מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נדודי שינה מתמשכיםאלי04/06/2014
שלום רב,
אני בן 31, סובל מנדודי שינה מזה כ-7 שנים, ככל הנראה על רקע של מתח כרוני. עד לפני כחודשיים וחצי הייתי מכור לבונדורמין, במינונים של 2-3 כדורים. לשמחתי נגמלתי מהרעל הזה, אך השינה שלי עוד רחוקה מלהיות משביעת רצון. במהלך השנים ניסית כדורים שונים שלא הועילו כלל, או הועילו לזמן מוגבל בלבד כגון מירו, ציפרלקס, טרזודיל, ריספרדל, פנרגן וליריקה.
לפני כ-3-4 חודשים התחלתי ליטול ואייפקס במינון של 225 מ"ג (בעלייה הדרגתית). כמו כן, לפני חודשיים וחצי קיבלתי החלטה להפסיק את הבונדורמין, וגם התחלתי לעשות יוגה מדי יום. בתקופת ההתמכרות שלי לא הייתי מצליח להירדם ללא כדורים אפילו לא לרגע. היום אני מצליח להירדם, ומרגיש באמת הרבה יותר רגוע לעומת איך שהייתי פעם, אך אינני מצליח לישון יותר מ-4 שעות. לעיתים אני נוטל 2 בונסרין לפני השינה ואז ישן כ-5 וחצי - 6 שעות, אך הכדור עושה אותי תשוש, כך שלמעשה אני מחליף סוג אחד של עייפות בסוג אחר.אני מוכרח להגיע איכשהו ל-6 שעות של שינה על מנת לתפקד.
כמה זמן בד"כ לוקח לשקם את השינה הטבעית אחרי שימוש ממושך בכדורי שינה? האם אני עוד צפוי לראות שיפור או שהמצב בלתי הפיך?והאם ניתן לזרז את התהליך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה מתמשכים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/06/2014יש צורך:
בבירור גופני - רופא משפחה.
בדיקה במעבדת שינה.
שיפור הייגינה של השינה Sleep Hygiene
איזון תרופתי :
לישקול סירקאדין ואו סרווקאל לפני השינה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
רונן06/06/2014מצאתי הרבה מהמשותף בינינו ...גם אני לוקח אפקסור 25 מ"ג שזה אותו דבר כמו הויפאקס .גם אני סובל מנדודי שינה וניסיתי המון כדורים וגם נגמלתי מכדורי שינה. יש לך פייסבוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי היקר
רונן23/07/2014מסתבר שיש לנו בעיה דומה וגם אני לוקח אפקסור 225 מ"ג שזה דומה לויפאקס. אשמח לשוחח איתך ולשתף אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)