מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמי החולהאנונימית05/06/2014
היי אמי חולה במאניה דפרסיה והיא לוקחת ריספונד ועוד כדור כבר במשך תקופה ארוכה..בזמן האחרון שמנו לב שהיא שונה קצת מהרגיל, מדברת יתר על המידה, מתעצבנת מאוד ואומרת דברים מעליבים לעיתים, בנוסף יש לי אחיינית שהיא שומרת עליה לעיתים ואני באופן אישי קצת דואגת כי גם עליה היא מוציאה עצבים לעיתים. לא משהו מוגזם מאוד אבל בכל זאת.
שאלתי אותה, בכדרך אגב אם היא לוקחת את התרופות היא אמרה לי שכן...
אבא שלי אדיש עקב בעיות אישיות איתה והוא בעצמו קשה לו נפשית...אחי ואחותי מעורבים אבל קצת..אני תוהה מה אפשר לעשות? איך ניתן לדעת כמה מצבה התדרדר?אם היא לוקחת תרופות?למי לפנות?
אני צעירה יחסית וגם לא עקבתי במהלך הזמן אחרי ההתנהלות שלה ושל אבא שלי מול המחלה.
אני חוששת מאוד שהמצב ייצא משליטה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש מקצוע
שמוליק06/06/2014שלום לך.
צריך התערבות של איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר), ואם יש צורך אז לערב את גורמי הרווחה. זו אמורה להיות פחות או יותר התגובה של הרופאים...
הבעייה היא שלא תמיד המטופל רואה את עצמו נזקק לטיפול, והרבה פעמים הוא מאשים את הסביבה. בדרך כלל, יש בכך מן האמת; יש למטופל שאיפות שאינן עולות בקנה אחד עם הנורמות החברתיות, והסביבה מתייחסת לשאיפות האלו בזלזול, ובשל כך עושים כל מיני פרובוקציות כדי למחות על כך.
במקרה שהמטופל אינו מוכן ללכת לטיפול, המצב ימשיך להתדרדר עד שיהיה צורך באישפוז כפוי...
מה שניתן לעשות במקרים כאלה, הוא להתייעץ עם מקצוע כדי להתמודד עם המצב הלא נעים הזה טוב יותר (ואולי הוא יכול לתת עצות שיכולות להביא את המטופל לטפל בעצמו).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמי החולה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/06/2014שלום רב,
מהודעתך עולה כי אמך מאובחנת עם מחלה נפשית ולאחרונה יש רושם להתדרדרות במצב. כדי להעריך מצבה הנפשי יש לפנות לבדיקה של פסיכיאטר מומחה, עדיף לפסיכיאטר שהייתה אצלו במעקב בעבר ואשר מכיר אותה ואת מהלך המחלה שלה.
כמו כן, מאחר ולעיתים בעיות גופניות עלולות גם הן לבוא לידי ביטוי בתסמינים נפשיים או לגרום להחמרה בתסמינים נפשיים הקיימים, מאוד חשוב שתעבור הערכה גופנית ע"י רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)