מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של ריטלין וציפרלקסמיקה16/03/2014
שלום,
אני נשואה, אם לשני ילדים קטנים, עובדת, לומדת, ללא תמיכה של משפחה מורחבת, ונמצאת בתקופה של התפתחות מקצועית שמחד היא מאוד חיובית ומאידך מאוד מלחיצה.
מאז ומתמיד ליוו את חיי חרדות ודאגות, אך תמיד התמודדתי איתם איכשהוא, ותפקדתי בצורה מאוד טובה, הן במשפחה, הן בעבודה, והן בלימודים (מאז ומתמיד הייתי מצטיינת).
ההתמודדויות החדשות שנדרשו ממני לאחרונה, יחד עם חיי העמוסים, הביאו אותי למצב שבו מרוב לחץ היה לי קשה יותר מהרגיל להתרכז, ולכן, בהמלצת רופאת המשפחה,התחלתי ליטול לפני כחודשיים ציפרלקס 10 מ"ג ביום. הציפרלקס שיפר את איכות חיי בצורה משמעותית- הדאגות ירדו משמעותית, הביטחון העצמי שלי עלה, אני הרבה יותר רגועה, והתפקוד שלי השתפר אף יותר.
בעבר נעזרתי בריטלין בצורה מאוד נקודתית בתקופות בהן הייתי צריכה לכתוב עבודות, וללמוד למבחנים- הריטלין מאוד פיקס אותי והביא אותי ליעילות ולהספק מירבי (בד"כ מאוד קשה לי להתרכז ולהיות אפקטיבית והמחשבות שלי נודדות לדברים אחרים)- בעיקר מאז שאני אם והחיים עמוסים ומורכבים יותר. גם היום עם הציפרלקס מאוד קשה לי להתרכז בלימודים. המחשבות נודדות, ואני ממש צריכה להילחם בעצמי כדי להתרכז ולהפיק מעצמי משהו...
האם כעת, משאני נוטלת ציפרלקס אני יכולה לקחת גם ריטלין- לא באופן קבוע אלא לתקופה מרוכזת של שבוע- שבועיים בהם אני מתכננת לשבת על הלימודים שלי?
אם כן איזה מינון מומלץ?
תודה רבה, מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריטלין וציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון16/03/2014שלום לך מיקה
נטילה של ריטלין רק על פי אבחנה מדויקת והמלצת רופא!
כל הדרכים האחרות הינן מסוכנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של ריטלין וציפרלקס
מיקה16/03/2014הי,
האם אני צריכה להגיע לפסיכיאטר לשם כך או שמספיק להתייעץ עם רופאת משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)