תרופות עקב בעיות שינה חמורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות עקב בעיות שינה חמורות
    יואב
    09/05/2014

לפני שבועיים בערך התחילו אצלי במקביל תופעה של פה יבש והפרעות שינה חמורות,הייתי יכול להעביר לילות שלמים ללא שינה בלי שהייתי ישן ביום.מיותר לציין שאיכות החיים שלי נפגעה בצורה קשה, פניתי לפסיכיאטר והוא הביא לי לקחת קלונקס וציפרלקס,הסברתי לו שאני לא בן אדם דיכאוני והחרדות היחידות שאני סובל מהם זה שאני לא אצליח לישון בלילה.כעת כמה ימים אני נוטל 2-3 כדורים של קלונקס בלילה ולפעמים אחד ביום וזה עוזר לי להירדם וכן רבע כדור של ציפרלקס ביום כאשר המינון עולה כל שבוע עד לכדור שלם בשבוע האחרון. משהתחלתי לקחת את הכדורים יש לי בעיה להגיע לזיקפה שלמה וכן להגיע לפורקן מיני, האם זוהי תופעה נפוצה? אציין עוד שאני בן 26 ועד לפני שבועיים בריא לגמרי לו נוטל תרופות ולא הייתי מודע ללחצים שפוקדים אותי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות עקב בעיות שינה חמורות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    12/05/2014

שלום רב,
    התסמינים שאתה מתאר אכן עלולים להיות תסמינים של חרדה וככל הנראה זאת הייתה גם התרשמותו של הפסיכיאטר שהמליץ על הטיפול בנוגד חרדה (ציפרלקס) ותכשיר הרגעה (קלונקס).
    אחת התופעות הנפוצות של ציפרלקס היא פגיעה בתפקוד המיני , בדרך כלל זה בא לידי ביטוי בירידה בחשק. התופעה משתנה ממטופל למטופל ויש מטופלים שמדווחים על שיפור עם זמן מבחינה זו. התופעה הפיכה עם הפסקת התרופה. במידה ולא יחול שיפור תוך מספר שבועות מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול החלפת התכשיר או הפסקתו , בהתאם למצבך הנפשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו