מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגרנות כפייתית ותורשהכלנית04/07/2014
שלום, אבא שלי סובל מאגרנות כפייתית, הבאה לידי ביטוי באובבסיה של שמירת חפצים כמו- הררי עיתונים ישנים, גלילי נייר טואלט, קרטונים שהוא מוצא בכל מיני מקומות, ועוד. בצורה שממלאת חדרים ומשפיעה לרעה על איכות החיים, שלא לדבר על הבושה שתמיד היתה לי להביא חברים הביתה. לזה כבר התרגלנו, וחשבנו תמיד שאולי זה קשור לשואה. הוא לא היה בשואה, אבל כל המשפחה של אמא שלו נרצחה בשואה. קשור? לא יודעת. בכל מקרה, הבת שלי, המקסימה (והמחוננת!), בת 11, אוגרת בצורה לא נורמלית כל מיני דברים. דפים שהיא מוצאת ברחוב, קיסמי אוזניים משומשים(שלה), כל השיניים שנפלו לה אי פעם, כל דף שהיא כתבה אי פעם, וכו'. לפעמים אני נכנסת לחדר שלה ועושה שם קצת סדר, מוציאה איזה שקית פח ענקית מלאה בשטויות, היא מקבלת את זה בשמחה (היא לא רואה את תהליך הזריקה. היא רואה רק את התוצאה) אבל אני מאד דואגת. מה יהיה כשהיא תגדל? מי יזרוק לה חפצים? איך מטפלים בזה? האם זה גנטי? על אבא שלי חשבנו שזה קשור לשואה, אבל הילדה מוכיחה שזה לא קשור לשואה. איך אפשר לטפל? מה עושים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק04/07/2014שלום כלנית.
הפרעה נפשית מוגדרת כהתנהגות שחורגת מנורמות וגורמת סבל לאדם עצמו או לסביבתו.
אגרנות כפייתית בהחלט נכנסת תחת ההגדרה של התנהגות שחורגת מהנורמות, אבל אם היא איננה גורמת סבל לאדם עצמו או לסביבתו - לא ניתן להגדירה כהפרעה נפשית וממילא לא ניתן לטפל בה.
במקרה שלך, כיון שמדובר בילדה בת 11 הנמצאת תחת האחריות של ההורים - זה בוודאי מפריע להורים ואולי גם לילדים האחרים שלך, ולכן ניתן להגדיר את ההתנהגות כהפרעה נפשית.
יכולים להיות לכך הרבה גורמים מלבד השואה, ויכול להיות שהאגרנות של אבא שלך כלל איננה קשורה לשואה - לצורך זה צריך חוות דעת של איש מקצוע, ובכל אופן את אמורה לדעת טוב יותר את העובדות מהכירות אישית, ולכן כדאי שתפעילי את חוש הביקורת שלך על מנת לבדוק האם האיבחון נראה נכון והגיוני.
כדאי לשאול את השאלה בפורום של ילדים ונוער. פורום זה הוא פורום של מבוגרים. אני חושב שדעתם של הרופאים בפורום ילדים חשובה, אם כי אני מאמין שרוב הסיכויים שהם ימליצו לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער. בכל אופן - שווה לנסות. אין מה להפסיד.
אני אישית הייתי מבהיר לילדה שהיא נמצאת תחת חסות ההורים ולכן יש לכבד את הכללים של הבית שבו היא גדלה, ולא לאגור אשפה, ואם היא תאגור אשפה - נפנה אותה משום שזה לא נעים - ותוך כדי פינוי האשפה - ייתכן שייזרקו גם דברים שחשובים לה באמת.
כשהיא תהיה גדולה והיא תהיה ברשות עצמה - לא אתערב בכוח. אני אולי אמליץ שלא לאגור, אבל לא אכפה ובמיוחד אם היא מתגוררת מחוץ לבית של ההורים.
עם זאת, העצה הזו מתאימה לאופי שלי, וייתכן שהעצה הזו לא תתאים לך או לבעלך. בכל מקרה, טיפול כולל גם ליווי של ההורים והליווי צריך להיות מותאם אישית להורים ולאופיים.
אני מקווה שעזרתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגרנות כפייתית ותורשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/07/2014מדובר במרכיב אובסיסיבי כפייתי, יש צורך להתיעץ עם בעל מקצוע בנדון.
אצל קשישים, לא רק ניצולי שואה עם תופעת אגירה כפייתית , לפעמים גם מטופלים עם בעיה אורגנית , בעיה גופנית מוחית.. לפעמים דורש בירור ואף CT מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)