מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם תופעות לוואי מSSRIעידן10/03/2014
אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג במשך כשנתיים עקב חרדות, מצב רוח ירוד, ודיכאון בינוני,השתעממות מכל דבר, הכדור עוזר בעיקר לחרדות והתקפי פאניקה אך לדיכאון לא מסייע בכלל וגם לא למצב רוח, בנוסף תופעות לוואי: השמנה, עייפות, קושי להתרכז ולזכור דברים, ערפול.
האם כדור המעכב ספיגה של דופאמין כמו ריטלין או וולבוטרין יכול לעזור לנטרל את תופעות הלוואי שאני סובל מהן מבלי לעורר את החרדות וההתקפי פאניקה? או האם עדיף כדור שמעכב ספיגה של נורדרנלין כמו אדרונקס? מה יותר יכול לעזור לבעיית העייפות והקושי להתרכז ובעיות זכרון? כמובן שלא יגרום לפיתוח בשנית של התקפי פאניקה וחרדות קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק10/03/2014שלום תומר.
ידוע שלתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות.
התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח, ולא נועדו לשום מטרה אחרת. חוסר האיזון הכימי הוא אחד מהמרכיבים של הבעייה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חשוב מאוד גם לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.
המשוואה הזו של לסבול מהבעייה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות יכולה להישבר ע"י הטיפול במרכיב הריגשי. כאשר הטיפול הריגשי מספיק טוב ניתן להסתפק בו ואין יותר צורך בטיפול תרופתי.
נתת תיאור מפורט של הטיפול התרופתי, אך מה לגבי הטיפול הריגשי?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם תופעות לוואי מSSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/03/2014שאלה טובה ומורכבת.
כאשר מטפלים בכדור ממריץ ( אדרונקס, וולבוטרין, ריטאלין וכו..) יש סבירות להחמרה במצב חרדה ואף אובססיות.
יש לשקול:
שינוי ל SSRI אחר ( כגון סרנדה, פרוזאק..)
שינוי ל SNRI ( כגון איקסל)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין
עידן15/03/2014המלצת בתור SNRI את האיקסל... מדוע דווקא את האיקסל ולא את האפקסור XR או הסימבלטה? מה ההבדל ביניהם?
כמו כן אם הציפרלקס מגיב טוב (ניסיתי לפני מספר תרופות נוספות כגון סימבלטה, רסיטל, סרוקסט כאשר מכולם נשרתי עקב תופעות לוואי שלא היו נסבלות), רק ציפרלקס עמיד מבחינתי מבחינת תופעות הלוואי אשר נסבלות אך עדיין מציקים לי מספר תסמינים, העניין הוא שמבחינת אדרונקס אני יכול לקחת מינונים נמוכים גם (1-2 מ"ג) ולהוסיף לציפרלקס וכך אני יכול לשלוט במינון של הNRI שלא יחמיר לי את החרדה בצורה קיצונית ובהתאם לכך לקחת את האדרונקס לעומת הSNRI שהמינון של הNRI מובנה בפנים ואין אפשרות לקחת מינון לפי ההרגשה וגם לא ידוע אם התרופה לא תעשה לי תופעות לוואי כמו סימבלטה ואחרים שלא היו נסבלות מבחינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)