טיפול תרופתי מעיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי מעיק
    ע.
    14/04/2014

שלום רב,
    הנני נוטל את הטיפול הבא: SEROQUEL 200 מ"ג ו- MIRO 30 מ"ג לטיפול בהפרעת אישיות גבולית,OCD,חרדה חברתית ודיכאון. הטיפול ניתן לאחר שלפני כשנתיים עברתי ניסיון אובדני קשה. מאז, אין ספר שהטיפול עוזר במישור של ייצוב מצב הרוח ,אך יש לו תופעות לוואי לא קלות כמו העליה המטורפת במישקל (עליתי קרוב ל-10 ק"ג יותר מהמשקל הכי יציב שלי) שהתרחשה אצלי ועייפות (בעיקר בבקרים).העליה במישקל מלווה שתיאבון מוגבר ובמיוחד בחשק למתוקים המתגבר בלילה.אני מנסה לעשות פעילות גופנית אך מרגיש שזה לא "מזיז" למישקל,מה גם שאני חושב שהתרופה מאיטה את קצב המטבוליזם (האם אני צודק?).בנוסף,אני סטודנט ואני חש שיכולותיי הקוגנטיביות לא כשהיו בעבר(קשיים בריכוז וחוסר מוטיבציה "לשבת על התחת וללמוד").מה ניתן לעשות? כי הרופאה המטפלת שלי מסרבת להזיז ולשנות דבר בטענה שהיא מאוד מרוצה ממני ומהטיפול.
    אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי מעיק

הוספת תגובה

• יכול להיות שצריך להחליף רופא

שמוליק
    14/04/2014

שלום לך.

התופעות שאתה מתאר: עייפות ועלייה במשקל, הן תופעות לוואי ידועות של התרופה סרוקוול.

על כל פנים, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חשוב לתת מענה גם למרכיב הריגשי. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בטיפול התרופתי.

אם אינך מקבל טיפול ריגשי - אז זה הזמן.

אם כן, אז אני מציע לך לשאול את דעתו של המטפל (אם הטיפול הריגשי לא ניתן ע"י הרופאה) האם לדעתו ניתן להוריד מינונים. על כל פנים, זו החלטה שלך, ואם אתה מרגיש שהסבל מתופעות הלוואי של התרופות עולה על התועלת - זכותך - כמובן תוך מודעות לסיכונים - להוריד מינונים ואף להפסיק.

אני רק יכול להגיד שאני קיבלתי הרבה תרופות לאחר אישפוזים כפויים, והגעתי לסבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות עד כדי רצון לסיים את החיים, ולכן החלטתי להפסיק את התרופות על דעת עצמי. מה שאני חושב שהיה נכון, וכדאי שכל מי שמחליט החלטה כזו יעשה - זה להמשיך את הטיפול הריגשי, ולהיות ער למצב גם על פי ראייתו של המטפל, ואם יהיה צורך בכך - ליטול תרופות שוב.

אצלי, גם הטיפול התרופתי וגם הטיפול הריגשי היו ע"י אותה פסיכיאטרית, ועמדתי על זכותי להפסיק את התרופות, ולהמשיך רק את הטיפול הריגשי.

אם הרופאה שלך מסרבת להוריד מינונים - זכותך להחליף רופא.

חג חירות שמח.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ע.
    14/04/2014

תודה רבה, אני מקבל טיפול רגשי שנמשך כבר כמה שנים טובות.הרופאה הפסיכיאטרית גם היא מכירה אותי תקופת זמן של שנים רבות כך שלהחליף אותה זה לא כ"כ נראה לי חכם. בכל אופן,לדעת הפסיכולוג לא רצוי להפסיק את התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי מעיק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2014

אכן שילוב מאוד מעייף ומשמין.
    יש קושי לייעץ ללא בירור קליני וכן
    מטרות הטיפול ?

באם מטרה להשיג נוגד דיכאון וחרדה
    ניתן לשקול :
    במקום מירו,

איקסל או סימבאלטה.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ע.
    17/04/2014

תודה רבה,ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לתרופה השנייה

ע.
    19/04/2014

ומה לגבי הסרוקוול? מה החלק שלו שתרומה לעלייה במישקל ועייפות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לתרופה השנייה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/04/2014

תורמת מאוד לעליה במשקל ועייפות, אך יותר במינונים גבוהים ופחות חמור בדר'כ מממירו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ע.
    22/04/2014

תודה רבה על התשובה המיקצועית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו