מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנהאופיר09/05/2014
לכבוד המשיבים הנכבדים שלום רב,
שמי אופיר בן 23 מתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם סכיזו-אפקטיביות.
רקע:
לוקח:
10 רסיטל
1200 לתיום
1500 דפלפט
30 זיפרקסה
גובה 172 משקל 78
כיום אני ממעיט במוצרים מן החי מסיבות מוסריות, אם כי מטעמי בריאות אני צורך לעיתים דגים וחלב.
לפני הטיפול התרופתי בתזונה כזו הייתי שוקל 52 באופן קבוע גם עם אכילת ג'נק פוד לעיתים קרובות (אך לא כל הזמן).
שאלתי היא:
האם התרופות גורמות לי להיות יותר מושמן ככל שאוכל יותר ג'נק פוד (באופן "חד חד ערכי" "לינארי"), או שהן מעלות לי את המשקל בפעם אחת ומאז כשם שלא הייתי רגיש לג'נק פוד לפני התרופות כך לא אהיה רגיש לג'נק פוד אחרי התרופות?
בתודה רבה!
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק09/05/2014שלום אופיר.
אינני רופא.
בלי שום קשר לשאלה האם התרופות גורמות להשמנת יתר, ואם ג'אנק-פוד יכול להעצים את האפקט, ג'אק-פוד אינו בריא וכדאי ורצוי בלי שום קשר לצרוך במתינות.
לדעתי, יש בג'אנק-פוד יתרון שהוא מהיר הכנה, ומי שאין לו סבלנות להשקיע בהכנת מאכלים בריאים יותר וגם טעמים ומזינים - זה פתרון טוב.
אני מציע לנסות בהדרגה להחליף את הג'אנק-פוד בפירות חיים, תוך כדי שימת לב שההחלפה הזו איננה גורמת להחמרה של המצב הנפשי. אם הדבר יגרום להחמרה של המצב הנפשי מוטב להמשיך עם ג'אנק-פוד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ספק
אופיר09/05/2014אין ספק שג'אנק פוד לא בריא ואכן אני צורך אותו במתינות. אך אני מפחד שגם המתינות הזו (נגיד פעמים שלוש בשבוע) תביא להשמנה בלי עצירה וזו שאלתי. האם ההשמנה נעצרת איפושהו למרות אכילת הג'אנק פוד ובהתחשב בכך שלפני הטיפול התרופתע הייתי אוכל ג'אנק פוד במתינות ולא הייתי משמין כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל זה תקבל תשובה מהרופאים
שמוליק09/05/2014שלום אופיר.
מעבר למה שכתבתי - אינני יודע לענות.
אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לתת תשובה מפורטת ומדוייקת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)