ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    mimich
    26/03/2014

כמה שאלות על התרופה:
    1.האם יש איזשהו אינטרס לפסיכיאטרית שלי לדחוף לי את הכדור ולשכנע אותי שכדאי או שהמניעים שלה טהורים בלבד כאילו יש איזה רווח לאנשי מקצוא שממליצים לקחת כדורים כאלה?.
    2.האם התופעות כמו :אובדן ריכוז,עייפות,ירידה בחשק המיני הם זמניות או לאורך זמן?

3.אפשר לגלות שאנ ילוקח את התרופה בבדיקות דם??

4. האם זה באמת מעכב שפיכה?

5. האם יש סכנה של התמכרות ופיתוח תלות בתרופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    27/03/2014

שלום.

אינני רופא, אבל אשיב על פי מה שידוע לי על פי ניסיוני. הרופאים של הפורום גם כן ישמחו לענות על פי ניסיונם.

1. לא אמורה להיות לרופאה שום אינטרס אישי. היא רוצה את טובתך. בכל אופן, תרופות פסיכיאטריות בכלל, אמורות לטפל רק בסימפטומים, ולא בבעייה עצמה. טיפול ריגשי יכול לתת את המענה לשורש הבעייה - וממילא לא יהיה צורך בתרופות. בכל אופן, גם המתנגדים הגדולים לטיפול תרופתי מסכימים כי ישנם מקרים שבהם אין ברירה. צריך להכיר אותך טוב יותר כדי לדעת האם הטיפול התרופתי נחוץ, והאם זו התרופה הטובה ביותר.

2. תופעות הלוואי שהזכרת הן שכיחות ולאורך זמן, אך ישנם מטופלים שאצלם תופעות הלוואי חולפות תוך זמן קצר. בכל מקרה, צריך להעריך את התועלת מול הנזק.

3. על פי מה שידוע לי - לא ניתן לגלות סימנים של לקיחת התרופה בבדיקת דם. רק תרופות מסוג מייצבי מצב רוח ניתן לגלות בבדיקת דם, ומידי פעם בפעם עושים בדיקת דם כדי לגלות שרמת התרופה בדם היא בטווח הרצוי. על כל פנים, לא ברור לי לאיזה צורך שאלת את השאלה הזו.

4. שוב פעם, מדובר בתופעת לוואי שכיחה. יכול להיות שישנם מטופלים שאצלם תופעת הלוואי הזו חולפת עם הזמן.

5. ישנה סכנה של פיתוח תלות פסיכולוגית, אך לא פיסיולוגית. עם זאת, בכל מקרה של הפסקה, צריך להפסיק בהדרגה.

בלי שום קשר, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/03/2014

אין שום אינטרסט לרופא שלך..
    יש גנריקה ואין שום מוטבציה עסקית, וגם אם היה
    לא סביר שזה מה שינחה רופא.
    תופעות לוואי חולפות במהלך מספר שבועות.
    אין התמכרות.
    יש עיקוב בשפיכה בדר'כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו