מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות חרדה קשות עקב מחלת הסרטןענת03/07/2014
שלום,
לפני כחודשיים התבשרה אימי כי יש לה סרטן בשחלות והוא התפשט לעבר הסרעפת ולעבר המעיים.
אימי היא אישה הסובלת מחרדות עוד הרבה לפני המחלה ואף היתה מטופלת בעבר (באופן מינורי בעזרת הכדור 'מרילון') אך היא החליטה להפסיק את הטיפול הפסיכיאטרי מכיוון שהתרופה גרמה לה לתופעות לוואי.
מאז שהתגלתה המחלה היא החלה סדרה של טיפולים כימותרפיים כאשר בעוד כחודש וחצי היא אמורה לעבור ניתוח ולאחריו עוד סדרת טיפולים כימותרפיים כשלבסוף יוחלט לאן מתקדמים.
אפשר להבין כי במצב כזה לכל אחד עוברים תרחישים לא טובים בראש הבעיה היא שאימי, החרדתית מטבעה, מקצינה מאוד את התרחישים ובוחרת בדברים הלא טובים. החרדות רק הולכות וגוברות אצלה והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשמוע על טיפול פסיכיאטרי על מנת להרגיע קצת את החרדות.
למען האמת, אנחנו חוששים מאוד. היא חוזרת על דברים בלי הפסקה וכל הנושאים סובבים רק תרחישים רעים ובשורות לא טובות.
האם יש דרך להכריח אותה לקבל טיפול פסיכיאטרי?
אין לנו ספק שאם היא תטופל נכון בבעיית החרדה - היא תוכל להתגבר ביתר שאת גם על המחלה הנוראית איתה היא מתמודדת.
אינני שופטת אותה ואני גם בטוחה כי מחשבות כאלו היו באות בראשו של כל אחד ואחת, אבל החרדה ממש משתלטת עליה ואני מאוד מפחדת כי היא תמשוך אותה מטה מטה במקום להעלותה מעלה מעלה. ככל שהיא תהיה פחות בחרדה - הסיכוי שלה להחלים גבוה יותר. (כך גם אמר לנו הפרופסר בבית החולים איכילוב שהפנה אותה לשיחה עם פסיכיאטר אבל מכיוון שהיא לא רוצה היא התנהגה לידו כאילו הכל תקין העיקר לשמוע ממנו ש- זה לא חובה)
מה אפשר לעשות?
לתשובתכם אודה
ענת (המודאגת מאוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשיחות
שמוליק03/07/2014שלום ענת.
ישנן גישות שונות לגבי הטיפול התרופתי: ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות, ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בעיקר בטיפול ריגשי, וישנם פסיכיאטרים הדגולים בשילוב של השניים.
הרופאים של הפורום דוגלים בשילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי, והם תמימי דעים על כך שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אני אישית, בשל סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות עד כדי שאיפות לסיים את החיים, הגעתי למסקנה שהדרך הנכונה עבורי היא טיפול ריגשי בלבד ללא טיפול תרופתי, ולכן החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול התרופתי. הודעתי על כך לפסיכיאטרית והמשכנו טיפול בשיחות בלבד, אם כי הפסיכיאטרית המליצה שבמקרה שתהיה חלילה החמרה במצב - לחזור ליטול תרופות.
לדעתי האישית, העיקר הוא הטיפול הריגשי. חוסר האיזון הכימי שבו התרופות אמורות לטפל הוא רק אחד מהגורמים לחרדות. לדעתי, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר הגורמים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.
גם אם אני חושב שהעיקר הוא הטיפול הריגשי, יש לכבד את הגישות השונות - הן של המטפלים והן של המטופלים.
כשכתבת שאימך איננה מוכנה לקבל טיפול פסיכיאטרי, לא ברור לי מה בדיוק הכוונה; האם הכוונה היא שהיא איננה מוכנה לקבל טיפול תרופתי או שהיא בכלל לא מוכנה לשמוע מפסיכיאטרים.
אם היא מוכנה לקבל טיפול בשיחות ללא טיפול תרופתי - זה יכול לעזור, וניתן לצורך זה לגייס פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני, ואין צורך לכפות עליה טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אדרבא, כפייה של טיפול כזה - עלולה לעשות נזק הרבה יותר מתועלת, כיוון שעצם הכפייה תגרום לה לאבד את האמון בבני המשפחה. רק אם מדובר במצבים חמורים מאוד של מסוכנות לעצמה או לסביבתה - נדרש טיפול כפוי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חרדה קשות עקב מחלת הסרטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/07/2014להכריח לא.
יש למצוא דרך להציע טיפול תרופתי ( רופא משפחה) וכן שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)