חרדה הנובעת מגורמים פיזיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה הנובעת מגורמים פיזיים
    אבי
    06/04/2014

הי,

הייתי מעוניין לקבל רשימה של כל הגורמים הפיזיים העשויים לגרום לחרדה. למשל, חוסר בויטמין כזה או אחר, בעיה הורמונלית וכו'.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נראה לי שהעניין מורכב יותר

שמוליק
    07/04/2014

שלום אבי.

לדעתי, העניין מורכב יותר. העיקרון של נפש בריאה בגוף בריא נכון, אבל נראה לי שבעייה פיסיולוגית גורמת גם לאפקטים פסיכולוגיים שיכולים להשתנות בין אדם לאדם.

ישנה דוגמא ידועה: חשיפה לאור השמש מעלה את רמת הסרטונין. בארצות הקרובות לקטבים, שבהם ישנה תקופה של חצי שנה שבה השמש איננה זורחת, התקופה הזו ידועה כתקופה שבה אנשים רבים סובלים מדיכאונות. ד"ר דוידאור דיבר על זה ברדיו. אני מסופק האם אור השמש עצמו מעלה את רמת הסרטונין, או שישנו בדרך אפקט פסיכולוגי והאפקט הפסיכולוגי הוא זה שמעלה את רמת הסרטונין.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה הנובעת מגורמים פיזיים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

הסיבה המרכזית של חרדה: מרכיב פסיכולוגי נפשי.

הפחתת חרדה (גופני) : להפחית או להימנע ממריצים( קפה, קולה, משקאות אנרגטיים ועוד)
    תוספי מזון : וויטאמין B קומפלקס , חומצה פולית או
    SAME , L METHYLFOLATE

אצל נשים, פחות בשר אדום, יותר חרדה ודיכאון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו