מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי אבחנה פסכיאטריתדניאל28/04/2014
שלום וצהריים טובים,
שמי דניאל בן 28
לפני כ6 שנים, במהלך לימודיי באוניברסיטת תל אביב ובעקבות מעבר לעיר, חוויתי עצב, בדידות ותחושות של לחץ מהלימודים והעבודה. פניתי לדיקאנט והתחלתי טיפול אצל פסיכולוגית מטעם האוניברסיטה.
לאחר כשתי פגישות הפסיכולוגית אמרה לי שהיא מציעה שאלך לחוות דעת של הפסכיאטרית באוניברסיטה, רק כחוות דעת נוספת כי היא מעדיפה לעבוד עם חוות דעת כזאת, הסכמתי ונפגשתי עם הפסכיאטרית. כמובן שהיא שאלה אותי מספר שאלות ובסוף הפגישה היא אמרה שהיא לא חושבת שיש לי הפרעה כלשהיא אבל היא מזהה קווים שדומים להפרעת אישיות גבולית ושהיא רושמת לי תרופות לאיזון במקרה וארגיש מאוד מעורער. באותו זמן סירבתי בתוקף לקחת את התרופות ואמרתי לה שאני לא מבין למה לקחת אם היא לא באמת מוצאת משהו, לא לקחתי את התרופות מן הסתם והטיפול הפסיכולוגי עזר והרגשות עברו והייתי בטוח ששם זה נגמר.
השבוע ניגשתי לקחת סיכום תיק רפואי בשביל לגשת לעבודה שביקשה זאת ממנה, והופתעתי לראות שרשום לי
BIPOLAR PERSONALITY DISORDER
כלומר, גם הפסכיאטרית רשמה אבחנה וגם אבחנה שונה ממה שהיא אמרה, ומדובר באבחנה נפשית למרות שמעולם לא לקחתי תרופות או אושפזתי ושאני מתפקד באופן מלא במסגרות שונות.
כרגע קבעתי תור לפסכיאטר כדי לנסות לשנות את זה, אבל השאלה שלי אם יש לי על מה להסתמך או כיצד אני יכול למחוק את הבחנה הזאת מהתיק הרפואי, אני לא יודע אם פסכיאטר יכול לעזור או שעלי לעשות צעדים אחרים ואשמח לעזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה צורך?
שמוליק28/04/2014שלום דניאל.
אני ממש מבין את התחושה הזו. היא מאוד לא נעימה.
בעיקרון איבחון כזה, של מחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), איננה ניתנת לביטול. מבחינת הפסיכיאטריה, גם מי שמתפקד תיפקוד תקין לחלוטין, אז יש לו בעייה של חוסר איזון כימי במוח, וההסבר לכך שהתיפקוד תקין הוא יהיה בכך ששאר המרכיבים של המחלה (סביבתי, ריגשי ופיסיולוגי) אינם באים לידי ביטוי.
למעשה, אין לכך יותר מדיי משמעות. כל מטרה שתרצה להשיג (למשל רישיון נהיגה, ואפילו רשיון לנשיאת נשק), שלכאורה האיבחון הזה אמור להוות מכשול בדרך - תוכל להשיג ע"י חוות דעת עדכנית על מצבך כיום. חוות הדעת הזו לא תמחוק את האיבחון, מהסיבות שציינתי לעיל, אבל מה ההבדל הגדול???
אני אישית חולק על העמדה של הפסיכיאטריה בעניין; לדעתי, חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצר של שאר הגורמים למחלה, ולכן ע"י טיפול טוב ונכון במרכיב הריגשי - אין יותר חוסר איזון כימי.
כדי להוכיח לכאן או לכאן - נדרש ניסוי שהוא לחלוטין אינו מעשי.
לא ברור לי מהשאלה איך בדיוק האיבחון הזה מפריע לך. אך אם אדע, אשמח לנסות לעזור, וגם הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיוון שאינו קשור למציאות
דניאל28/04/2014ישנה סיבה מעשית שמפריעה לי, לאחרונה הוצע לי להתנדב במשטרה ובבקשת תיק רפואי ראיתי את האבחון.
מעבר לכך מה שמפריע לי הוא עניין חוסר האמינות של האבחון המדובר, אני מבין את העמדה הפסכיאטרית, אבל אני טוען שמעולם לא היתה לי הפרעה כזאת ולא שהיא "השתפרה".
אני אשמח אם הדבר כמו שאתה תיארת שאתה יכול לקבל אישור שאינו תקף להיום, אבל אני מרגיש תחושת אי צדק ואפילו מרמה מזה שפסכיאטרית נותנת לעצמה להכניס אבחנה על סמך חצי שעה שיחה ללא התייעצות, מעקב וגם כשבמהלך הפגישה היא אומר דברים שונים לחלוטין, אבל אני לא יכול להתנער מהרגשה של אי צדק וחוסר אמינות באבחון המדובר, והשאלה אם חוות דעת של פסכיאטר אחר לא יכולה להסיר את זה לחלוטין, האם אין מקרים שבהם פסכיאטרים טועים או מאבחנים שלא כדין?
בנוסף לזה, מבדיקה שלי בתיק מתברר שהרופא שעדכן את האבחנה והפסכיאטרית שאיתה נפגשתי הן לא אותו אדם, אלה פסכיאטר אחר שעדכן בשמה בתיק שלי,ואולי הדבר גרם לטעות.
מה שאני מנסה לברר זה האם יש דרך לערער על אבחנה כזאת, על ידי רופא אחר, או משפטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
שמוליק28/04/2014שלום דניאל.
זה בהחלט יכול לקרות. לי אישית קרה משהו שלדעתי הוא הרבה יותר חמור:
כשהייתי בן 18, אז אימא שלי לא רצתה שאני אהיה בצבא, ועל סמך מכתב שלה, וימים ספורים לפני שהייתי צריך להתגייס, החליטו שלא רוצים אותי וסתם ככה דפקו לי סעיף נפשי. הרופאים של הוועדה הרפואית בכלל לא בדקו אותי. הפתק שעליו היה כתוב שהם איבחנו אותי כבלתי כשיר כבר היה חתום עוד לפני שנכנסתי לחדר של הוועדה. הם אפילו לא ניסו להעמיד פנים כאילו בדקו אותי. אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך.
אמנם לגבי החלטה על אי כשירות ניתן לערער תוך 30 יום, אבל הצרה הייתה שזה היה הטריגר לאישפוז הראשון שלי...
על כל פנים, אם מדובר בהתנדבות למשטרה, אז זה לא כל כך ברור איך המידע הזה הגיע אליהם, ומכל מקום, אם הם מחליטים שלא לקבל אותך, אז גם אם אין הליך ערעור, אז ניתן לעתור לבג"ץ או שקיים איזה הליך משפטי אחר (צריך לשאול עורך דין), שבו תוכל לטעון כי בלי שום קשר לשאלה מה היה מצבך אז - כיום אתה כשיר להתנדבות למשטרה.
אם העובדה הזו מרתיעה אותם, אז פשוט תגיד שמצבך הנפשי כיום הוא יציב, ושתוכל להביא חוות דעת עדכנית, ושיהיה המון המון הצלחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי אבחנה פסכיאטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/05/2014האבחנה מן הסתם
:
BORDERLINE PERSONALITY DISORDER
יש צורך בבירור מעמיק
בכל מקרה , גם אם האבחנה הנ''ל נכונה
יש קשת של מצבים, בין קל עד קשה.
בדר'כ , אנשים מאוד אינטלגנטיים, חלקם מאוד מופרעים.
שכיח יותר אצל נשים.
ממליץ בדיקה יסודית נוספת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)