מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסmimich26/03/2014
כמה שאלות על התרופה:
1.האם יש איזשהו אינטרס לפסיכיאטרית שלי לדחוף לי את הכדור ולשכנע אותי שכדאי או שהמניעים שלה טהורים בלבד כאילו יש איזה רווח לאנשי מקצוא שממליצים לקחת כדורים כאלה?.
2.האם התופעות כמו :אובדן ריכוז,עייפות,ירידה בחשק המיני הם זמניות או לאורך זמן?
3.אפשר לגלות שאנ ילוקח את התרופה בבדיקות דם??
4. האם זה באמת מעכב שפיכה?
5. האם יש סכנה של התמכרות ופיתוח תלות בתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שמוליק27/03/2014שלום.
אינני רופא, אבל אשיב על פי מה שידוע לי על פי ניסיוני. הרופאים של הפורום גם כן ישמחו לענות על פי ניסיונם.
1. לא אמורה להיות לרופאה שום אינטרס אישי. היא רוצה את טובתך. בכל אופן, תרופות פסיכיאטריות בכלל, אמורות לטפל רק בסימפטומים, ולא בבעייה עצמה. טיפול ריגשי יכול לתת את המענה לשורש הבעייה - וממילא לא יהיה צורך בתרופות. בכל אופן, גם המתנגדים הגדולים לטיפול תרופתי מסכימים כי ישנם מקרים שבהם אין ברירה. צריך להכיר אותך טוב יותר כדי לדעת האם הטיפול התרופתי נחוץ, והאם זו התרופה הטובה ביותר.
2. תופעות הלוואי שהזכרת הן שכיחות ולאורך זמן, אך ישנם מטופלים שאצלם תופעות הלוואי חולפות תוך זמן קצר. בכל מקרה, צריך להעריך את התועלת מול הנזק.
3. על פי מה שידוע לי - לא ניתן לגלות סימנים של לקיחת התרופה בבדיקת דם. רק תרופות מסוג מייצבי מצב רוח ניתן לגלות בבדיקת דם, ומידי פעם בפעם עושים בדיקת דם כדי לגלות שרמת התרופה בדם היא בטווח הרצוי. על כל פנים, לא ברור לי לאיזה צורך שאלת את השאלה הזו.
4. שוב פעם, מדובר בתופעת לוואי שכיחה. יכול להיות שישנם מטופלים שאצלם תופעת הלוואי הזו חולפת עם הזמן.
5. ישנה סכנה של פיתוח תלות פסיכולוגית, אך לא פיסיולוגית. עם זאת, בכל מקרה של הפסקה, צריך להפסיק בהדרגה.
בלי שום קשר, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014אין שום אינטרסט לרופא שלך..
יש גנריקה ואין שום מוטבציה עסקית, וגם אם היה
לא סביר שזה מה שינחה רופא.
תופעות לוואי חולפות במהלך מספר שבועות.
אין התמכרות.
יש עיקוב בשפיכה בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)