מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילההילה07/03/2014
שלום לרופאים,
ברצוני להתייעץ איתכם. מזה מס' שנים אני סובלת מהפרעת אכילה מאוד קשה שמנהלת לי את החיים. חיי נעים בין רזון (מידה 36) לבין השמנה חולנית מאוד (מידה 48)אני מעלה ומורידה 40 ק"ג, והשאלה היא מתי תופסים אותי. ההפרעה שלי מתבטאת בכך שאני מתנהלת בין שני מצבים קיצוניים ביותר. או שאני עושה דיאטה, או שאני אוכלת באופן חולני של בולמוסים מטורפיםואכילה כפייתית ממש. אני אוכלת למוות ממש, ולא ממש שולטת בזה. מכורה ממש להרס העצמי, להלקאה העצמית ולשנאה המלווה את זה. הייתי בכל מיני מסגרות לרבות "אכלנים כפייתיים", טיפול פסיכולוגי ומה לא. שום דבר לא עזר לי לצאת ממעגל חוסר הנורמליות הזה, והמצב רק מחמיר משנה לשנה. אני בת 44 וזה התחיל רק בגיל 35. ניחמתי את עצמי כשלא מצאתי זוגיות באמצעות האוכל, ולאחר מכן החלו כשלונות בהבאת ילד. 5 שנים של טיפולי פוריות רק החמירו את המצב. היום אני ברוך השם 5 חודשים אחרי לידה, מנסה להוריד את המשקל העודף ושוב נתקלת בטירוף הזה.
אני אדם בריא בדרך כלל, לוקחת אלטרוקסין בשל תת פעילות אך מאוזנת בדרך כלל.
חשוב לציין כי בעבר בשל כל המשברים שתוארו לעיל,לקחתי ציפרלקס לחצי שנה. במינון נמוך 10-5 מ"ג. הציפרלקס הרגיע אותי והיה לי טוב אך הוא גרם לי להשמנה גדולה וגם גרם לי פשוט להיות נינוחה ולא להכנס לשום דיאטה. זה כמובן גם הביא אותי למשקלים עצומים.
איני עצבנית או מתוחה או דיכאונית. נהפוכו אני שמחה מאוד בחלקי ומאושרת עם ביתי המתוקה.
רציתי לשאול אתכם האם יש איזה שהוא כדור פסיכאטרי העשוי לעזור לי להמנע מהבולמוסים, הטירוף, וכו' ושאינו משמין? (אני יודעת שקבוצת הSSRI לעיתים באמת משמינים. ) האם יש משהו שיכול לעזור לי?!
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי
סוזי09/03/2014היי הילה,
אני מצטערת לשמוע על הסבל הפיזי שאת עוברת, התחושה שאת נשלטת בידי משהו ורגשות האשמה. אין ספק שהאכילה שלך רגשית.
החיים, במיוחד עם ילדה (מזל טוב:) מביאים לך אתגרים. אתה מוצא את עצמך מושקע בילד עם פחות זמן לעצמך. עם זאת, הבנת שחשוב לטפל בעצמך ולדעתי חשוב גם שתביני מול עצמך איזה מקום תופס אצלך האוכל. אכילה רגשית היא אכילה מתוך לחץ (בין השאר גם לחץ לתפקד), חרדה, פיצוי ועוד. ישנם סיבות נוספות רבות לאכילה מופרזת, כדוגמת צריכת מזונות עתירי סוכר שמעלים את הצורך בסוכר מתחדש, ואפילו סתם עייפות. האכילה הרגשית בכל אופן היא מנגנון התמודדות לכל דבר ואת צריכה עזרה בשביל לזהות את האכילה הרגשית (הבורות בהם את נופלת) ולמצוא לה דרך התמודדות בריאה (פורקן). ישנם כמובן סיבות רגשיות יותר מורכבות. הכי טוב לך יהיה תפריט קבוע, מאוזן שיתאים להעדפות שלך. את כמובן תצטרכי לפני זהלהגיע להחלטה שאת מוותרת על דרך החיים הזו של הבליסה. עוד עצה שאני יכולה לתת לך היא להתייחס לכל יום כיום חדש. אם אכלת הרבה ערב לפני, ביום שאחרי תחזרי לאכול כרגיל. בלי הרעבות וכו'.
אין שום סיבה שתהי רזה וחתיכה, אלא אם הדימוי העצמי שלך בפן הזה חשוב לך. מה שחשוב זה שתהי בריאה, תאכלי נכון ולא תעברי את מסכת הייסורים הזו של הבולמוסים.
לגבי ההרס העצמי ממליצה לך לברר את המקור לכך.
קשה לי לראות איך את מכורה לשנאה המלווה את האכילה. לדעתי את נשלטת בידי כוחות שטרם הבנת, מה שגורם לך לחשוב שאת מביאה את זה על עצמך וכנראה מבקשת את זה. גם ההלקאה נשמעת כמו דרך תגובה והתמודדות עם הבולמוסים.
טיפול נפשי טוב יעזור לך לראות את ה*חלקים המתים* שכל אדם מפספס בעצמו (רגשות, התמודדות, נטיות וכו'), ואם את מכירה את עצמך טוב ומודעת לעצמך יש לך לדעתי סיכוי אפילו יותר טוב להשיג התקדמות.
חברה טובה שלי טופלה במרכז ''אגם'' מטעם הג'וינט (אין דיווח לשום גורם), בבי''ח ''רעות'' בדרום ת''א. זה מרכז המטפל בהפרעות אכילה לאנשים מתפקדים (עבודה וכו'). הטיפול שניתן שם כולל טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי, דיאטני ואפשרות של קבוצות. הטיפול ללא עלות. מתכונת הטיפול היא פגישות ולא אשפוז יום. לא קל להתקבל לשם, אבל אני ממליצה בחום. הטיפול הפסיכולוגי הוא לנפש והטיפול הדיאטני נותן לך כלים והבנה.
לגבי טיפול תרופתי אין לי מה לתרום לך. טיפול תרופתי הוא לא הכל, אבל יכול בהחלט לסייע, הכל תלוי במקרה.
בהצלחה שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)