האם ocd מדבק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ocd מדבק?
    ליבנת
    09/06/2014

שלום, לא ארחיב כאן אשאל בקצרה: יצאתי עם בחור הסובל מ ocd, החזקנו ידיים והתנשקנו, ידיו תמיד היו קרות מאוד גם בקיץ. זה כבר כמה זמן שאני מרגישה קור עצום בידיים ובגוף - מעולם לא סבלתי מקור כזה, גם כשחם קר לי בכל הגוף. השאלה שלי: האם נדבקתי מימנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ocd מדבק?

הוספת תגובה

• לא!!!

שמוליק
    09/06/2014

שלום ליבנת.

זו שאלה רפואית לחלוטין. אינני רופא, אבל בכל זאטת, ברור לי שהתשובה לשאלתך היא שלילית.

O.C.D. ושאר מחלות הנפש נגרמות מארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) ריגשי סביבתי, ורפואי "רגיל".

המרכיב הרפואי ה"רגיל" בדרך כלל זניח, והוא משמעותי יותר כאשר מדובר באנשים זקנים.

זה ברור שלא ניתן להדביק במרכיבים הריגשיים והסביבתיים.

המרכיב היחידי שבו אולי ניתן להדביק הוא המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

אינני מבין מדוע לדעתך חוסר האיזון הכימי במוח עלול לעבור באמצעות נשיקה.

אגב, גם המרכיב הביולוגי - לא בטוח שזו אכן מחלה של המוח כפי שמקובל בפסיכיאטריה.

לדעתי האישית, המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה. אין שום הוכחות לכאן או לכאן.

תסלחי לי שאני מעיר לך, אבל נראה לי שעצם המחשבה הזו נובעת מצורך חברתי להוקיע ולבודד אנשים עם קשיים נפשיים. זה לכשעצמו משהו שמזיק לחברה ואולי הרבה יותר ממה שהוא מזיק למתמודדים עצמם.

חכי לתשובה הרישמית של הרופאים. אני בטוח שהיא תהיה שלילית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמוליק

ליבנת
    09/06/2014

תודה על תשובתך. לגבי הערתך - ההיפך הוא הנכון עובדה שיצאתי איתו והתנשקתי איתו, במודע. חס וחלילה אני לא מוקיאה שום בנאדם. כולם בעיני שווים, ואני לא מתייגת חס ושלום. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על טעות הכתיב. - לא מוקיעה.

ליבנת
    09/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנצל

שמוליק
    10/06/2014

שלום ליבנת.

אני מקבל את דברייך, ומבקש את סליחתך.

חשבתי בטעות שלא ידעת על כך, וכשהתנשקת איתו עדיין לא ידעת על כך, ורק אחרי זה הוא סיפר לך.

איך שלא יהיה, אני מאחל לך הצלחה עם בן זוג מתאים, בין אם זה יהיה הבחור ההוא ובין אם זה יהיה מישהו אחר.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סולחת.....

ליבנת
    10/06/2014

שמוליק יש לך כל כך הרבה ידע, אני מבינה שמניסיון. מימה אתה סובל או סבלת? ( אתה לא חייב לענות - לשיקולך). סליחה מראש על הבוטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שמוליק
    10/06/2014

שלום ליבנת.

לא כתבת שום דבר בוטה. זה בסדר גמור :-).

היו לי ארבעה אישפוזים. אובחנתי בסכיזו-אפקטיב.

עיקר הבעייה הייתה המרכיב הסביבתי. הסביבה ביזתה והשפילה אותי על כך שלא הייתי בצבא, וגם בקטע הזה הצבא לא היה בסדר.

אני מאמין שלו בשל כך צריך לתת תקווה לנפגעי נפש לחזור לעצמם. התקווה לכשעצמה יכולה לעזור להם להתמודד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו