מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחקרים על טיפול נפשי טבעיעידן08/05/2014
הפסיכיאטריה לעולם לא חקרה את אפקט הטיפול הטבעי לנפש. אז באיזה זכות היא שוללת אותו בתוקף?? זאת הונאה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לדייק
שמוליק09/05/2014שלום עידן.
אני בהחלט איתך בגישה שרואה את הטיפול הריגשי כטיפול העיקרי בבעיות נפשיות.
עם זאת, אני מבקש לעמוד על האמת: פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה). מה הם עושים עם זה בסוף - כל אחד והגישה שלו. יש כאלה שרואים בטיפול הריגשי עיקר, וכמעט שלא מתעסקים תרופות, יש כאלה שנוטים לשלב ויש כאלה שמתעסקים עם תרופות ואינם מטפלים בשיחות.
ד"ר דוידאור (אחד מהרופאים של הפורום) אמר שלדעתו אלה שמטפלים רק בתרופות מפספסים ובגדול, אבל אין לנו עניין לכפות עליהם את מה שאנו מאמינים בו שיותר נכון לטפל בשיחות.
אני רוצה לציין שישנם הרבה מטופלים שמעוניינים בטיפול התרופתי ותולים את התקוות בתרופות, וצריך הרבה מאמצים כדי להסביר להם שהישועה לא תבוא משם. גם כאשר הם מתלוננים על סבל מתופעות הלוואי - גם אז קשה להסביר להם שעדיף להשקיע יותר בטיפול הריגשי.
הרופאים של הפורום דוגלים בשילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי, וכולם מטפלים בפועל גם בשיחות, ולכן נראה לי שצריך להפנות את הביקורת למקום אחר, וכאן אולי צריך לעודד את הגישה הרואה בטיפול הריגשי עיקר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)