מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לקבל טיפול אבל מפחדאייל04/04/2014
שלום, אני בן 26. במהלך חיי עברתי כמה אירועים לא נעימים והם מצריכים טיפול של פסיכיאטר או פסיכולוג.
כבר הרבה שנים שאני רוצה ללכת, אבל די מתפחד, ומפחד ללכת.
איך עוזרים את האומץ?
אני כל הזמן מנסה להדחיק את זה אבל זה מופיע לי מדי יום ולא מרפא ממני לרגע.
ובוודאות פוגע לי בחיי היום יום.
אשמח לשמוע טיפים והאם טיפול מפסיכאטר/פסיכולגי יכול להיות דיסקרטי..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לקבל טיפול אבל מפחד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/04/2014אכן זה נשמע מפחיד, אך רבות בגלל דעות קדומות וסטיגמות..
בארה''ב - טיפול אצל " השרינק" נחשב פרסטיזה ומעמד, אנשים גאים בכך, הרעיון לטיפול לא רק במחלות נפש כמו בסרטים, אלה , לשפר איכות חיים, יכולת להתמודד עם כעסים, קונפליקטים ומשאלות, להתמודד עם תחושת אשמה, תוקפנות והשגת תובנה סביב: וויתור עצמי מול מימוש עצמי.
רוב הטיפולים שלי בקליניקה, זה שילוב של תרופות ושיחות טיפוליות, השיטה שלי ייחודית, ממוקדת מטרה ומשולבת, שילוב של מספר שיטות בהתאם לאישיות המטופל על מנת להשיג תוצאות.
טיפול אצל פסיכיאטר או פסיכולוג באופן פרטי, דיסקריטי ביסודו. רק במצבים של כוונה לפגיעה באדם אחר יש חובה לדווח להזהיר ולמנוע.
אנשים פונים אלי ומציינים שהרימו ידיים לכן הגיעו, אני מסביר שזה בדיוק הפוך, זה להילחם ולא להרים ידיים.
ניתן לשפר איכות חיים כיום, שימוש בתרופות מאפשר הקלה מהירה וטיפול בשיחות מהווה אופציה לטיפול"שורש", דבר שמאפשר בהמשך להפסיק את השיחות ואת התרופות.
אני יכול לציין שהפסקת טיפול בתרופות ושיחות לא דימיוני בקרב מטופלים שלי אשר התמידו והיו דבקים לטיפול ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון לעזור
שמוליק06/04/2014שלום אייל.
הדברים שד"ר דוידאור כתב נכונים בהחלט. אינני בא לחלוק על דבריו, אלא להוסיף מנקודת המבט שלי.
לדעתי, רוב הסיבות השכיחות שבעטיין אנשים מפחדים ללכת לטיפול, הן חשש שבגלל זה לא יגייסו אותם לצבא, שלא יסכימו לתת רשיון נהיגה, או סתם שהחברה תתייחס אליהם שאל "דפוקים" כי הם הולכים לקבל טיפול.
ההיפך הוא הנכון. דווקא הטיפול הוא זה שיכול לעזור להתגייס לצבא; הטי]ול מצד עצמו יכול לעזור, וגם אם הבעייה לא תיפתר לגמרי - ע"י חוות הדעת של המטפל ניתן למצוא פתרון.
גם לגבי רשיון נהיגה - גם מי שמצד האמת ראוי שלא לתת לו - ע"י טיפול הוא יכול להגיע שמצב שהוא יוכל לקבל חוות דעת עדכנית על מצבו ולקבל.
גם לגבי הסטיגמה החברתית; ההתנהגות המוזרה הנובעת מהסבל - היא זו שמרחיקה מהחברה.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)