שאלה לגבי מצב של אישתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מצב של אישתי
    dad
    10/04/2014

שלום , יש לי שאלה לגבי אשתי.לפני כי שנתיים היא בא ואמרה שחלמה חלום והיא חייבת לצאת לחו"ל אחרת תאבד הכל בחיים.לא הצליחה לצאת וכבר שנתיים היא בדיכאון .לא עושה כלום , איבדה עבודה , כל הזמן מדברת על העבר , מאשימה את כולם , כל הזמן מדברת רק על זה, לא ישנה טוב , סיימה את כל המלאי אלכוהול בבית.
    פעמיים הצלחתי לשכנע אותה ללכת לרופא, אבל מסרבת לקחת תרופות.
    בתקופה אחרונה כל הזמן מול הטלוויזיה, לא מתייחסת לילדים
    אני לא יודע מה לעשות איך לעזור? מה עושים שבן אדם מסרב לקבל טיפול? האם יש סיכוי לשינוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מצב של אישתי

הוספת תגובה

• צריך הערכה יותר רצינית

שמוליק
    10/04/2014

שלום לך.

לא ניתן לכפות על אף אחד טיפול בניגוד לרצונו. רק אם מדובר באדם שנמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו - רק אז ניתן לתת טיפול כפוי.

כמי שהיה בעצמו במצב כזה, אני יכול להגיד שזה ממש לא פשוט, והרבה פעמים אין מה לעשות, רואים איך המצב מתדרדר, ובאמת שאין מה לעשות...

בסופו של דבר כשהמצב מגיע לאיזו נקודת שפל, שמכריחה את הבן אדם לקחת את עצמו בידיים - אז מתחילים לטפל ולעלות, וכל מה שצריך לעשות זה לדאוג שלא יהיו נזקים בלתי הפיכים עד לאותה נקודת שפל.

יכול מאוד להיות שאתה זה שזקוק לייעוץ כיצד לקחת אחריות ולהתמודד עם המצב הזה טוב יותר, וזה אולי הדבר היחידי שיכול להועיל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

dad
    12/04/2014

תודה על תשובתך.אני מעוניין להגיע ליעוץ.איך אפשר לארגן את זה?למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצתי

אורית
    14/04/2014

שלום לך,
    אני מבינה את מצוקתך ועם זאת חסרים פרטים רבים שמהם אפשר ללמוד על מצבה של אשתך.
    אני יכולה להציע לך להמשיך להיות קשוב, סבלני ורגיש. לדבר איתה על מה היא רוצה, מרגישה וחושבת ובאופן כללי לשאול הרבה לדעתה בשביל לקבל מושג יותר טוב בעצמך ובשביל להפוך אותה לחלק פעיל מהשיקום שלה.
    אתה מכיר יותר טוב מכולם את אשתך. יכול להיות שלשים לה אולטימטום יגרום לה להתעורר, יכול להיות שהוא יגרום לתוצאה ההפוכה והיא תמשיך להדרדר.
    להיות תקוע בעבר ולהאשים אחרים (בצורה לא לגיטימית) זה ההפך מלקחת אחריות, להבין שהעבר בעבר, ושרצוי להסיק ממנו מסקנות ולשאוף לשפר את הקיים.

מצבים מסויימים דורשים לרוב טיפול ארוך טווח ולפעמים יותר קל לדבר עם מישהו מבחוץ שסומכים עליו, או עם מטפל מקצועי.
    אני בטוחה שבעזרת המטפל הנכון היא תוכל להגיע להבנות ולהתחיל שינוי בחייה, עבור עצמה קודם כל. כל זה יקרה אם יהיה לה את התמיכה של המשפחה. אהבה, הכלה, סובלנות וסבלנות ועוד. ביחד עם המטפל תוכלו להבין את ההתנגדות שלה לנסות טיפול תרופתי ולהתייחס בהתאם.

אם אין בידכם לשלם על טיפול פסיכולוגי, אפשר לנסות להתקבל לשיחות מוזלות דרך קופ''ח או השירות הפסיכולוגי בעירכם. יש רשימת המתנה ויש לזה חסרונות אבל יכול להיות שזה יהיה מה שאתם צריכים.

בהצלחה,
    סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יצחק
    14/04/2014

תתפלל עליה ותבקש מרבב שיתפלל עליה להחלמה אתה לא יודע כמה השפעה יש לתפילהץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מצב של אישתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2014

אכן מצב מורכב ולא פשוט.
    יש צורך בביקור בית של איש מקצוע
    במקרה וממשיכה להתנגד לטיפול
    ויש עדות להחמרה ועדות למסוכנות מסויימת כלפי עצמה או הסביבה
    לא יהיה מנוס, אלה לפנות לרווחה או לרופא לשם הוצאת "בדיקה כפויה".
    יש צורך לנסות לגבש עמדה אחידה בן בני המשפחה חברים ולנסות לשכנע להגיע לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו