טיפול בחולה סכיזופרניה פרנואידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחולה סכיזופרניה פרנואידית
    בן
    17/03/2014

שלום רב,

אני בן לחולה סכיזופרניה פרנואידית במצב קשה מאד שבאופן עקבי חושב שמרססים אותו בחומרים כימיים, פורצים לביתו ומקרינים אותם המקומות בהם הוא נמצא. כל אורך החיים שלו מושפע מהחששות שלו: הוא לא משוחח בטלפון מחשש שיאזינו לו,
    לא מרבה לצאת מהבית מבלי שמישהו ישמור על הבית, אוטם את הבית מחשש לריסוסים, מגדל זקן בכדי שלא יזהו אותו במצלמות שישנם בכל מקום וכן הלאה ...

הבעיה הקשה היא שהוא חושב שהוא רואה את הדברים בצורה אמיתית לחלוטין וכל ניסיון להגיד לו שהמציאות לא כך באמת, נוכל כישלון צורב.
    בנוסף הוא לא נותן אמון בפסיכולוגים / פסיכיאטריים ולא מוכן לשמוע על טיפול שכזה מכיוון שמבחינתו הוא לחלוטין לא משוגע. כמו כן הוא לחלוטין מתנגד לכדורים ולא ייקח אפילו ויטמינים. הוא היה אצל פסיכיאטר פעם אחת לאחר לחץ רב מצד המשפחה, אובחן בסכיזופרניה פרנואידית וקיבל כדורים וכמובן שלא רצה לשמוע על כך יותר
    ולא לקח את הטיפול.

אבא שלי לא מסוכן לציבור, אינו אלים ודי עצמאי, אך המשפחה מאד מודאגת מכיוון שאנו לא יודעים מה ניתן לעשות בכדי שיהיה שיפור במצבו וכיצד להשגיח עליו. חשוב לנו לדעת כיצד מומלץ ונכון להסביר לו את המצב בכדי שיהיה מוכן לקבל טיפול וכיצד לשוחח איתו על הקשיים שהוא עובר בצורה אפקטיבית שתעזור לו וגם לנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני חולה סככיזואקטיבית

אליאנה
    18/03/2014

בעלי איתגר אותי ואמר לי שאני יוכיח לו על ידיי רופאים שאני חושבת מחובר למציאות , והאתגר הוכיח לי שאני זקוקה לעזרה . בעלי השתמש בהמון עדינות ומניפולציות.
    יש לציין שהייתי בהתקף פסיכוטי דכאוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם הגישה הזו

שמוליק
    18/03/2014

שלום בן.

אני גם כן הייתי במצב פסיכוטי שבעטיו אושפזתי בכפייה.

גם כשאני הייתי במצב כזה, הייתי בטוח שאני בסדר וכולם רוצים להזיק לי.

אני חושב שיש בכך מעט מהאמת; הכל התחיל בכך שקיבלתי פטור מהצבא על סעיף נפשי שלא היה מוצדק כלל - ובגלל נורמות חברתיות שאינן מכוונות לאמת וגם מזיקות לחברה עצמה - ראיתי בכך כתם לכל החיים שלא ניתן לנקות אותו.

מצד אחד היה לי ברור שהאמת האבסולוטית היא שניתן לנקות את הכתם הזה, והחברה שכל הזמן מנסה להוקיע אותי היא זו שלא בסדר, אבל מצד שני הניסיונות הכושלים להוציא את הצדק לאור, הביאו להתדרדרות במצב.

יכול להיות שהפחד מללכת לפסיכיאטר או לפסיכולוג נובע מחשש מהסטיגמה - חשש שאני בהחלט יכול להבין אותו ולהזדהות איתו. האמת היא שיש להם גם פונקציות טובות שיכולות לשחרר מסטיגמות. דרך משל, מישהו שאובייקטיבית אסור לתת לו רישיון נהיגה - אם הוא ייקח את עצמו בידיים ויטפל בעצמו - הוא יוכל ע"י חוות דעת עדכנית של המטפל להוציא רישיון.

לדעתי, על סמך ההיכרות שלך - אתה יכול לנסות לשער מה בדיוק הביא למצב הזה, ולנסות לשכנע את אביך שהוא יכול להשיג את מה שהוא רוצה - ואולי פסיכולוג או פסיכיאטר יכולים באמת לעזור לו.

זה לא פשוט. לי לקח הרבה מאוד שנים עד שהגעתי למסקנה הזו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחולה סכיזופרניה פרנואידית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/03/2014

הפיתרון היחיד זה טיפול.
    יש צורך לגייס משפחה וחברים ולנסות לשכנע.
    לפעמים טיפול בכפייה מהווה את הפיתרון היחיד, אך
    כל עוד אין מסוכנות עצמית , לסובבים ופגיעה בחיי הסובבים,
    ספק באם פסיכיאטר מחוזי ייתן הוראה לבדיקה / אשפוז בכפייה.

מצב מורכב, לצערי ללא טיפול תרופתי לא ניתן לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו