מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני משתגעת?מישהי19/04/2014
היי, אני בת 22, מאובחנת כסובלת מOCD ונוטלת 20 מ"ג ציפרלקס.
קרה לי משהו מוזר בלילה, וחוויות דומות קורות לי מפעם לפעם. אני מפחדת שאני משתגעת:
דברתי עם חברות על כך שאני לא מאמינה בחלומות, שבעיניי אין להם יכולת לנבא את העתיד לטוב או לרע ושאני רק אומרת לאלוהים אחרי חלום רע שישמור עלי וממשיכה בשלי. הדבר לא מטריד אותי.
לאחרונה אני בתקופה לחוצה ואני דואגת הרבה, הלילה היה לי לילה מלחיץ מאד (מציינת את זה במידה וזה חשוב).
לקראת השינה שכבתי במיטה חשבתי כל מני מחשבות ופצאום הרגשתי שיש קול שכאילו מתערב לי במחשבה. אומר לי שפתחתי פה לשטן ועכשיו החלומות שלי יתגשמו לרעה. הרגשתי שכאילו הקול הזה זה השטן או איזה משהו רע.
עכשיו אני יודעת מבחינה הגיונית שזה תוצר של המחשבה שלי!! שלא דברתי עם השטן ולא כלום. מצד שני, יש בי ספק קטן של - מה עם זה כן השטן?
אני מרגישה ממש מפגרת עכשיו שאני כותבת את זה, מפחיד אותי שאני משתגעת.
מה דעתכם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גברתי היקרה..
שאלה21/04/2014קראתי את הודעתך ואני חייב להגיב כי קרה לי מקרה דומה לפני כשנה וחצי שנטלתי תרופה דומה מאותה הקבוצה SSRI (פאקסט 60 מ"ג) וחשבתי שאני נביא, לאחר מכן היה לי התקף מאניה והסתבר שהתרופה הזו אכן לא מתאימה לי.
לדעתי האישית (אני לא רופא), מניסיון, כדאי לך להפסיק לאלתר את התרופה, כי כנראה היא לא מתאימה לך.
הרבה בריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר לאזרה
מיכאל28/04/2014אח שלי היקר אני מזדהה איתך אני גר אם בחורה שאני אוהב ולא מוכן לוותר עליה עברנו שתי מאניות אישפוז בשלוותה מתופלים אצל רופא הכל קשורה.
במכתב שלך סמתי לב לאמירה שלך מאודחשוב לי הדברים "הקדור פשוט לא התאים לי" * הכדור ניסינו הרבה רופאים פרטיים וגם לא והכל ללא שינוי יציב ועכשיו אני שומע ממך בפעם ראשונה על תרופה שכל כך פשוט לא מתאימה שאאלתי מומחה שהינו מטופלים אצלו וגם זה החשדות שלנו היו שאולי פשוט התרופה לא התאימה הרופא המוקר והמומחה סירב לתאנות שלנו ואחרי המשך של כמה חודשים בתרופה שצריך לתת לה זמן שתשפיע הינו ניכנסים למאניה חזקה יותר שתביין כל תיפול 200 דולר פעם בשבוע על מה??? איפו הבריאות שלנו אזבנו את הרופא הפרטי הזה אחרי 3 שנים של טיפול וללא "הכדור המתאים כואב
מיצתאר שחפרתי זה הכל מהלב רק אם אתה ל
רק אם באמת יכול ואני מרגיש שזה יעזור לי לשמור על בן אדם חולה בריא שמח ואוהב תיצור איתי קשר בבקשה לשיחת תמי
מOface mishacheb* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק יותר לעומק
שמוליק22/04/2014שלום לך.
אני מקווה שתגיעי די מהר למסקנה שלא היה לך שום דיבור עם השטן.
בכל אופן, לדעתי, צריך לברר את העניין יותר ביסודיות. אני מציע לך לפנות למטפל, לשוחח על זה, ולפעול על פי עצתו של המטפל. נראה לי שיהיה קשה לתת עצה דרך האינטרנט; צריך להבין את העניין יותר לעומק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק יותר לעומק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2014מסכים עם שמוליק.
יש צורך בפניה לרופא המטפל בהקדם ובירור הנושא באופן יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר- תגובה
מישהי22/04/2014שלום רב, תודה על המענה.
קבעתי פגישה עם הפסיכיאטר אך היא תהיה רק בעוד שבוע וחצי.
התשובה שלך הותירה אותי מאד מודאגת, האם נראה לך שאני מפתחת תסמינים של סכיזופרניה?
למרות שהבנתי ביני לביני שהקולות האלו כנראה לא אמיתיים.
אני ממש מפחדת להשתגע ולא יודעת מה לעשות עד הפגישה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)