מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות זיכרון , פגיעה מילולית במשפחהגרי זד16/04/2014
שלום ,אני פונה אליכם לעזרה בקשר לאמא שלי אשה בת 70, לפני שנתיים חלתה בסרטן הרחם עברה ניתוח להוצאת הרחם וקיבלה טיפולים כימותרפיים כיום מבחינת המחלה המצב שקט ונימצאת בביקורות תקופתיות. שנה וחצי אחרי שפרצה המחלה אבא שלי בעלה נפטר לאחר מחלת סכרת סבל רב והגעה למצב סיעודי עם מטפל בבית. מכאן לפי דעתנו החלה הדרדרות הנפשית של אימי התחילה לא לזכור דברים יומיומיים היכן דברים נמצאים או להניח חפץ ןלא לזכור היכן שמה אותו(אירועים לפני 40 שנה זכרה מצוין)דיברה כל הזמן על אבא ובכתה .לקחנו אותה לפסיכיאטר עירוני ההסכמתה ולאחר שיחה התחילו לה טיפול תרופתי של רסיטל בהתחלה כדור אחד ואז 2 כדורים במפגש הבא ,ניסנו להוציא אותה מהבית לחוגים בהתחלה הסכימה אותם נהיה קשה עם הזמן בחצי שנה האחרונה נראה שחלה ירידה נוספת בזכרון אולם כאשר היא לא מוצאת חפץ כלשהו בבית היא מאשימה אותנו הילדים שלה שאנחנו גונבים לה דברים בבית ומנסים לגרום לה לחיים קשים כדי שתמות ונוכל לזכות בירושה שלה .כול שיחה איתה כיום ניפתחת בהאשמות וקללות שאנחנו ממררים לה את החיים ומעלימים דברים מהבית ולוקחים אותם לעצמנו אנחנו שני בנים ובת מאשימה רק אותי ואת אחי אנחנו מנסים לשכנע אותה ללכת לפסכיאטר גם רופאת המשפחה שלה ניסתה ללא הצלחה לא מסכימה בשום אופן אומרת שזה תרגיל נוסף לפגוע בה אנחנו אובדי עצות מה ניתן לעשות מה קרה לאמא שלי ? יש טיפול למצבה איך ניתן לשכנע אותה לקבל טיפול
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון , פגיעה מילולית במשפחה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2014התמונה מתאימה לשיטיון ( דימנציה ) וכנראה מצב פסיכוטי ( מחשבת שווא).
יש לשקול אפוטרופוס על גוף ורכוש
יש לשקול אשפוז נגד הרצון במקרה והמצב מחמיר
לצערי קשה מאוד לשנות דעה ולהשיג הסכמה של מטופל במצב דומה למצב הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)