תופעת לוואי מציקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת לוואי מציקה
    רון
    25/05/2014

אני בחור צעיר ובריא בגופי אך התחלתי לפני כמה חודשים טיפול בדיכאון וחרדה. ניסיתי מספר תרופות: פריזמה, ציפרלקס ואיקסל. כל אלו גרמו לי ליציאות מרובות כלומר אני הולך לשירותים לעיתים מאוד קרובות וכבר ירדתי בגלל זה במשקל. השאלה שלי היא מה יש בתרופות שגורם לתופעה זו? האם זו תופעה שכיחה בטיפול בנוגדי דיכאון? ושאלה אחרונה מה לגבי התרופה סימבלטה כדאי לי לנסות אותה יכול להיות שלה אין תופעה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי מציקה

הוספת תגובה

• צריך גם טיפול ריגשי

שמוליק
    25/05/2014

שלום רון.

קודם כל זה טוב וחשוב שאתה מודע לקשיים ואתה מתמודד איתם.
    טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולא כתבת האם אתה מקבל גם טיפול במרכיב הריגשי של הדיכאון והחרדות.
    הטיפול הריגשי הוא הרבה יותר חשוב מהטיפול התרופתי שאמור אם בכלל לטפל רק בסימפטומים ויש לכך מחיר של תופעות לוואי קשות ושכיחות. טי]ול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא אותך למצב שלא תצטרך טיפול תרופתי.

יש פסיכיאטרים שהגישה שלהם היא לתת רק תרופות, אבל הרופאים של הפורום תמימי דעים על כך שזה פיספוס גדול.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי מציקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/05/2014

בתחילת הטיפול יש עליה בריכוז סרוטונין..
    תופעת לוואי שכיחה , בדר'כ זמנית, פעילות מעיים ותלונות שונות.
    בדר'כ מומלץ להתחיל מינון קטן ככל שניתן, לאחר אוכל.. בלבד.
    בדר'כ , תופעוות הלוואי חולפות עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו