לד"ר דוידאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר דוידאור
    הגר
    10/07/2014

שלום, אני בת 20.
    בגיל 8 כתוצאה מסיוט שחלמתי, התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות על מוות, ברמה ש-23 שעות ביממה הראש עסק רק בזה בלי שום יכולת לתפקד, הביטחון העצמי והערך העצמי ירדו ושקעתי בדיכאון מאוד עמוק. במהלך השנים נוספה לי היפוכונדריה ושטיפת ידיים וגוף ברמה אובססיבית. בגיל 14 קרה אירוע שהחזיר אותי למחשבות על מוות שהיו אפילו יותר גרועות מהתקופה של גיל 8. הופיעו מחשבות אובדניות ואובססיות וטקסים כמה פעמים ביום לבדוק שהדלת, הדוד, הגז סגורים וכו'. פניתי לעזרה מקצועית. בגיל 14 אבחנו אצלי OCD והתחלתי לקחת רסיטל. במהלך השנים הופיעו עוד דברים כמו קושי חזק מאוד בקבלת החלטות, פחד מזוגיות, פחד מיחסי מין, פחד מנהיגה, פחד ממחויבות והרשימה עוד ארוכה. בשלוש שנים האחרונות סובלת מהתקפי חרדה וחרדה ממשוכת (חודש ברצף חרדה כל הזמן). הייתי נוטלת לפי הצורך קסנאגיס וקלונקס. בחצי שנה האחרונה החלפתי את הרסיטל באיקסל, מה שגרם לי בהתחלה לתופעות לוואי מאוד קשות.
    לאחרונה אני חשה שוב דיכאון מאוד כבד, הראש שלי מפוצץ במחשבות טורדניות בכל מיני סוגים- בעיקר על מוות, יש רשימה ארוכה של טקסים שאני עושה בשביל להקל על החרדה וזה מבזבז לי הרבה זמן ביום ומורט עצבים. אני בדיכאון מאוד עמוק, יש לי חרדות, אני לא מצליחה לתפקד ולא מצליחה להגיע להחלטות, אפילו הכי קטנות וזה תוקע אותי..אין לי ערך עצמי וביטחון עצמי.. אני מפחדת מקשרים מגברים.. ואני לבד. הייתי בטיפול תרופתי ופסיכולוגי 6 שנים ברצף וכלום לא עזר. החיים שלי הם לא חיים.. אני מעוניית להתחיל חיים חדשים. בלי כדורים ובלי דיכאון. נכון להיום אני נוטלת 25 מג איקסל ביום שזה נמוך יחסית.

השאלות שלי:

1. מה הדרך הכי נכונה להפסיק עם 25 מ"ג איקסל? כי אני באמת מרגישה שהוא לא עוזר לי.

2. האם טיפול CBT יכול עזור לי והאם הוא תחליף לאיקסל שאני נוטלת?

3. במידה ואחליט להתחיל טיפול CBT והחלטתי סופית שאני לא רוצה את הכדורים. האם להפסיק לפני או אחרי הטיפול? כי אני חוששת שאם אפסיק אחרי הטיפול תהיה שוב ירידה במצב שלי וכל הטיפול ילך לפח.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/07/2014

לא ניתן לענות ללא מידע נוסף ולאחר בדיקה קלינית מסודרת.
    הפסקה של איקסל 25 מ''ג לא אמורה להיות בעייתית, זאת תחת מעקב רופא מטפל.
    CBT בהחלט תחילף, אך לא במקרים קשים ועמידים.
    הטיפול הטוב ביותר : שילוב תרופות + CBT .
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו