מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדוע תרופות אנטי דיכאוניות פוגעותאיציק29/04/2014
בתפקוד המיני?????????????????
הרי דיכאון מוריד מיניות וההיגיון אומר שהיה צריך להיות ההפך????
מה עושים? במקרה שלי מדובר בתרופה בשם אפקסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד מיני ואפקסור
רונן29/04/2014איך בדיוק זה משפיע עליך ? בחשק המיני בזיקפה או בקושי להגיע לאורגזמה? באיזה מינון אתה לוקח? מה מקור הבעיה שלך שבגללה אתה לוקח את האפקסור? האם זה אפקסור xr או רגיל מפני שלאפקסור xr יש שחרור מבוקר וגורם לפחות תופעות לוואי...אני גם לוקח את הכדור הזה לכן אני מתעניין ומשתף אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור 150 XR
איציק30/04/2014החשק ישנו היכול להגיע לזקפה טובה וממושכת נפגעת. איך אצלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור 225
רונן30/04/2014אני לוקח מינון של 225 החשק המיני לא נפגע וגם היכולת להגיע לאורגזמה לא נפגע יכול להיות שהזיקפה קצת ירדה אבל זה עדיין אצלי בבדיקה ואני לא ממש סגור על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל
איציק01/05/2014הזקפה לא קשה כשהיתה לפני הטיפול בתרופה ונעלמת מייד לאחר השפיכה.
בניגוד לעבר שכן היתה אפשרות לחידושה המהיר ולסיבובים נוספים ללא מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עדיין בסדר
רונן01/05/2014תדאג שהפעם הראשונה תיהיה מושקעת ןמספקת לא חייבים סבב נוסף עם הסבב הראשון מושקע מספק וטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תרופות אנטי דיכאוניות פוגעות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/04/2014לא כל התרופות פוגעות בתיפקוד המיני.לפעמים ההפרעה חולפת אחרי תקופה מסוימת.הרבה פעמים מאשימים את התרופה אך לעיתים קרובות ההפרעה בעצם קשורה להפרעה הנפשית עצמה וזו בעצם תוצאה ממנה.
במידה וההפרעה נמשכת יש דרכים לטפל בזה.חלק מהפיתרון הוא החלפה לתכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור XR לדיכאון
איציק30/04/2014התרופה טובה לי והוחלפה מציפרמיל שלא הועילה. האם לקחת כדורים כמו ויאגרה בגיל 35? לפני הדכאון הייתי יכול לייצר ויאגרות מרוב החשק והיום... :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה כדור פסיכיאטרי
ברלין30/04/2014וכדורים פסיכיאטרים זה התפקיד שלהם לסמם אותנו ולפגוע בכל יכולת אנושית וטבעית שעוד נשארה בנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשקיע יותר בטיפול הריגשי
שמוליק01/05/2014שלום איציק.
אכן, התרופות הפסיכיאטריות (הן האנטי-דיכאוניות והן האנטי-פסיכוטיות) פוגעות בתיפקוד המיני, ואני מודה שמעולם לא ניסיתי להבין מדוע.
בכל אופן, ניתן לטפל בבעייה הנפשית גם בלי תרופות, ואדרבא, הטיפול העיקרי והחשוב הוא הטיפול הריגשי. כשהטיפול הריגשי מספיק טוב, ניתן לוותר על הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי במקום תרופתי
נועה01/05/2014שמוליק שלום לא בסדר מה שאתה עושה יש כאן הרבה בפורום שמחזיקים ממך ואסור לך בשום אופן ופנים לכתוב שטיפול ריגשי הוא במקום תרופתי אסור בתכלית האיסור ולו רק בגלל שאנחנו פה מאוד מחזיקים ממך וזה מאוד מסוכן שתאמר זאת נחרצות נכון טיפול תרופתי אינו מספיק וצריך ריגשי גם אבל מה יעשו אלו שאין ידם משגת ושנינו יודעים איך וכיצד הטיפול הציבורי הריגשי החובבני והמזלזל מה פתאום רק ריגשי מספיק הרי אתה בעצמך עברת מס של אישפוזים וסבל נוראי עם סטיגמה שניגררת עד היום אז נכון תרופות מדור קודם הם זבל שבזבל אבל הרפואה מתקדמת ויש עלות לכל תועלת אז אנא ממך הגב וברצינות ואל תטעה את האחרים השבויים אחריך מי יתן ויפסיקו עם עוד כמה זבלים שבתרופות ויתנו מענה הולם של שיחות בנוסף לכימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
איציק02/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההערות
שמוליק04/05/2014שלום נועה.
תודה על הערותייך. כנראה שצריך להסביר את הדברים טוב יותר.
ישנה תגובה רישמית של ד"ר דוידאור שאומרת שמי שמעוניין בטיפול טוב ויסודי, אז זה הטיפול הריגשי. זה נכון שהיו לי מספר אישפוזים, אבל מה שבאמת הוציא אותי - זה היה טיפול ריגשי טוב, שלפחות בהתחלה היה ציבורי; הפסיכיאטרית שאני עדיין מטופל אצלה, בתחלית הדרך הייתה רופאה בשלוותה, ואחר כך, היא פתחה קליניקה פרטית.
אני ממש מסכים איתך שהטיפול הריגשי הציבורי אינו משתווה לטיפול הריגשי הפרטי, וישנו גורם שהוא לדעתי מאוד משמעותי; פסיכותרפיסט פרטי צריך לראות את טובת המטופל מול עיניו, כיון שאחרת, המטופל יברח ממנו למטפל אחר. בשעה שפסיכותרפיסט ציבורי, שמקבל את המשכורת שלא מהמטופל, ירצה באופן טבעי לרצות את הממונים עליו, והרבה פעמים האג'נדה של הממונים היא שצריך לדאוג להגן על החברה הנורמטיבית מפני המטופלים הרבה יותר מאשר לדאוג לטובתם של המטופלים.
הרבה פעמים מטופלים שאלו את הרופאים בשיחות קבוצתיות את השאלה האם הרופאים מאמינים באלוהים, והתשובה הייתה שאין קשר בין הדברים. אני חושב שיש איזה קשר; השאלה כיצד הם רואים את תפקידם - להגן על החברה הנורמטיבית או לעזור למטופלים - היא שאלה של אמונה, ואיננה שאלה רפואית כלל.
בכלל, הגישה של המערכת היא להפריז בחשיבות של הטיפול התרופתי, ולתת לו משקל הרבה יותר גדול, ולהזניח את המשקל של הטיפול הריגשי. הרבה מטופלים מבינים את הנקודה הזו, ובטוחים שחוסר איזון כימי במוח, הוא אינו הגורם המשמעותי של המחלה.
אכן, המצב הנוכחי שבו מעדיפים לתת תרופות כדי להגן על החברה הנורמטיבית במקום לטפל בשורש הבעייה, הוא מצב בלתי נסבל.
מנסיון אישי של סבל מתופעות הלוואי של התרופות עד כדי רצון לסיים את החיים, אני מאמין שמי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות, צריך לנסות לשפר את הטיפול הריגשי. אני מאמין שהטיפול הריגשי אינו מסתיים בקליניקה; אלא הוא אמור להביא את המטופל למצב שבו הוא יכול להתמודד עם הקשיים עם עזרה מינימלית מהמטפל, ואולי אף בלעדיו.
אני מודה שלא התנסיתי בתרופות של הדור השלישי, אך ראיתי אי אילו תגובות של מטופלים שלוקחים אביליפיי וסובלים מתופעות לוואי של תרופות של דורות קודמים. בכל אופן, מי שאינו סובל מתופעות הלוואי של התרופות, או שסבור שהו מועילות יותר מאשר מזיקות - אין לי עניין לנסות לשכנע אותו להתמודד בדרך אחרת. וגם מי שחושב להפסיק את הטיפול התרופתי - תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שמפסיקים.
מקווה שהבהרתי את דבריי יותר טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)