תרופה לטיפול בחרדה בלבד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה לטיפול בחרדה בלבד?
    מוטי
    09/04/2014

אני מחפש תרופה שאינה נוגד דיכאון אך כן נוגדת חרדה. תרופה שהיא אנטי חרדתית בלבד.

משפחת הבנזודיאזפינים אינה טובה בשבילי כי היא מיועדת לטיפול קצר טווח והיא גם ממכרת. ואני מחפש משהו אחר: לטיפול ארוך טווח ללא סכנת התמכרות או פיתוח סבילות.

הקיימת משפחת תרופות כאלו לטיפול בחרדה? כזכור אני לא מחפש אנטי דיכאוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לטיפול בחרדה בלבד?

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    09/04/2014

שלום מוטי.

טיפול ארוך טווח בחרדות יסודי ושורשי יותר הוא הטיפול הריגשי. גישתם של רופאי הפורום בעניין ידועה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולכן גם אם ישנה תרופה כזו, זה ממש לא מומלץ להזניח את הטיפול הריגשי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לטיפול בחרדה בלבד? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/04/2014

שלום רב,
    תכשיר Sorbon הינו תכשיר שמוגדר כנוגד חרדה והוא לא משמש כנוגד דיכאון. יש לציין כי מידת היעילות שלו בטיפול בהפרעת חרדה היא נמוכה יחסית מזו של נוגדי חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI (כגון ציפרלקס, לוסטרל, סרוקסט ואחרים). חשוב לציין כי נוגדי דיכאון חרדה מקבוצה זו לא ממכרים ולא נוצרת סבילות להשפעתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו