מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קביעת אי כשירות לצורך ניתוח סרטןדקל01/06/2014
שלום, לאמא שלי התגלה גוש סרטני בשד והיא מסרבת לעבור ניתוח להסרתו למרות שהוסבר לה היטב ע"י כירורגים מה צפוי לקרות אם היא לא תסיר את הגוש. מאחר וההתנהגות שלה אינה הגיונית, יש חשש לבעיה נפשית והכירורג המטפל אמר לי לנסות להיעזר בפסיכיאטר לצורך אבחון אי כשירות לחתום על ביצוע הניתוח (מצד האמא), ועל-ידי כך (אם אני מבינה נכון) ניתן למעשה לכפות עליה לעבור את הניתוח. תוכלו בבקשה להתייחס לעניין? האם זה נכון ואם כן, איך מתבצע התהליך ואיך ניתן להכריח אותה בפועל? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת אי כשירות לצורך ניתוח סרטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2014פסיכיאטרית - בירור כשרות נפשית , מחלת נפש, מצב בילבולי. בדיקת צורך באפוטרופס לגוף ואו רכוש.
באם מצב נפשי תקין, לפעמים ניתן להעזר בוועדת אתיקה של המוסד הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות! עדיין לא ברור לי..
דקל04/06/2014כיצד אוכל לבצע זאת בפועל. אמא שלי לא תסכים בשום מקרה ללכת לפסיכיאטר (היא אפילו לא הסכימה לחזור לכירורג עם תוצאות הבדיקות, הלכתי במקומה...). כיצד ניתן להתקדם עם אבחנה כזאת בלי שיתוף פעולה שלה? האם ניתן לקבוע אי כשירות משפטית ללא נוכחותה? אולי רק על סמך תיאור המקרה וסירובה לטיפול? אשמח לתשובה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לפנות לפסיכיאטר שמתעסק עם זה
שמוליק04/06/2014שלום דקל.
לדעתי הכי טוב שתפני לפסיכיאטר שמתעסק עם מתן איבחונים לאי כשירות משפטית, והוא יוכל לתת לך תשובות ברורות יותר. אינני בטוח שהרופאים של הפורום מתעסקים עם זה.
ניתן לעשות את הבדיקה גם בלי הסכמה. זו הרי מטרת הבדיקה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור
שמוליק03/06/2014שלום דקל.
אינני רופא, ולכן קחי את דבריי בעירבון מוגבל.
קודם כל, צריך להעריך את דאגתך הכנה לאימא שלך.
ככלל, מכח חוק יסוד כבוד האדם וחירותו - לא ניתן לכפות על אף אדם טיפול רפואי בניגוד לרצונו. גם כאשר הימנעות מהטיפול המוצע עלולה לסכן אותו.
ישנם מקרים שבהם ניתן לכפות על אדם טיפול בניגוד לרצונו:
המקרה הראשון הוא שהאדם נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. במקרה כזה - ניתן לאשפז אותו בכפייה, אך עד כמה שידוע לי ניתן לכפות עליו רק טיפול פסיכיאטרי, אך לא ניתן במקרה שכזה לכפות עליו טיפול רפואי אחר.
ישנו מקרה שדי דומה למקרה הקודם, והוא לגבי אדם שעבר עבירה פלילית, ובית המשפט השתכנע שהאדם סובל מבעייה נפשית ובשל כך בית המשפט נותן צו לאישפוז, אך גם במקרה כזה ניתן לכפות טיפול פסיכיאטרי ולא טיפול רפואי אחר.
מה שהרופאים התכוונו כנראה הוא אי כשירות משפטית. מקרה כזה הוא אדם שהשתבשה עליו דעתו, ובשל כך אין לו כשירות משפטית. רוב מהמטופלים שמאושפזים בכפייה בדוגמאות הקודמות שהזכרתי הם כשירים משפטית. מי שנמצא במצב של אי כשירות משפטית ("חסוי")- ממנים אפוטרופוס שידאג לעניניו, והאפוטרופוס יכול לתת הוראות לבצע טיפול רפואי בחסוי.
מבחינה פורמלית ההליך הוא כזה: אמורים להזמין פסיכיאטר שייתן חוות דעת על האימא שהיא בלתי כשירה משפטית, ועל סמך חוות דעת זו צריך לפנות לבית המשפט ולבקש צו אפוטרופסות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס...
שמוליק03/06/2014מצטער. לא שמתי לב שיש כבר תשובה של ד"ר דוידאור :-) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)