מחקרים על טיפול נפשי טבעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחקרים על טיפול נפשי טבעי
    עידן
    08/05/2014

הפסיכיאטריה לעולם לא חקרה את אפקט הטיפול הטבעי לנפש. אז באיזה זכות היא שוללת אותו בתוקף?? זאת הונאה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחקרים על טיפול נפשי טבעי

הוספת תגובה

• נא לדייק

שמוליק
    09/05/2014

שלום עידן.

אני בהחלט איתך בגישה שרואה את הטיפול הריגשי כטיפול העיקרי בבעיות נפשיות.

עם זאת, אני מבקש לעמוד על האמת: פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה). מה הם עושים עם זה בסוף - כל אחד והגישה שלו. יש כאלה שרואים בטיפול הריגשי עיקר, וכמעט שלא מתעסקים תרופות, יש כאלה שנוטים לשלב ויש כאלה שמתעסקים עם תרופות ואינם מטפלים בשיחות.

ד"ר דוידאור (אחד מהרופאים של הפורום) אמר שלדעתו אלה שמטפלים רק בתרופות מפספסים ובגדול, אבל אין לנו עניין לכפות עליהם את מה שאנו מאמינים בו שיותר נכון לטפל בשיחות.

אני רוצה לציין שישנם הרבה מטופלים שמעוניינים בטיפול התרופתי ותולים את התקוות בתרופות, וצריך הרבה מאמצים כדי להסביר להם שהישועה לא תבוא משם. גם כאשר הם מתלוננים על סבל מתופעות הלוואי - גם אז קשה להסביר להם שעדיף להשקיע יותר בטיפול הריגשי.

הרופאים של הפורום דוגלים בשילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי, וכולם מטפלים בפועל גם בשיחות, ולכן נראה לי שצריך להפנות את הביקורת למקום אחר, וכאן אולי צריך לעודד את הגישה הרואה בטיפול הריגשי עיקר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו