יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    אלברטין
    07/04/2014

שלום רב.
    החלטתי לפנות לפורום זה בעקבות חברה קרובה שמתנהגת בצורה מאוד מדאיגה.
    מדובר בבחורה בת 24 שגדלה בבית הרוס עם אבא מכה ואמא שלא בדיוק מחוברת לעצמה. X בת ה24 נכנסה לקשר לא מחייב עם בחור לפני כשנתיים ,מאז היא כבר לא אותה אחת. בזמן שהם גרו ביחד הבחור ניצל אותה מינית והיא הייתה מודעת לכך אך בחרה להמשיך לתת יד לניצול, מכיוון שרצתה את הקרבה שלו בכל מחיר.
    אחרי כחצי שנה הבחור עזב את הדירה בעקבות ריב , מאז המצב שלה החל להתדרדר היא ניסתה להתאבד מספר פעמים (גם בעבר היו לה נטיות אובדניות) וחזרה לחתוך את עצמה. היא שכרה חוקרים פרטיים בסכומים גדולים בכדי שיגלו איפה הבחור גר , פתחה פרופילים בדויים ברשת החברתית בשביל לנסות לגלות על הבחור כמה שיותר פרטים דרך חברים שלו. היא ירדה במשקל בצורה חולנית, כמעט ולא מסוגלת לדבר על דברים שלא קשורים לבחור. היא עזבה את הלימודים שלה ופוטרה פעמיים משני מקומות עבודה. מאז היא התחילה לנסות להתקבל למקום העבודה שבו עובד הבחור..והיא אכן התקבלה. מאז שהיא התחילה לעבוד שם הם חזרו לקשר , כמובן קשר שמתבסס אך ורק על קיום יחסי מין. לפני כמה ימים הבחור ביקש ממנה שתפסיק לשלוח לו הודעות מכיוון שהיא מציקה ומטרידה, והיא כתגובה החליטה שהיא בהריון וזה אף נמצא בגבול ההזיה... היום ניסיתי להסביר לה שהיא לא בהריון..והיא מאוד כעסה עלי ואמרה שהיא כן בהריון! למרות שביקשתי ממנה לא לומר לבחור שהיא בהריון היא כן אמרה לו .. והבחור לא התייחס אליה ברצינות אלא צחק עליה. אני יכולה להמשיך לכתוב ולכתוב.. אבל אני חייבת לומר ששום דבר לא עוזר לה. אני ניסיתי לעשות כל מה שביכולתי, להיות שם בשבילה ולתמוך בה אבל היא חוזרת בכל בוקר לאותה נקודה ומוצאת את עצמה כל 10 דקות בודקת בנייד מתי הבחור היה מחובר בפעם האחרונה בווצאפ..ביום שישי האחרון היא החלה להשתמש בסמים קשים (MD) בתירוץ שהיא רק מנסה. הסברתי לה שהמצב שלה לא נראה בריא ואני חושבת שהיא זקוקה לעזרה מקצועית..אבל היא לא מוכנה לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר בטענה שזה עולה לה הרבה מאוד כסף. החברות שלה התרחקו ממנה מכיוון שהן לא יכולות עוד לסבול את המצב שלה. X אמרה מספר פעמים שבלעדיו אין לה משמעות לחיים. אמא של X מעודדת אותה להמשיך להיפגש עם הבחור כך שעזרה מצד המשפחה לא תהיה. אני כבר לא יודעת מה אפשר לעשות יש לה מבט ריק בעיניים כאילו היא לא נמצאת שם. היא שולחת לנייד שלי כל יום 20 הודעות ואפילו יותר רק על איך שהבחור היה לבוש,מתי הוא התחבר , עם מי היא חושדת שהוא מדבר כרגע.. מחפשת ברחוב את הרכב שלו ואם במקרה עבר רכב דומה היא בטוחה שמדובר בו. כיום היא כבר יודעת איפה הוא גר ומדי ערב ובוקר היא יוצאת לעשות הליכה ליד הבית שלו בתקווה לראות אותו. אני מרגישה שהמצב שלה הגיע למדדים חולניים , אובססיה אני לא יודעת איך לקרוא לזה..
    האם ל-X יש באמת הפרעה כלשהי?
    מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• חברה במצוקה

אורית
    14/04/2014

שלום,
    ממה שאת מתארת יכול להיות שלבחורה הזו יש ערך עצמי מאוד נמוך. אולי היא מקבלת או קיבלה מהבחור הזה משהו שהיא צריכה ומרגישה שלא תוכל לקבל במקום אחר, וכל זה במחיר של ביטול עצמי ואולי זה כל מה שהיא מכירה כל חייה.
    יכול מאוד להיות שהיא מתמודדת עם קשיים רגשיים גדולים שמפנים אותה למקום הזה.
    עם זאת, נשמע שלמרות הכל יש לבחורה הזו הרבה כוחות ומוטיבציה שהיה עדיף אם היו מוכוונים לדברים שיוכלו לבנות ולקדם אותה.
    בשביל לעשות שינוי בחייה היא תצטרך הרבה מאוד אומץ לראות ולנסות משהו אחר.
    לפי מה שאת מתארת אין ספק שהיא תוכל להתרם מאוד מטיפול. אם אין באפשרותה לממן טיפול, אפשר לנסות לפנות לטיפול (חינם) דרך השירות הפסיכולוגי בעיר או דרך קופ''ח (מוגבל ובעלות מוזלת). בשני המקרים למיטב ידיעתי יש רשימת המתנה ויש חסרונות, אבל מה יש לה להפסיד?
    יכול להיות שזה מאוד לא מספק, אבל אולי אם חברתך תהיה מעורבת בפרוייקט שהיא אוהבת, בנושא שהיא מאמינה בו ושיהיה באחריותה, היא תמצא כוחות ותגלה את עצמה.
    את כבר נמצאת שם עבורה, מייעצת וקשובה. הייתי מציעה לך לתת לה שיקוף נכון. אם יש דברים שאת מאמינה שפוגעים בה – להיות לא סבלנית כלפיהם. עם זאת כמובן שלא לעזוב אותה בגללם.
    בהצלחה,
    סוזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחברה הטובה

אורית
    16/04/2014

לחברה הטובה!
    יש מצב שחברה שלך רואה תמונה שונה של המצב בינה לבחור. יכול להיות שהוא מזין את המצב הזה ומשלה אותה, בורח ממנה אבל נהנה מהתשומת לב ומההרגשת אטרקטיביות. במצב כזה החשיבות שלה בחייו מסתכמת בזה.
    תנסי מצידך להראות לה את התמונה האמיתית יותר.
    צריך לנסות להסביר לה שאם הוא ניצל אותה מינית, לא אכפת לו ממנה בשום צורה שלא לדבר על זה שהוא אדם רע פשוט, שידע לנצל חולשה שלה או שהסכים לשתף איתה פעולה כשברור שהיא עושה לעצמה נזק. שלתת למישהו אחר להרגיש חזק, בשליטה, לתת לו את מה שהוא רוצה ולשכוח מעצמך לגמרי זה לא דרך ושהלוואי שהיא תכיר מציאות אחרת בו היא נותנת ומקבלת.
    שזה שהוא שיתף איתה פעולה או שהוא הצליח לנצל אותה ושהיא מתמסרת לא יחזיק אותו איתה. ובטח ובטח שהוא לא אוהב אותה. תני לה קנה מידה של כמה היא משמעותית לו בחיים (ביחס לתחביבים, חברים אחרים) ואיפה היא בסדר עדיפויות שלה.
    רוב האנשים רוצים יחסים הדדיים, שלצד השני יהיה כבוד עצמי, עצמאות, שהבחירה שלו בבן זוג תהיה מתוך בגלל האדם שהוא, ולא מתוך מצוקה נפשית, צורך נפשי קיצוני, הענשה עצמית וכו'.
    יהיו אנשים שירצו אותה עם האופי שלה ויקבלו אותה איך שהיא, אבל העיקר שהיא תקבל את עצמה ובשביל זה כדאי לה ללכת לטיפולים.
    שלא תשכח שהיא נתנה לזה יד, אבל שהיא לא אשמה, ושבחור טוב לא היה עושה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו...

אורית
    16/04/2014

ושזה שהיא נתנה לו משהו לא חוקי ומאוד גדול מעצמה, שהיא בעצם ויתרה על עצמה עבורו, לא מקבל נקודות זכות ולא יגרום לו להקשר אליה, לאמץ אותה ולקחת עליה אחריות, ההפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2014

הפורום לא מקום לאבחנות מדויקות ללא בדיקה.
    על פי התיאור , ייתכן ומדובר באובססיה ואפילו ספק לגבי בוחן המציאות , גבול פסיכוטי, שוב התרשמות ולא אבחנה.
    מדובר בהתנהגות חולנית והרסנית , הגובלת בהטרדה וסיכון לתיק פלילי.
    יש צורך לגייס איש מקצוע לבדיקה.
    במקרה חירום יש לפנות לרווחה, פסיכיאטר מחוזי או משטרה - באם קיים סכנה ממשית כלפי הסובבים ( הבחור).

חובה טיפול פסיכיאטרי ובהקדם !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו