מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיק רפואימוטי10/06/2014
שלום ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור,ראיתי באתר שלך בלמה אנשים מפחדים לפנות לפסיכיאטר? בחלק שכתבת שאנשים אומרים "פנייה לפסיכיאטר עלולה לסכן את מקום העבודה שלי",מה שכתבת על זה שטיפול אצל פסיכיאטר לא מהווה עילה לאי קבלה למקום עבודה כולל מערכות ביטחוניות.מה שקרה איתי זה שרציתי להתקבל למקום עבודה ביטחוני שבשביל להתחיל לעבוד שם צריך למלא טופס על ויתור סודיות רפואית,בשביל שאני אקבל אישור כניסה למקום,מלאתי את הטופס ואחרי כמה זמן הודיעו לי במקום העבודה שלא קיבלתי אישור כניסה,ובגלל אני לא יכול להתחיל לעבוד שם,כמובן שמייד ידעתי למה לא קיבלתי אישור כניסה,הסיבה היא שהיו 3 דברים בחיי,הראשון היה לפני בערך 20 שנה שהייתי בן 17,כשהלכתי לצו הראשון שזה היה 10 ימים בלבד אחרי שסבי נפטר באופן פתאומי כשאני ומשפחתי הוזמנו לסבי וסבתי לארוחת יום שישי,במהלך השהייה שם סבי לא הרגיש טוב ונפטר בביתו מאירוע לב,ואני הייתי עד לכל הדבר הזה,שכמובן לעבור דבר כזה הוא קשה ועוד יותר קשה לנער בן 17,אז כשהגעתי לצו הראשון 10 ימים אחרי שסבי נפטר החליטו במקום לשלוח אותי לקב"ן,כשהלכתי אליו אמרתי לו שאני רוצה להתגייס לצבא,וגייסו אותי וכמובן גם נתנו לי נשק,אם היו חושבים שאני מסוכן לא היו מגייסים אותי וכמובן לא היו נותנים לי נשק,הדבר השני היה לפני 15 שנה שהיו לי לתקופה קצרה התקפי חרדה,והלכתי לרופא משפחה ויכול להיות שהוא רשם את מה
שאמרתי לו על מה שעובר עליי, והדבר השלישי היה לפני 4 שנים שהיה לי לתקופה קצרה דיכאון,והלכתי לפסיכיאטר של קופת חולים. כל הדברים האלה היו רק
משברים,אני לא חולה נפש ולא הייתי אף פעם,וגם לא אושפזתי אף פעם
בבה"ח פסיכיאטרי.אני חושב שמדובר על סטיגמה שהם ראו את המידע הזה הם בטח אמרו "לא כדאי להסתכן אולי הוא משוגע",אז בגלל זה לא נתנו לי את האישור כניסה, אני חושב שבאמריקה זה לא היה קורה שם אין סטיגמה ושם אנשים שהולכים לפסיכיאטר גאים בזה(מה ששמעתי ברשת א בתוכנית שההתארח ד"ר יונתן דוידאור).אז מה שאני רוצה לשאול מה שכתבת שטיפול אצל פסיכיאטר לא מהווה עילה לאי קבלה למקום עבודה כולל מערכות ביטחוניות האם זה אומר שמקום העבודה הזה עבר על החוק שהוא לא נתן לי אישור כניסה? ואם אני אפנה לעורך דין יש סיכוי שהוא יוכל לעזור לי בעניין הזה?,אם זה ישאר רשום בתיק או מבחינת החוק יהיה אסור לא לקבל לעבודות מסויימות אם לא רשום בתיק הרפואי דברים ספציפיים שרק במקרים האלה יהיה מותר לא לקבל לעבודה כי קיים סיכוי שהבן אדם יהיה מסוכן,אז לשארית חיי אני אהיה חסום מלקבל עבודות מסויימות ולא בצדק, פשוט נעשה לי עוול.
כמובן שכל אחד מהדוקטורים יוכל לענות לי על התשובה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
מוטי30/06/2014א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיק רפואי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור30/06/2014שלום רב,
אכן , עצם העובדה שאדם מטופל או נמצא במעקב פסיכיאטרי לא מהווה עילה לאי קבלתו למקום עבודה או ארגון מסויים. אמנם יש חשיבות לסיבה בגללה האדם נמצא בטיפול (האבחנה שלו), מהו מצבו הנפשי הנוכחי ואיזה טיפול הוא מקבל. לכל אחד מהגורמים הנ"ל עלולה להיות השפעה על החלטתו של המעסיק אשר רשאי לקבוע תנאי קבלה לעבודה הספציפית ולכלול בתוכם דרישות למצבו הבריאותי של מועמד. אמחיש זאת ע"י דוגמא הבאה: אדם עם מחלת ריאה סביר להניח שלא יתקבל לתפקיד שמחייב עבודה במקומות עם רמת זיהום אוויר גבוהה (מפעלים מסויימים) וכך גם אדם שחווה משברים נפשיים בעקבות אירועי דחק, יתכן ולא יתקבל לתפקיד שבין היתר דורש התמודדות ועבודה בתנאי לחץ משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
מוטי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)