נסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפור
    ניב
    25/03/2014

אני בן 26. לקחתי ציפרמיל במשך 3.5 שנים (הגעתי למקסימום מינון של 2 ליום). בספטמבר האחרון הפסקתי לגמרי לחצי שנה ובתחילת מרץ חזרתי.
    כיום אני על כדור אחד ליום.
    שלושת השבועות האחרונים מורגשים אצלי כשיפור ניכר. מצב הרוח טוב יותר, אני נהנה יותר מפעולות קטנות יומיומיום, אך יש לפעמים "בורות" של יומיים-שלושה שבהן ה-OCD מתחזק והראש עסוק במלחמות מחשבתיות.

בסופ"ש האחרון היה אצלנו בבית אירוע משפחתי שהעלה אצלי את סף הרגש כבר יומיים לפני האירוע (מסיבות שונות, אני לא יכול להיכנס אליהן כרגע) וכמובן באירוע עצמו.
    מאז הסופ"ש (ועדיין) אני מרגיש כאילו הכדור הפסיק להשפיע וחזרתי לחוסר שקט שמזכיר את ההרגשה של "בלי כדורים" (למרות שאני כמובן ממשיך לקחת את הכדור מדי לילה).
    מחר אני מתחיל עבודה חדשה ומתלווה לכך לחץ (ואולי זו גם הסיבה).

בנוסף אציין שהלילה אני מרגיש שחוזרים אלי רגשות שהרגשתי בימי שיא החרדה לפני חודש של כאילו תחושות עמוקות כלפי עצמי ומעין תחושות נפשיות "שורפות" כאלה שמורגשות בצורה קשה ונורא קשה לי להסביר אותן כאן.

אבקש חוות דעת על הדברים שכתבתי - בין השאר האם השפעת הכדור אמורה להתגבר עם הזמן (למרות שכבר הייתי איתו כמה שנים בעבר, אבל כאמור חזרתי בתחילת החודש לאחר הפסקה של חצי שנה) וכל התרשמות אחרת שיש לכם על הדברים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגבי ה"בורות"

ניב
    25/03/2014

לא מאוד נוראיים - כמה שעות במהלך היום שבהן המחשבות לא יציבות.

מה שמפריע לי באמת זה הנסיגה הנוכחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שזה בגלל האירוע המשפחתי

שמוליק
    25/03/2014

שלום ניב.

אני מניח על סמך מה שכתבת שהאירוע המשפחתי עשה לך משהו, ובגלל זה חלה התדרדרות במצב שלך.

אני מניח שמה שיעזור לך, הוא לנסות להבין את ההרגשה הזו בצורה מעמיקה יותר על מנת שתוכל להבין את עצמך טוב יותר ועל ידי זה תוכל להתמודד עם מצבים כאלה טוב יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/03/2014

יש להעריך את המצב הקליני..
    לפעמים חייבים מינון גבוהה של SSRI
    ( במצבי OCD ) ויש צורך להוסיף תרופה לביטול תופעות לוואי
    כגון נוגד פסיכוזה דור 2 ( ריספונד לדוגמה) , אשר יכול לבטל את
    הורדת ריכוז דופאמין על ידי SSRI במינון גבוהה, זאת על ידי חסימת
    קולטן סרוטונין 2A.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו