מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה- עזרה בבקשהסהר29/06/2014
לחבר קרוב שלי יש עבר של התקפי פסיכוזה ואף ייתכן שזה סכיזופרניה (לא ניתן היה לאבחן בוודאות), ככל הנראה משימוש מרובה בעישון קנאביס. הוא היה מטופל בזיפרקסה. בימים אלה הוא שוב התחיל להתנהג מוזר ומסתגר והוא שוב מעשן קנאביס על בסיס יומי. הוא קיבל שוב זיפרקסה אך אם במידה והוא לוקח את הטיפול ובכל זאת ממשיך לעשן, האם תהיה לזה השפעה גם כן, לפחות כזאת שתגרום לו להבין שמשהו כרגע לא בסדר, כי הוא בינתיים לא מכיר בזה וכועס על כולם ואם אנשים שממש קרובים אליו הוא לא מתקשר בכלל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערב איש מקצוע
שמוליק29/06/2014שלום סהר.
אני יכול להיות בטוח שהתשובה שתקבל מהרופאים היא שצריך לערב איש מקצוע (פסיכיאטר או פסיכולוג או עובד סוציאלי) על מנת לטפל בחבר. אני בהחלט מסכים שזה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות.
הבעייה היא שלא תמיד מסכימים לקבל טיפול, וכל מי שמנסה להציע - התגובה היא שכולם לא בסדר. אני אישית הייתי במצב כזה.
במקרים כאלה, אין יותר מדיי מה לעשות, והמצב ימשיך להתדרדר עד שיהיה צורך באישפוז כפוי. אז צריך לחכות עד שהחבר "יחזור לעצמו" ויתחיל לדבר בהגיון, ואז יהיה ניתן לטפל בבעייה.
במקרים שבהם אין יותר מדיי מה לעשות, מומלץ אולי להתייעץ עם איש מקצוע על מנת שאתה תוכל לעבור את התקופה הזו בצורה טובה יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלה
סהר29/06/2014היי שמוליק, תודה על התגובה. כמובן שמעורבים אנשי מקצוע ואנחנו מנסים להמנע ממצב של התדרדרות, אני בעצם רוצה לדעת האם הוא מנשיך לעשן חשיש בזמן שהוא לוקח את הכדורים ( והוא בוודאות התחיל לקחת) הכדורים ישפיעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער, לא יודע
שמוליק29/06/2014שלום סהר.
עד כמה שידוע לי החשיש גורם לעלייה ברמת הדופאמין, ותפקיד התרופות הוא להוריד את רמת הדופאמין. אני מניח שתהיה לתרופות השפעה כלשהי, אבל לא בטוח שההשפעה תהיה מספקת. לצורך זה, צריך באמת תשובה של הרופאים. עם זאת, נראה לי שזה גם אמור להיות תלוי גם בכמה חשיש הוא מעשן.
בעל אופן, הרופאים של הפורום עיקביים בכך, וממליצים לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול ריגשי, ובמקרה של מצבים פסיכוטיים הנובעים מעישון סמים - צריך גם להיגמל מהסם, שזו משימה מאוד לא פשוטה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה-עזרה בבקשה
סהר30/06/2014היי
עדיין לא קיבלתי תשובה מאף רופא בפורום וראיתי שכן יש תשובות של רופאים מהיום, אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)