הצילו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו
    הגר
    06/06/2014

שלום, אני בת 20.
    בגיל 8 כתוצאה מסיוט שחלמתי, התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות על מוות, ברמה ש-23 שעות ביממה הראש עסק רק בזה בלי שום יכולת לתפקד, הביטחון העצמי והערך העצמי ירדו ושקעתי בדיכאון מאוד עמוק. במהלך השנים נוספה לי היפוכונדריה ושטיפת ידיים וגוף ברמה אובססיבית. בגיל 14 קרה אירוע שהחזיר אותי למחשבות על מוות שהיו אפילו יותר גרועות מהתקופה של גיל 8. הופיעו מחשבות אובדניות ואובססיות וטקסים כמה פעמים ביום לבדוק שהדלת, הדוד, הגז סגורים וכו'. פניתי לעזרה מקצועית. בגיל 14 אבחנו אצלי OCD והתחלתי לקחת רסיטל. במהלך השנים הופיעו עוד דברים כמו קושי חזק מאוד בקבלת החלטות, פחד מזוגיות, פחד מיחסי מין, פחד מנהיגה, פחד ממחויבות והרשימה עוד ארוכה. בשלוש שנים האחרונות סובלת מהתקפי חרדה וחרדה ממשוכת (חודש ברצף חרדה כל הזמן). הייתי נוטלת לפי הצורך קסנאגיס וקלונקס. בחצי שנה האחרונה החלפתי את הרסיטל באיקסל, מה שגרם לי בהתחלה לתופעות לוואי מאוד קשות.
    לאחרונה אני חשה שוב דיכאון מאוד כבד, הראש שלי מפוצץ במחשבות טורדניות בכל מיני סוגים- בעיקר על מוות, יש רשימה ארוכה של טקסים שאני עושה בשביל להקל על החרדה וזה מבזבז לי הרבה זמן ביום ומורט עצבים. אני בדיכאון מאוד עמוק, יש לי חרדות, אני לא מצליחה לתפקד ולא מצליחה להגיע להחלטות, אפילו הכי קטנות וזה תוקע אותי..אין לי ערך עצמי וביטחון עצמי.. אני מפחדת מקשרים מגברים.. ואני לבד. הייתי בטיפול תרופתי ופסיכולוגי 6 שנים ברצף וכלום לא עזר. החיים שלי הם לא חיים.. אני מעוניית להתחיל חיים חדשים. בלי כדורים ובלי דיכאון. נכון להיום אני נוטלת 25 מג איקסל ביום שזה נמוך יחסית. אני מבקשת שתמליצו לי על הטיפול היעיל ביותר ועל הדרך הנכונה ביותר להפסיק עם כדורים. אני רק מבקשת המלצה..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• ההפרעות הללו פשוט לא מן העולם הזה

איגור
    06/06/2014

כל ההפרעות הללו לא הגיוניות לי.
    יש לי הפרעה שהרסה לי את החיים בספקטרום הזה של OCD.

יכולתי להיות כל כך אבל כל כך הרבה דברים ובסוף יצאתי אפס.

כל הטיפולים,ללכת לרבנים וכו' רק הורידו לי את התקווה מן העולם הזה.

ההשקפה שלי על העולם הייתה יפה.ועכשיו אני רואה עד כמה העולם הזה רע ולא הוגן.

OCD וכל שאר ההפרעות מוכיחות באופן חד משמעי שלבן אדם אין בחירה חופשית.
    ואם לבן אדם אין בחירה חופשית מה החיים האלה שווים?

כל הטקסים הבלתי רצוניים ,המחשבות הלא רצונייות הרגשות הלא הרצונייות.
    איפה ה"אני" בכל התמונה..איפה הבחירה שלי לא לעשות או לחשוב דברים בניגוד לרצוני.

פשוט חבל שאיי פעם נולדתי.אילו רק הייתי יודע שאעבור דברים כ"כ טראומתיים.הייתי מתאבד עוד מגיל קטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    06/06/2014

שלום שיש.

אכן, יש במה שקורה כאן איזו דחפיה חזקה שכולם יהיו אותו הדבר, ולהגביל את מרחב המחשבות, ומחשבות שיכולות טובות ונכונות - להוקיע אותן.

כדאי להמשיך ולהיאבק על ערכי החירות.

אני רואה שיש לך חירות מחשבתית, ואיתה תוכל בסופו של דבר למצוא את האושר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    06/06/2014

שלום הגר.

עברת בחיים קשיים, וגם אם מדובר במחשבות שלכאורה אינן הגיוניות - אני בטוח שבהתבוננות מעמיקה יותר ניתן יהיה לגלות את ההגיון שבחוסר ההגיון.

אני מסכים איתך לגמרי בשאיפה להגיע למצב טוב ללא כדורים. בכדורים אמורים במוצהר לטפל רק בסימטומים ולא בשורש הבעייה.

יכול להיות שהטיפול הפסיכיולוגי לא הועיל כל כך כי לא ההתאמה בינך לבין המטפל לא הייתה כל כך טובה.

לדעתי, צריך שילוב של טיפול פסיכולוגי עם ייעוץ מקצועי בתחומים הספציפיים.

למשל: לגבי קשיים בקשר עם גברים, ישנם קשיים טכניים שבהם יועץ זוגי יכול לתת עצות טובות מאוד, אבל עם זאת, בגלל אירועי העבר יהיה לך קשה לעשות את הדברים הטובים והנכונים, וכדי לעשות את מה שנכון וטוב עבורך, תצטרכי תמיכה נפשית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול?

הגר
    06/06/2014

אני מתלבטת בין CBT ל-NLP או שאולי ללכת למרכז אורה גולן... אני כבר לא יודעת מה לעשותת.. אני ממש בדיכאון וכל הזמן בחרדה.. אני פוגעת בעצמי וחותכת את עצמי.. אין לי כסף לטיפול יקר מידיי.. אני כל כך רוצה להיתקבל לאוניברסיטה ולחיות חיים נורמאליים אבל אני תקועה...אני לא מצליחה להיתרכז בכלום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסות עד שמצליחים

שמוליק
    08/06/2014

שלום הגר.

הדבר הכי חשוב הוא שתאמיני בכוחות שלך, שאת טובה שאת יכולה ואת מסוגלת.

אני מניח שלכל שיטה יש את היתרונות שלה ואת החסרונות שלה, ומסיבה זו כל אחד צריך למצוא את השיטה שמתאימה לו באופן אישי. הייתי מציע לנסות שיטות זולות יחסית, ולבדוק את יעילותן. המדד הטוב והנכון הוא שיפור בהרגשה שלך. אם למישהו אחר השיטה טובה ואפילו אם היא טובה להרבה מאוד אנשים, ועלייך זה לא עובד - זה אומר שמשהו דפוק אצלך, אלא שכנראה השיטה הספציפית ההיא איננה מתאימה לך.

באופן ספציפי לגבי השאיפה להתקבל לאוניברסיטה, צריך אולי לשפר בגרויות ופסיכומטרי.

אינני יודע כיצד הבחינות האלו נראות כיום; אני מניח שהן עברו קצת שינויים במשך 18 שנה, אבל בכל אופן, בזמני לשפר בגרויות זו משימה יחסית קלה יותר מאשר לשפר פסיכומטרי.

הרבה פעמים, חוסר ההצלחה נובע מחוסר ביטחון עצמי. אני זוכר שאישית הייתי בקורס הכמה לבחינת אמי"ר (החלק של האנגלית בפסיכומטרי), ואני חושב שמה שעשו בקורס הזה היה בעיקר עבודה פסיכולוגית על הביטחון העצמי, וזה מה שנתן דירבון חזק ללמוד ולתרגל.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו