מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Serqouel XRלירון04/05/2014
שלום לכם שמי לירון בן 19.5 סובל כשנתיים מבריאות הנפש.אני מקבל את התרופה Serqouel XR והייתי מעוניין לדעת אם התרופה משומשת גם לתסמינים הבאים שיש לי : דבר ראשון יש לי בעיה עם המעקב אחרי המחשבות ,נניח לפני 10 דקות חשבתי על משהו שנורא הטריד אותי ,ועכשיו אני מתקשה להתחבר לדבר הזה ,לפעמים אני מצליח להיזכר אבל לא יכול להתחבר,לפעמים אני גם לא יכול להיזכר בכלל אבל אני מודע מאוד לזה שהיה משהו שהטריד אותי.
דבר שני - פיוזים . אני מתחיל לעשות משהו שאני אוהב,למשל למידה ,ואז השתנתה איזה תחושה בלב,יכול להיות מגורם חיצוני,יכול להיות ממחשבה.ואז אני בפיוז.אני מוצא את עצמי מנותק מהצורך ללמוד את השפה.לא הרגשה של דיכאון ,אלה הרגשה של פיוז ונתק.קצר.
כל שאר התסמינים המלווים לכך,שאני מאבד את הקשר הרגשי עם המחשבות ,הפיוזים האלה מתבטאים בדברים כל כך מעצבנים ומתסכלים . ככה שקשה לי להיות עקבי עם עצמי ,אני רוצה ללמוד או רוצה לעשות לעצמי איזה תוכנית יום-יומית וכל הזמן יש נתקים/פיוזים ואז אני מוצא את עצמי אבוד.אני מאובחן כסובל מOCD קשה ,ולאחרונה התגברו התסמינים האלה שלדעת קצת מרחיקים לכת מOCD והולכים לכיוון הפסיכוטי או דיסוציאציבי ..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יא אלוהים איך אני תמיד עושה את הטקס
לירון04/05/2014הטקס הזה שכשאני מרגיש מנותק אני מתחיל לקרוא באינטרנט על מה שאני חושב שרלוונטי כלפי ,במקרה הזה על חשיבה פסיכוטית.
כאילו שזה באמת עוזר לי ? כל המידע על אלפי הסימפטומים אני בסך הכל רוצה להבין מה יש לי ...מלבד לOCD שלי אני סובל מעוד הפרעה ראשית שעדיין לא אובחנה סופית.אחד הדברים שהועלה בין היתר זה PTSD . הועלה גם אישיות בלתי בשלה ו"ילדותית" . אני משאר שקשה לבצע אבחנה שתגרום לי להבין מה יש לי ומה מפריע לי שאני לא יכול להגדיר ,כי אני לא מצביע על "דיכאון" או "חרדה" או "אובססיות" יש משהו אחר שקשה לי לתאר ולכן אני פונה אל האזור הדיסוציאציבי / פסיכוטי . בכדי שאוכל להבין .אבל תמיד המאמרים "מתפזרים" להם וכך גם אני מתפזר וכבר חסר תודעה אמיתית למה יש לי.
משגע אותי ,סליחה שאני בא עם הדיון הזה לפה אני יודע שזה לא המקום ,אבל מה סליחה על המילה לעזעזל התסמינים אומרים ש - אני לעיטים מרגיש נתק ממה שמפריע לי ואז אני בתת מודע יודע מה מפריע לי אבל לא מרגיש את החיבור לדברים שאני חווה ביום יום . או נניח אם אני ישב או ישכב במיטה ויחשוב ,המחשבות שלי לא "יתיישבו" לי כמו שצריך בראש .עד שאני ירגיש אחרי כמה דקות שאני חייב לעשות משהו אבל שאני בשעת הפרעה ,אבל ללא ברירה כי זה תחושת חוסר נוחות בראש...
אין לי בעיה כבר עם הפחד שאני פסיכוטי כי אני מקבל אנטי פסיכוטית ,אבל אני שנתיים סובל ולפעמים בודדות וקצרות היו קוראים דברים כאלה,עכשיו זה כבר דומיננטי מאוד . ואין לי מושג גם איך להבין את כל המושגים של האינטרנט באמת שלא אני לא מבין מה הם רושמים שם .. אני פשוט כל כך חסר אונים מהתסמינים האלה שיש לי . אני לא יודע איך לתת להם הגדרה ואז אני בחוסר וודאות ואז גם מן הסתם שיהיה מוטרד ולא שקט ,ואז עוד יותר ארגיש מת מבפנים ומשותק . זה מעין מערכה .
קשה לי פשוט לחכות ולא לעשות כלום ,וגם ככה כשאני עוד מאורגן איך שהוא בחשיבה אני מתחיל ללמוד שיש הפרעה בחשיבה אני ניסוג ,ואז מתחיל להרגיש מנותק,ואז חוסר נוחות עם הראש שלי אז זעקה לעזרה ביצוע טקס של קריאה באינטרנט . עד שמתישהוא אני יחזור להרגיש טוב,ואז אני דווקא רוצה להיגמל מהאינטרנט ומהפורומים למיניהם ולהפוך את הלימודים לעיסוק הראשי שלי ולא את הפסיכאטריה עד ששוב בא התסמין וחוזר חלילה.......מודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSerqouel XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2014לפי התיאור, בהחלט יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מעריך.
לירון05/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)