מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לתיום 600 מלגרם ונזק מוחיXXX14718/03/2014
שלום לכולם.
הנני רוצה לשאול שאלה בקשר לנטילת התרפות אנטי פסכוטית לתיום.
אני מרגיש כבר כבמשך חודשים וחצי מאז ניטלה הדרדרות חמורה וחדה ביכלות קנקטיות ובראתיות שלי זה התחיל מכך שלא הצלחתי ללמוד חומר מאטרנט נושאים שונים שאיתם אני מתעסק וזה גורום לי עונג וכבר איני לומד בגלל שנות שאני מיחס לכדור.
אני יתחל מהתפעות הנפשיות/ רגשיות שאני חש עש התפעות הגופניות
שכלי:
1. אני כבר לא יכול לקורא שום מאמר או טטקס לימודי אפילו הבסיסי ביותר ואני לא מבין על מה מדבר הטקסט ואיך לחבר בין משפט למשפט
אני יש לי חשיבה איטית מה שלא היה מקודם אני חש/בתי פשוט בצורה תקינה לחלוטין אף מהירה מאוד ולפכע אחרי נטילת הכדור אני חושב לאט אף לא מצליח לחשוב שעו ואף ימים רק בוהה בתקרה או מסתובב בית ופותח את המקרר ואכלן ובעיקר יושן אני מרגיש כול הזמן צורך לישון כמין צורך לברוחו למקום מוגן כמו .
3. יכלות דיבור והבנה אני יספר לך בקצרה קצת על המצב כלפני ועל המצב העכשיו לפני שלקחתי תרפות היכלות הקונקטיביות שלי היו מציוניות היה לי הבנה טובה אנימ לא יטאמר שהכול הבנתי על התחלה אבל אחרי מספר הסברים זה הצלחטי לקלוט ולהבין.
כרגע אני נמצא במצב הפוך לחלוטים אני לא מבין מה מדברים איתי פונים אלי בשאלות ואני מתחייל לגלגל עינים לא מדבר כמעת כי אני פשוט שככתי כול כך הרבה מילים ולא מבין את המשמעות שלהם לא מצייר לעצמי תמונה בראש כדי לקשר אתל לאירוע מה שכל בני האדם שלא נזקו מוחית ככה לפחות אני מבין. פשוט יכולים לשראול אותי שאלה פשוטה כמו למה אתה כול הזמן מלכלכלף תמיטבח ולא מנקה אחריך? ואני פשוט לא אצליח לדעת מה לומר או איך להגיב לשארלה הזאטותי ואני לא יכול לרואה סרטים כי אני לא מבין אני מרגיש כאטלו אני חיי בועה של עצמי בלי להבין דבר
4 נפשי: אני מרגיש בזמן האחרון מדוכא אני מרגיש שאני שאין בי שום דבר טוב
שהכול הדברים הראים קוראים דווקא לי כאלו נכתב עלי שאני צריך רק לסבול.
אני לפעמים חושב שעדיף שלא היתי בא לעולם הזה בכלל כי בשביל מה לבוא שאף אחד לא מבין אותך לא אוהב אותך חושב שאתה מוזר שאתה מתכנס בתוך עצמך שבוע שלם לא רוצה לצאת מהמיטה ואף אחד אפילו לא ישאל איך אתה מרכגיש ואם ישאל הוא יגד לך שאתה סתם מגזחפ הכול בסדר( הורים* או שהוא יגד לך שאתה בכין. צלא בוגר, צריך להתמודד לבד ואף טיפש וזה אחי אומר לי וזה פגוע בי עזה פוגע בי מאוד אני בן אדםן מאוד רגי/ש. אני מרגיש שאני נולדתי לכשלון שאני בחים לא יכול לקום מעמפולת הזאותי שאני תמיד ישר ההוא הברזוון המכעור שאף אחד לא רוצה להתקרב אליו וכול מתנכלים לו או ש/הוא דחוי מהחברה אני מוגדר כאוטאיסיט בתפקודגבוה עדיחן יש מחלוקת אם אני אם FDD או אם אספגר ועושים לי כרגע איבחון שאני פשוט לא מצליח בו שאלות קקנקטיביות די פשוטות שבקלות היתי יכלו לפתור נהיות לי קשות ומסבכות
גופני: מאז נטילת הכדור אני מתחיל להרגיש כאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
XXX14718/03/2014גופני: אני מרגיש כאבי ראש חמורים מאוד כאבי תופת לפעמים אני פשוטים מחיק תראש
עוד תופעה נוספת היא גלי חום בכול הגוף שגורמים לי להזיע אני כולי נוטף מים וזה בדרך כלל כמעת תמיד נגרם זה אחרי זה תחילה הכאב ראש ולאחר מכן גלי החום יש עוד תופעה זה סחסחרות חוסר ריכוז אנשים יכולים לדבר איתי ואני לא יענה אני יכול להתבלבל כאשר אני שם סוכר בנס או שאני רוצה לעשות פעלות בסיסיות כמו אכילת סנדוויץ .שתיה אני מאוד מבולבל ולא יודע יפה אני לחעיתים אני בא למטבח ובעצם נזכר שהיתי צריך להיות בחדר כי עכשיו אמא שוטפת תבית. בכלליות יש לי הרסה תסמנים שאני מחוסר בקאיתו וידעותי לא יודע למה זה קרה וקראתי שיכול להיות שזה מהשפעת התרופה יש לציין שקבעתי תור אצל נרוגלית בשביל קשי הדיבור ונהבנת השפ..
סליחה על התשגובה הארכוה את תגוגבתכם אני מראה להוריי כי לי כרגע קצת קשה להבסין ועוד שאלה קצרה יכול להיות שיש לי פיגור שכלי? ו כי בילודתיי לא אחובחנתי כלוקהה בפיגור שכלי אבל כרגע אני מרגיש כמו מפגר ואני לא יגזם ויאמר אפילו פיגור שכלי ק'שה אני התפתח י ככול הילדים התפתחות נוורמלית אז זה היתכן? א כלומר האם מהפגעת כדורים זה יכול לגרום לנזק שכלי? עד רמה של פיגור? אני פשוט לא יודע מה לעשות אני לא רואה טלוזיה כי אני לא מבין..
אני לא במחשב כמעת כי אני לא מבין
אני לא עושה כלום רק יושן
יש לי כאון חושין אני לא נהנה מכלום יש לי תחביב אחד והוא זכירית מספרים שגם בו אני לא טוב כמו בעבר אני מנסה לזכור 25-20 מספרים בדקה ודווקא אני מצליח אבל עד שאני כותב אותם בדף לוקח לי זמן עד שאני מריץ אותם בראש אבל אני זועכר כבר למעלה מ14 נספרים פעם יכלתי לזכור 50 ממספרים בדקה עכשיו קצת פחות אז נגיע לשאלה האם יש לי פיגור ש/כלי? תודה לעונים מתמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום - מייצב ולא נוגד פסיכוזה
שמוליק18/03/2014שלום.
התופעות שאתה מתאר יכולות להיות סימפטומים שליליים של המחלה, אבל יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של תרופה אנטי-פסיכוטית. משום מה, יש נטייה מאוד חזקה לשלול את האופציה השנייה.
על כל פנים, ליתיום הוא מייצב מצב רוח ולא תרופה אנטי-פסיכוטית. האם אתה מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקבל קלפפיקסול
XXX14721/03/2014אני לא סובל ממחלה פסכוטית אלה מאטוטאיזים קל
לעיתים היו לי התפרצות זעם לכן נראשם לי התרופה לתיום אבל מאז ניטלתה אני מרגיש בתפעות הללו פ0ניתי לנרלוג והוא אמר לי להפסיק לנטול את הכדור לכן רציתי לדכת בהודעה נוספת שכתבתי כמה זמן לוקח עד שהפעת התרופה פגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתיום 600 מלגרם ונזק מוחי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014חובה לבדוק רמת התרופה בדם.
יש להיזהר מארוחות עשירות מלח.
יש לברר בדיקות דם , כולל בלוטת התריס.
יש לישקול הפסקה , באם תופעות לוואי ממושכות וקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)