מדוע להמתין זמן כה רב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע להמתין זמן כה רב?
    חביבי
    22/06/2014

הרופא שלי רשם לי סימבלטה 30 מ''ג לטיפול בחרדה ודיכאון. הוא אמר לי שניתן לעלות מינון ל60 מ''ג רק לאחר חודש. לא מבין מדוע צריך להמתין חודש עד שאפשר לעלות ל60 מ''ג? האם לגוף לוקח כל כך הרבה זמן להתרגל לתרופה? גם ממה שהבנתי 30 מ''ג הוא מינון כמעט לא אפקטיבי לטיפול בחרדה ודיכאון?

הייתי מתקשר לשאול את הרופא שלי אבל הוא נסה לחו''ל. האם זה שכיח שממתנים זמן כה רב להעלאת מינון בתרופה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדוע להמתין זמן כה רב?

הוספת תגובה

• כן למוח לוקח הרבה זמן

אליאנה
    24/06/2014

אני הרגשתי שינויים גם אחרי ארבעה חודשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי להשקיע בטיפול ריגשי

שמוליק
    24/06/2014

שלום חביבי.

ככלל, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך גם טיפול במרכיב הריגשי.

יתר על כן, טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב שבו אין כלל צורך בטיפול תרופתי.

בלי שום קשר לשאלה, אני ממליץ לנתב את עיקר המשאבים לטיפול במרכיב הריגשי.

עם זאת, ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות, ואע"פ שרופאי הפורום תמימי דעים על כך שזה פיפוס גדול - יש לכבד את דעתם, וכשם שיש רופאים כאלה - יש גם מטופלים שמעוניינים רק בתרופות, וגם אותם יש לכבד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע להמתין זמן כה רב? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/07/2014

המטרה למנוע תופעות לוואי מיותרות, שינוי בלחץ דם, דופק ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו