נדודי שינה מתמשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה מתמשכים
    אלי
    04/06/2014

שלום רב,

אני בן 31, סובל מנדודי שינה מזה כ-7 שנים, ככל הנראה על רקע של מתח כרוני. עד לפני כחודשיים וחצי הייתי מכור לבונדורמין, במינונים של 2-3 כדורים. לשמחתי נגמלתי מהרעל הזה, אך השינה שלי עוד רחוקה מלהיות משביעת רצון. במהלך השנים ניסית כדורים שונים שלא הועילו כלל, או הועילו לזמן מוגבל בלבד כגון מירו, ציפרלקס, טרזודיל, ריספרדל, פנרגן וליריקה.

לפני כ-3-4 חודשים התחלתי ליטול ואייפקס במינון של 225 מ"ג (בעלייה הדרגתית). כמו כן, לפני חודשיים וחצי קיבלתי החלטה להפסיק את הבונדורמין, וגם התחלתי לעשות יוגה מדי יום. בתקופת ההתמכרות שלי לא הייתי מצליח להירדם ללא כדורים אפילו לא לרגע. היום אני מצליח להירדם, ומרגיש באמת הרבה יותר רגוע לעומת איך שהייתי פעם, אך אינני מצליח לישון יותר מ-4 שעות. לעיתים אני נוטל 2 בונסרין לפני השינה ואז ישן כ-5 וחצי - 6 שעות, אך הכדור עושה אותי תשוש, כך שלמעשה אני מחליף סוג אחד של עייפות בסוג אחר.אני מוכרח להגיע איכשהו ל-6 שעות של שינה על מנת לתפקד.

כמה זמן בד"כ לוקח לשקם את השינה הטבעית אחרי שימוש ממושך בכדורי שינה? האם אני עוד צפוי לראות שיפור או שהמצב בלתי הפיך?והאם ניתן לזרז את התהליך?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה מתמשכים

הוספת תגובה

• נדודי שינה מתמשכים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2014

יש צורך:
    בבירור גופני - רופא משפחה.
    בדיקה במעבדת שינה.
    שיפור הייגינה של השינה Sleep Hygiene
    איזון תרופתי :
    לישקול סירקאדין ואו סרווקאל לפני השינה.

בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

רונן
    06/06/2014

מצאתי הרבה מהמשותף בינינו ...גם אני לוקח אפקסור 25 מ"ג שזה אותו דבר כמו הויפאקס .גם אני סובל מנדודי שינה וניסיתי המון כדורים וגם נגמלתי מכדורי שינה. יש לך פייסבוק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי היקר

רונן
    23/07/2014

מסתבר שיש לנו בעיה דומה וגם אני לוקח אפקסור 225 מ"ג שזה דומה לויפאקס. אשמח לשוחח איתך ולשתף אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו