מחשבות וטרדות בלתי פוסקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות וטרדות בלתי פוסקות
    עידן
    12/06/2014

אני שרוי כבר שנים במצב של מחשבות 24/7, לא מצליח למצוא מנוח אפילו לדקה, המחשבות רצות אחת אחרי השניה ברצף, לצערי לרוב הן מחשבות שליליות או דאגות
    וטרדות על החיים, אני לא יודע אם זה אמור להיות ככה אבל כבר 5-6 שנים אני נון סטופ חווה את זה, האם לדעתך מדובר במחסור בניוירטרנסמיטר מסויים או שזאת בעיה של חוסר אימון ושליטה על מחשבות שאפשר לתרגל ולהעלים את זה בעזרת טיפול נכון ולא חייב להיות שמדובר במשהו כימי במוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    12/06/2014

שלום רן.

אינני רופא.

על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, בעיות נפשיות נגרמות מארבעה מרכיבים: ריגשי, סביבתי, רפואי-פיסי(מרכיב שהשפעתו גדולה יותר בקרב קשישים), וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מהמרכיבים. לפי גישה זו, יכול להיות שהמרכיב הזה מאוד דומיננטי אצל אנשים מסויימים, ואז לכאורה הטיפול התרופתי אמור לעזור.

דעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת, היא שהמרכיב של חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה אלא סימפטום של שאר המרכיבים. אין שום הוכחות לא לכאן ולא לכאן - וכל אחד (ובכלל זה גם פסיכיאטרים) יכולים להאמין במה שנראה לו נכון יותר.

רוב הפסיכיאטרים, ובכללם הרופאים של הפורום, דוגלים בגישה של שילוב טיפול ריגשי עם טיפול תרופתי. אבל יש גם פסיכיאטרים שרואים בטיפול הריגשי עיקר, ויש גם פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות וטרדות בלתי פוסקות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2014

מומלץ לפנות לעזרה מפסיכיאטר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו