מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון עמוקרונית08/05/2014
אחי בן 20 די דכאוני כבר תקופה ארוכה הוא כל הזמן בחדרו ,מסתגר עם עצמו וגם כשהוא יוצא הוא לא מתקשר הרבה ,שותק ולפעמים גם מתרגז כשמדברים עמו. הוא טוען שהוא טרוד כל הזמן והוא לא מוצא את עצמו ומה הוא יעשה הלאה. כמו כן לפעמים הוא זורק הערוצ על התאבדות בצחוק,אנחנו לא נבהלים כי זו בדיחה די נפוצה אצלנו אבל מפיו זה קצת מדאיגג. אני חייבת לציין שהסיבה לדיכאון היא העובדה שהעבר שלו היה לא קל ,והוא איבד קשר עם חבריו הקודמים כדי להתנתק מעברו וכרגע הוא די בודד. אני מאוד דואגת לו.. אני יודעת שאין מה לדבר על טיפול פסיכולוגי כי הוא סתם יתעצבן.אשמח לייעוץ בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק08/05/2014שלום רונית.
אכן, אחת מהבעיות הקשות היא שמישהו נמצא במצוקה, והוא מכחיש את העובדה הזו, ולא ניתן לעזור לו. אז המצב ממשיך להתדרדר עד שכבר אין ברירה וצריך לאשפז בכפייה.
לצערי הרב, הייתי בסיטואציה כזו. גם לי היה עבר קשה שלא היו לי את הכלים להתמודד איתו, ועזרה מקצועית הייתה יכולה לעזור, אבל ראיתי בעצם הפנייה לעזרה כהודאה בבעייה, שמצד האמת ניתן להאשים בה את החברה. עם זאת, גם כאשר החברה אשמה - צריך להתמודד, וניתן להתמודד. לדעתי, היה קשה מאוד למנוע את האישפוז הכפוי שלי...
לדעתי, יש סטיגמה על פסיכיאטרים ופסיכולוגים, שאומרת שמי שהולך לטיפול אז הוא "דפוק" ובכך הוא מתווה על מצחו אות קין שלא ניתן להיפטר ממנה. האמת היא הפוכה; הם יכולים לעזור...
לדעתי, יכול להיות שאת צריכה לפנות בעצמך לייעוץ עם איש מקצוע שיעזור לך להתמודד עם המצב הזה מתוך ידיעה שיהיה קשה מאוד לעזור לאחיך, אבל הוא יוכל בכל זאת לייעץ לך כיצד ניתן לעודד אותו.
מניסיוני האישי, כשהגעתי לאישפוז כפוי. כדי לדעת מה עובר עליי כדי לקבל קצה של חוט כיצד לטפל, פנו לאחותי כדי לדעת מהם הקשיים שעברו עליי. היא הייתה יכולה לדעת יותר טוב מהרופאים לספק הסברים.
לא בטוח שזה ימנע את ההתדרדרות, אבל זה יכול לתת לך כלים טובים יותר והכנה והכוונה כיצד להתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון עמוק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2014יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מקיפה בהקדם..
יש לגייס משפחה , חברים ולנסות לשכנע אותו להגיע לבדיקה
של איש איש מקצוע בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)