שאלה למומחים ולשמוליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למומחים ולשמוליק
    מישהי
    14/07/2014

שלום, בזמן האחרון אני סובלת משכחה. הבעיה התחילה מלפני שנים, אך לאחרונה זה החמיר. שוכחת איפה שמתי דבר מסוים, אפילו בעבודה זה ניכר עליי, עד כדי שישנם מצבים שהמילים שאני עומדת לאמר, גם נשכחות, מהזיכרון, ואני לא מגיבה, או אומרת משהו לא לעניין. להזכיר אני חרדתית וסובלת מהתקפי פאניקה. מה יכולה להיות הסיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחים ולשמוליק

הוספת תגובה

• יכולות להיות הרבה סיבות

שמוליק
    14/07/2014

שלום דפני.

יכולות להיות הרבה סיבות לשיכחה, והן יכולות להיות גם פיסיולוגיות וגם נפשיות.

חרדות ופאניקה יכולות לגרום לשיחה. כשנמצאים בחרדה, הראש עסוק במחשבות על ההתמודדות עם המציאות שהביאה לחרדה, ולכן בשל כך עלולים לשכוח דברים.

לדעתי, טיפול טוב בחרדה, יכול לשפר את הזכירון.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

מישהי
    14/07/2014

היי שמוליק, אז זהו שאני יודעת שיש קשר לחרדה. האמת שחשבתי לפנות לפסיכו' ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד. נכון שזה ייקח זמן ואני מודעת לזה. יש לי שאלה אלייך- מה דעתך על המירו? כדאי לי לנסות ? האם המירו אפקטיבי למצבי? הכוונה שלי בינתיים עד שאתחיל את השיחות. תודה מראש, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר

שמוליק
    14/07/2014

שלום דפני.

אני חושב שדעתי ידועה. אני לא חסיד גדול של הטיפול התרופתי מפני שהוא אמור לטפל רק במרכיב של חוסר האיזון הכימי.

לדעתי, חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצאה של שאר המרכיבים של הבעייה שאותם התרופות אינן אמורות לפתור. בנוסף לכך, לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות.

עם זאת, כל מקרה לגופו, וישנם מטופלים שלא כל כך סובלים מתופעות הלוואי, שמרגישים שהתרופות עוזרות להם.

אם את רוצה לקחת באופן זמני, ומתוך ידיעה שלטווח הרחוק זה לא הפיתרון האידאלי - אז אפשר לנסות; לא מדובר בנזקים בלתי הפיכים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה גדול מהחיים.

מישהי
    14/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזכרתי במשהו, חחח

מישהי
    14/07/2014

; ) מה לגבי הציפרלקס? האם הוא אפקטיבי? תופעות הלוואי שלו עצומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ומירו

רונן
    14/07/2014

ציפרלקס אכן עדיף ממירו בטיפול בחרדות תופעות הלוואי בדרך כלל חולפות לאחר מספר ימים ובכל מקרה עדיף מאשר הסבל שבחרדות ושיבוש מהלך החיים. צריך המון סבלנות היות וההשפעה של הטיפול מורגש רק לאחר 4 או 5 שבועות בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מקרה לגופו

שמוליק
    15/07/2014

שלום רונן.

קודם כל, כל הכבוד לך על האיכפתיות :-)
    בעצם זה שאתה משתתף בפורום ותורם מנסיונך האישי לטובתם של אחרים מגיע לך כל הכבוד.

עם זאת, אני רוצה להעיר שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות.

אני מניח שציפרלקס עזר לך וזה לקח קצת זמן, ובסך הכל אתה מרוצה מהתרופה הזו. מטופלים אחרים יכולים להגיב אחרת; יכול להיות שהתרופה לא תשפיע כלל גם לאחר זמן כי היא איננה מתאימה. יכולות להיות תופעות לוואי שלך לא היו, ועוד כהנה וכהנה תגובות שונות.

בשביל זה ישנן הרבה תרופות, וייתכן שרופאים שונים ימליצו על טיפול תרופתי שונה - כל אחד על פי נסיונו האישי. מה גם, שכל רופא רואה אחרת את המשקל היחסי של הטיפול התרופתי בתוך מכלול הטיפולים בבעייה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו