ציפרלקס לאחר סרוקסט- אנא מענה רופא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס לאחר סרוקסט- אנא מענה רופא
    גלי
    24/03/2014

שלום רב
    אני בת 40 סובלת מהתקפי חרדה כבר שנים רבות לצערי. מטופלת שיחתית ותרופתית ע"י אותו הרופא.
    בשנים האחרונות היתה הטבה משמעותית עד לפני כשלושה חודשים נוכח אירועים מסוימים שחוויתי במקום העבודה גרמו לי לשובם של התקפי החרדה ובאופן מוגבר . הרסיטל במינון 20 מג שנטלתי קבוע לא עצר את ההתקפים וגם לא המינון שהוכפל ע"י הרופא.
    התרופה הוחלפה בסרוקסט שאכן סייע והכחיד את התקפי החרדה אך תופעות הלוואי שלו (קהות ,תיאבון מוגבר ובעיקר מהלומה מוחצת לחיי המין ולאורגזמה )הביאו אותי לבקש את הרופא לשקול החלפה לציפרלקס ( שנלקחה בעבר והתוצאות היו טובות - חילוף בוצע בשעתו לרסיטל רק בשל ההריונות ).
    התרופה ניטלת 10 ימים בדיוק כרגע בשעות הבוקר ואין לי דרך להעריך אם זה עובד כי אני מרגישה גמורה לגמרי עוד מהשפעת, החום היה למעלה מ 39 במשך 3 ימים ( אף התעלפתי באחד הלילות .
    מצב הרוח שלי מדוכדך למדי ואני חשה חוסר שקט זאת עוד מעבר לגוף שעדיין חלש מאד וכואב מהשפעת.. אודה בכנות שכשאני חולה בצורה כזו אני נלחצת למדי והחרדה למתגברת ואני כולי דאגה מתי זה ייגמר ודואגת מהחמרה של המצב כי כל מצב של חוסר תפקוד מלחיץ אותי .

כעת עם כל הערבוביה של חילוף התרופה והשפעת , מצב הרוח המזופת והחולשה אין לי דרך להעריך האם הציפרלקס כבר החל לפעול ומטיבה איתי או שלא.

1. האם מוקדם מדי לשפוט ?
    2. כמה זמן יש לתת לתרופה כדי לבחון את התאמה , שלושה שבועות עד חודש ?

אודה מאד למענה מהיר
    בברכה
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפרלקס לאחר סרוקסט- אנא מענה רופא - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    24/03/2014

שלום
    אכן מוקדם מדי לשפוט ובמיוחד אם את חולה ועם שפעת.
    קודם כל תתאוששי-תבריאי מהשפעת ורק אז תוכלי לבדוק מה קורה מבחינה נפשית-
    ואכן תני לציפרלקס לפחות 4-5- שבועות של לקיחה רצופה.
    תרגישי טוב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם טיפול ריגשי?

שמוליק
    24/03/2014

שלום גלי.

יש לך תיאור מאוד מפורט על הטיפול התרופתי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. האם את מטפלת גם במרכיב הריגשי?

טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב כזה שאין צורך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו