מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזיותד18/03/2014
שלום רב,
אמא שלי בת 70 יש כשנתיים אולי יותר דימיונות/ הזיות שאבא שלי מביא בחורות הבייתה .... במשך התקופה הזו היא הייתה מדברת על כך מידי פעם ובחודשים האחרונים זה יתגבר... למצב של מעקבים, גזירת חתיכות קטנות של דפים והנחתם על הדלת כסימן אם הדלת זזה ועוד....
לפני 3 חודשים הייתה לה התפרצות עצבים לקחנו אותה לפסיכיאטר שנתן לה כדורים מסוג ZYPREXA את הכדורים היא לא לקחה, רק בהתחלה (חצי חודש וגם לא יום יום) כי אחיותיה אמרו לה שלא תיקח וכו' אז כרגע היא חושבת שהכדורים של משוגעים ופסיכיאטר גם ....אנו מנסים להסביר לה... (היא לא רצתה לשמוע מאיתנו בהתחלה ולא מאבינו) הראנו לה בדיקת פוליגרף שהוא עשה והיא לא מאמינה... לאחר חודש הפסיכיאטר עשה לה מבחן קוגניטיבי אותו עברה בהצלחה...
הוא שלח לסיטי וגם התשובה שקיבלנו השבוע הייתה תקינה.
כרגע היא לא מוכנה לשמוע על כדורים או פסיכיאטר, היא השלימה עם אבי
אבל עדיין לא מאמינה (עושה כל מיני סימנים על הדלתות עוקבת ובודקת....ואומרת כל הזמן שהיא תוכיח...)
אילו בדיקות אנו צריכים לעשות עוד ולאיזה רופא לפנות ???
אם בדיקת הסיטי תקינה האם האבחון הראשוני לדמנציה מתבטל ??
תודה על תשובתכם וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעזור
שמוליק18/03/2014שלום.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
איבחונים פסיכיאטריים הם איבחונים קליניים, ולכן, זה ממש לא ברור מה בדיוק בדיקת C.T. אמורה לעשות.
הגיל של אימא שלך, הוא כזה שבגללו יכולות להיות התנהגויות מוזרות שכאלה, ולכן, לא בטוח שטיפול ריגשי יכול לעזור, אבל יכול להיות שצריך לנסות את הכיוון הזה. בין כה וכה, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
מעבר לזה, הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT לשלול גידול במח היכול
אני11/12/2014לגרום גם לתופעות פסיכוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה מוטעית פניה חוזרת
דוד11/12/2014ידיד המשפחה היה אצל רופא עיניים והוא קבע שלדעתו מדובר מיליניגר
כלומר שקרן רמאי ממציא מחלות כדי למצוא חן בעיני הצוות הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות-
ד23/03/2014שלום רב,
תודה שמוליק....
אשמח לתשובה גם מהרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014רופא פסיכיאטר.
בנוסף - חובה לשלול מצב משני לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנויה
ע11/12/2014שלום רב,
אמי עדיין לא מטופלת ולא מוכנה לשמוע על בדיקות / רופא , ניסינו לשכנע בכל צורה
אבל היא מוכנה לא לדבר איתנו ולא לשמוע על טיפול....
המצב בשנה הזו נהיה קשה יותר, היא ממשיכה לטעון שלאבא יש מישהי שמגיעה וגונבת תכשיטים שלה ונכנסת לבית ... כשאנחנו שואלים למה לא תפסת אותה? היא תמיד עונה בפעם הבאה והסיפורים ממשיכים,
התקנו מצלמה בבית ולצערנו זה גם לא עוזר. ( באישורו של אבי )
לאחרונה היא בוכה הרבה וכועסת עלינו האחים שאנו לא מאמינים לה וכתוצאה מכך היא לא מדברת אלינו יפה. היא עוקבת אחר כל צעד של אבא.
אנו לא יודעים מה לעשות, לפני חודש קבענו שוב תור לפסיכוגאטרי ואמרנו לה שיש רופא יועץ ואם היא רוצה לבוא לשמוע, ברגע ששמעה את זה יצאה מהבית בצעקות ובכי...
אנו צריכים ייעוץ מה עלינו לעשות ? והאם המצב מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק11/12/2014שלום.
אני רואה לנכון שוב פעם לציין שאינני רופא, ולכן צריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.
יש מצבים כאלו, שאדם פשוט התאכזב מאיזה משהו, והוא חייב טיפול, אבל הוא יטען שכולם אשמים, ורק הוא בסדר, ולכן הוא ירצה ולא יסכים לטיפול.
אני הייתי במצב כזה, ולא נראה שאפשר היה לעשות משהו; המצב התדרדר עד שהיה צורך באישפוז כפוי, ושוב פעם טיפול לא טוב (אינני רוצה להאשים את הרופאים בכך; הם השתדלו לעשות את המיטב; הבעייה הייתה בעיקר בחוסר ידיעה שהם באמת יכולים ומסוגלים לעזור), הצלחתי להשתחרר די מהר (שבועיים), ושוב פעם אישפוז כפוי...
אני מסכים לגמרי עם ד"ר דוידאור שהכי טוב זה שהיא צלך לפסיכיאטר ותטפל בעצמה, אבל מה לעשות שזה ממש לא המצב...
אני יכול לומר מה אני הייתי עושה, אבל חשוב לי להדגיש, שזה ממש לא אומר שזה הדבר הנכון והאידאלי לעשות. זה תלוי גם בך וגם בשאר המשפחה.
אני הייתי מפגין נחישות, והייתי דואג לאינטרס של השאר ובפרט לאבא שאינו אמור לסבול מכך. הייתי מבהיר לה שאם זה יימשך, אז אבא ידאג לרווחתו ויפעיל סנקציות כך שיכול להיות שהיא תמצא את עצמה באיזה מוסד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)