מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדהטליה01/06/2014
בסד
שבוע טוב, אני מטופלת מזה 11 שנים בכדור פקסט 20 מ"ג.עקב התקפי חרדה קשים.
האמת היא שהרופאה המליצה כבר מזמן לעלות מינון,אבל לא שמעתי בקולה מפאת חשש להשמין ולפתח תלות בכדור כימי.הפקסט עבד די יפה למרות התקפי חרדה שליוו אותי מדי פעם.חייתי בשלום איתו.
לפני כשבועיים הגיעה הנחיתה.ההתקפים התגברו מאד ורופאת המשפחה המליצה לעלות ל40 מ"ג.כרגע אני שבועיים עם עלייה הדרגתית של הכגור ויש לי תופעות לואי לא קלים.מרגישה מרחפת משהו, כאילו מרכיבה משקפיים במספר לא מתאים, מין ריצוד בעניים,קמה עם צפרדע בגרון כל בוקר וחסרת שיווי משקל.
רע לי מאד ואני פוחדת לצאת מהבית בעקבות התופעות.
אצייןשלפני כחודשיים ניסיתי להחליף את הכדור לציפרלקס ולאחר חודש וחצי חזרתי לפקסט כי הכדור לא התאים לי.
שאלתי היא האם התופעות הללו נורמאליות? האם עליי להמשיך במינון 40מ"ג על אף התופעות? או שמא הפקסט כבר לא עוזר וכדאי להחליפו בכדור אחר.? תודה על היעוץ ברוכים תהיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם טיפול ריגשי?
שמוליק01/06/2014שלום טליה.
טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. זוהי גישתם העיקבית של הרופאים של הפורום. ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בגישה של טיפול המבוסס רק על תרופות - אבל ד"ר דוידאור - אחד מהרופאים של הפורום - כתב כבר מספיק פעמים שהם מפספסים בגדול.
הטיפול התרופתי נועד כדי לטפל רק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, שזהו רק מרכיב בודד בבעייה.
דעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת של הפסכיאטריה, היא שחוסר איזון כימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה, ולכן טיפול בשאר המרכיבים אמור לתת את האיזון הרצוי.
לא כתבת אף מילה על הטיפול הריגשי.
אני מציע לך להשקיע יותר בטיפול הריגשי, שיכול להביא אותך למצב שלא תצטרכי כלל תרופות על תופעות הלוואי שלהן.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)