שאלה בנוגע לפלוטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לפלוטין
    אירית
    25/03/2014

לאחרונה חוויתי התקפי חרדה, קשיים בשינה, בחילות והרגשה של חוסר שקט כללי מאוד מטריד.
    בהתייעצות עם פסיכיאטר הומלץ לי לקחת פלוטין (במינון של 20)
    עכשיו אני מאוד מאוד מתלבטת אם להתחיל ליטול אותם בגלל התופעות לוואי החמורות שגיליתי שזה עושה, גם בגלל שאני מאוד חוששת לפתח תלות (בת 20) לכדורים כאלה.. ממחקר לא כלכך מעמיק באינ' ראיתי כל מיני מיקרים של החרפת של אלימות ונטייה התאבדותית מה שמאוד מדאיג אותי,
    מה גם שקראתי שזה יכול להוביל לסכרת ואנמיה (?)
    אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור על התרופה הזאת מעבר למידע שניתן למצוא בויקיפדיה.
    ושאלה, האם לדעתכם על פי תיאור מצבי אוכל להסתפק ללא התרופה?
    ולבסוף, אני נוטלת גם אלטרוקסין כל יום... האם קיימת בעיה בנטילת 2 התרופות יחד?

תודה מראש
    אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפלוטין

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    25/03/2014

שלום אירית.

מניסיון אישי, אני יכול לומר שהחשש שלך מהתרופות הוא ממש במקום.

על כל פנים, מוסכם על הכל, וגם על הרופאים של הפורום, שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חייבים לטפל גם במרכיב הריגשי.

טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.

תופעות הלוואי של תרופות פסיכיאטריות הן שכיחות וקשות. יש מטופלים שאינם סובלים כל כך מתופעות הלוואי של התרופות, אך ישנם הרבה מטופלים שסובלים.

אצלי, הסבל היה כל כך חזק, עד כדי רצונות לסיים את החיים. בשל כך, החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי, אך המשכתי את הטיפול בשיחות. ניתן לסמוך על המטפל שאם חלילה תהיה התדרדרות במצב - אז הוא ימליץ לקחת תרופות לאיזה זמן עד להתייצבות.

אי אפשר לומר שהדרך הזו נכונה לכל מטופל. תלוי במצב ובחומרת הסבל שהם אינדבידואליים לכל מטופל ומטופל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפלוטין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/03/2014

המלצה לטיפול רק לאחר בדיקת רופא.
    לא ממכר, תופעות קיצוניות בדר'כ אצל אנשים שיש רגישות להפרעה דו קוטבית,, או רגישות להפרעה אחרת.
    לגבי אובדנות, יותר שכיח אצל צערים , יותר מחשבות ותוכניות..
    בכל מקרה גם בקרב מבוגרים מומלץ תמיד לברר ולשלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו