דיכאון ושתקנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ושתקנות
    עדי א.
    10/05/2014

שלום,

אני נתונה בדיכאון גדוש בחרדות מזה שבעה שבועות ומטופלת באיקסל, כרגע ללא הצלחה, מזה חמישה. אחד התסמינים שמעבירים אותי על דעתי ומתסכלים כ״כ הוא
    שאני מרגישה, בכל סיטואציה חברתית שהיא, שפשוט אין לי מה להגיד. הפכתי מטיפוס
    סוציאלי וחברתי במיוחד לדג, ואכן, גם עם בת זוגי אני מבלה בשעות של שתיקה, ופוחדת לאבד אותה. חיפשתי אזכורים דומים לכך ברשת בעברית ובאנגלית ולא ממש מצאתי דוגמאות של אנשים שחוו תחושה דומה של ״אין לי מה להגיד״ ועל מה לדבר עם אנשים.

תהיתי האם זה מוכר לכם? כתוצאה מדיכאון. אני זוכרת את זה גם מאפיזודות קודמות שהיו לי וכואבת את זה מאד.

בנוסף, לאחר חמישה שבועות שבהם הכאב לא דועך והיכולות הקוגניטיביות לא משתפרות (זיכרון, ריכוז, ורבליות) אני מעוניינת לשוב לתרופה המקורית שסייעה לי, הפרוזק (כמובן בסיוע הפסיכאטר). הוא מתעקש על מעבר למינון נמוך (20 מ״ג) בעוד
    שאני זוכרת שפחות מ-40 מ״ג לא עזרו לי. תהיתי אם יש התנגשות בין האיקסל לפרוזק
    ומה היא הדרך המומלצת ביותר למעבר נכון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ושתקנות

הוספת תגובה

• הי

נאור
    10/05/2014

אני היתי חיב לרשום אני היתי מטופל בפרוזאק עקב חרדה חברתית את ההרגשה שאין מה להגיד ואני כמו דג בגלל זה לקחתי את הכדור הזה והפסקתי אותו עכשיו אני בלי כי הוא עשה אותי אבמ כזה עודיותר רציתי לדעת מה הכדור הזה גרם לך? אני סתם בחור שמעונין לדעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    11/05/2014

שלום עדי.

התופעה הזו מוכרת לי אישית מפגישות עם בחורות. הרבה פעמים הייתי נתקע במצב כזה שאין לי מה להגיד, והיו הרבה שתיקות ארוכות מאוד, ולא הייתי יודע כיצד לשבור את הקרח.

באותו זמן חשבתי שאני פשוט מופנם.

כיום אני חושב שזה נבע מחוסר ביטחון עצמי שנבע מהרגשת של חוסר שלימות עם עצמי; לא הרגשתי בנוח עם עצמי עם מה שאני ועם ההישגים שהשגתי (ארו יותר נכון עם הישגים שרציתי להשיג ולא השגתי).

יכול להיות שיש לכך סיבות נוספות. זו לא בהכרח הסיבה היחידה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ושתקנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

לא מומלץ SSRI עם איקסל.
    יש למצות טיפול עם איקסל, על פי הקליניקה ואו :
    אוגמנטציה לדיכאון : מירו.
    לפי התיאור הנ''ל, יש לשקול נוגד פסיכוזה במינון קטן ( ריספונד 0.5 מ''ג)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו