רגישות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות
    שי
    14/06/2014

שלום רב, הנני בת 39 בחורה רגישה מאוד , בחורה פרפקציוניסטית, אוהבת שהכל מושלם , נורא חשוב לי מה הסביבה חושבת, ילדיי צריכים להיות לבושים טיפ טופ ונקיים תמיד הבית נקי ומסודר תמיד ו וכל דבר אמור להיות במקומו ללא בלאגן מיותר כמו אובססיה, דבר זה לפעמים גורם לי מתח , רציתי לדעת האם עקב תכונות אופי אלה עדיף שאשתה תרופה נגד חרדה ודכאון, או שזה לא קשור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    15/06/2014

שלום שי.

אין בתכונות האופי שציינת, כדי להעיד על הפרעה נפשית.

רק אם הדברים גורמים סבל לעצמך או לסביבתך - ניתן להכניס את ההתנהגות הזו תחת הכותרת של הפרעה נפשית.

השאלה הזו היא די אינדבידואלית; זה תלוי במידת האובססיה למושלמות, ובמידת הסבל מהמתחים.

לא בטוח שמה שיעזור זה טיפול תרופתי. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שצריך לטפל גם המרכיב הריגשי, ולפעמים טיפול ריגשי הוא מספיק טוב, ואין צורך בתרופות.

צריך לקחת בחשבון שלתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות ושכיחות, ולא בטוח שזה הפתרון הטוב והנכון. גם אם כן, אני מניח שהרופאים ימליצו על בדיקה מקיפה יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2014

רושם לקווי אישיות OCPD .
    הפרעת אישיות אובסיסיבית קומפולסיבית
    ( פרפקציוניזם, מוסר וצדק, רשימות וסדר, נאמנות למקום עבודה, עקשנות, קושי בשינויים, קושי להציל סמכות ועוד.. )

מומלץ:
    טיפול פסיכולוגי - דינאמי + תרופות ממשפחת SSRI.

בקליניקה הפרטית, יש לי לא מעט מטופלים עם מרכיב אישיותי של OCPD , בדר'כ יש תוצאות טובות ושיפור יחסית מהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו