מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפורניב25/03/2014
אני בן 26. לקחתי ציפרמיל במשך 3.5 שנים (הגעתי למקסימום מינון של 2 ליום). בספטמבר האחרון הפסקתי לגמרי לחצי שנה ובתחילת מרץ חזרתי.
כיום אני על כדור אחד ליום.
שלושת השבועות האחרונים מורגשים אצלי כשיפור ניכר. מצב הרוח טוב יותר, אני נהנה יותר מפעולות קטנות יומיומיום, אך יש לפעמים "בורות" של יומיים-שלושה שבהן ה-OCD מתחזק והראש עסוק במלחמות מחשבתיות.
בסופ"ש האחרון היה אצלנו בבית אירוע משפחתי שהעלה אצלי את סף הרגש כבר יומיים לפני האירוע (מסיבות שונות, אני לא יכול להיכנס אליהן כרגע) וכמובן באירוע עצמו.
מאז הסופ"ש (ועדיין) אני מרגיש כאילו הכדור הפסיק להשפיע וחזרתי לחוסר שקט שמזכיר את ההרגשה של "בלי כדורים" (למרות שאני כמובן ממשיך לקחת את הכדור מדי לילה).
מחר אני מתחיל עבודה חדשה ומתלווה לכך לחץ (ואולי זו גם הסיבה).
בנוסף אציין שהלילה אני מרגיש שחוזרים אלי רגשות שהרגשתי בימי שיא החרדה לפני חודש של כאילו תחושות עמוקות כלפי עצמי ומעין תחושות נפשיות "שורפות" כאלה שמורגשות בצורה קשה ונורא קשה לי להסביר אותן כאן.
אבקש חוות דעת על הדברים שכתבתי - בין השאר האם השפעת הכדור אמורה להתגבר עם הזמן (למרות שכבר הייתי איתו כמה שנים בעבר, אבל כאמור חזרתי בתחילת החודש לאחר הפסקה של חצי שנה) וכל התרשמות אחרת שיש לכם על הדברים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ה"בורות"
ניב25/03/2014לא מאוד נוראיים - כמה שעות במהלך היום שבהן המחשבות לא יציבות.
מה שמפריע לי באמת זה הנסיגה הנוכחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שזה בגלל האירוע המשפחתי
שמוליק25/03/2014שלום ניב.
אני מניח על סמך מה שכתבת שהאירוע המשפחתי עשה לך משהו, ובגלל זה חלה התדרדרות במצב שלך.
אני מניח שמה שיעזור לך, הוא לנסות להבין את ההרגשה הזו בצורה מעמיקה יותר על מנת שתוכל להבין את עצמך טוב יותר ועל ידי זה תוכל להתמודד עם מצבים כאלה טוב יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014יש להעריך את המצב הקליני..
לפעמים חייבים מינון גבוהה של SSRI
( במצבי OCD ) ויש צורך להוסיף תרופה לביטול תופעות לוואי
כגון נוגד פסיכוזה דור 2 ( ריספונד לדוגמה) , אשר יכול לבטל את
הורדת ריכוז דופאמין על ידי SSRI במינון גבוהה, זאת על ידי חסימת
קולטן סרוטונין 2A.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)