לפונקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפונקס
    דורה
    09/06/2014

שלום ד"ר,
    אני מטופל כיום בקספליון 150 מ"ג וזה גורם לי להפרעות תנועה ודיסטוניה.
    עפ"י עצה של מומחה לנורולגיה יעצו לי לעבור ללפונקס.
    המעבר ללפונקס מפחיד מאוד, מה הנסיון שיש לכם עם לפונקס?
    האם יש דרך חזרה ברגע שמגלים ירידה בכדוריות דם לבנות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    10/06/2014

שלום דורה.

אינני רופא, אני משיב על סמך ידיעה אישית.

אכן, אחת מתופעות הלוואי של הלפונקס היא פגיעה בכדוריות הדם הלבנות.

על מנת לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, מבצעים בדקת דם פעם בשבוע. לאחר זמן שמגלים שאכן אין פגיעה, מסתפקים בבדיקה של פעם בחודש. אם מגלים פגיעה בכדוריות הדם הלבנות - מפסיקים את התרופה, ואני מניח שבדרך כלל מפסיקים את התרופה לפני שנגרם איזה נזק, אבל יכול להיות שבגלל טעויות (למשל טעות בתוצאות הבדיקה) עלול להיגרם נזק, אבל דברים כאלה כמעט ולא קורים.

כמובן, שבהחלטה האם לעבור ללפונקס, צריך גם לקחת בחשבון חשש של המטופל מפני פגיעה אפשרית בכדוריות הדם הלבנות ובהתאם להגיע להחלטה הנכונה.

מעבר לזה, הטיפול בבעייה צריך לכלול גם טיפול ריגשי, ולא להתבסס רק על תרופות, וכאשר הטיפול הריגשי מספיק טוב, ניתן גם להגיע למצב שבו אין יותר צורך בטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2014

מעבר ללפונקס מהווה אופציה במקרים עמידים וקשים לטיפול
    ובגלל הסיכון הגופני מהווה אופציה אחרונה.
    יש לשקול טיפול בתופעות לוואי..
    הפחתת מינון, תופעות נוגדות, מעבר לטיפול אחר, כגון סרדולקט , אביליפי, גאודון..

באם המצב הקליני עמיד, קיימת מסוכנות, לאחר מיצוי תרופות, יש צורך לעבור ללפונקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו