מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת ממאניה דפרסיהמישהי16/07/2014
שלום, אני סובלת ממאניה דפרסיה, הרופא המליץ לי על ה"סרנדה". האם התרופה הנ"ל יעילה למחלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
שמוליק16/07/2014שלום.
אינני רופא, אבל על פי מה שידוע לי התשובה לשאלתך צריכה להיות שלילית.
סרנדה היא תרופה נוגדת דיכאון. תרופות נוגדות דיכאון אינן מתאימות למי שמאובחן במאניה-דיפרסיה כי הן עלולות לגרום לפסיכוזות.
הטיפול התרופתי הניתן למאניה-דיפרסיה הוא מייצב מצב רוח. אם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית, אז מוסיפים גם תרופה נוגדת פסיכוזה. אבל לא נותנים תרופה נוגדת דיכאון עם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה הדיכאונית, כי זה עלול לגרום לפסיכוזות.
בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל וכדאי לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - מה לגבי המודל?
מישהי16/07/2014האם הוא יעיל להפרעה דו קוטבית? אצלי חלק מהיום אני במניה ובחלקו השני בדפרסיה, תנודות קיצוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודל - תרופה אנטי פסיכוטית
שמוליק17/07/2014שלום.
מודל היא תרופה אנטי-פסיכוטית, והיא יכולה להיות יעילה לפאזה המאנית, אבל במאניה-דחפרסיה הטיפול הבסיסי הוא מייצב מצב רוח.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הייתה בחירה
מישהי17/07/2014המצב הדיכאוני קשה, חוסר יכולת וחוסר מוטיבציה בכלל לחיות. אבל עדיפה על מצב מאניה, שאם שמעת על זה, מצב לא נעים, לעיניי אחרים זה נראה כמו אי שפיות, ולבטח שבעיניי המשפחה, שהבושה מפניהם עוד יותר גדולה ומתסכלת אותי. הפסקתי עם הסרנדה. אולי אתחיל לקחת מודל. מה שכן אני מפחדת להיות מנותקת מהמציאות, ושמצבי יחמיר. מקווה שלא. מי לא רוצה להיות בשליטה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
מישהי16/07/2014אני סובלת גם מאוסידי מחשבתי. אולי לשם זה הרופא המליץ על התרופה. בעייתי שיש כמה הפרעות, מאוד מתסכל. לפעמים אני מעדיפה למות ולשים סוף לסבל הזה.. האמת כבר לא נשאר לי כח. אבל כמו שאני מכירה את עצמי, זה לא יצא לפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
אליאנה17/07/2014נראה לי שהבעיה היא באבחנה הייתי מנסה עוד רופא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אסטרטגיה אחרת
שמוליק17/07/2014שלום.
יכול להיות שאסטרטגית הטיפול הכוללת תרופות איננה מתאימה לך. כל מטופל צריך לבחור את הדרך שנראית לו הכי טובה בשבילו וללכת לרופא שדוגל בכך. יכול להיות שאת צריכה גם שילוב של טיפול בשיחות, ויכול להיות שאת צריכה מטפל שמאמין שע"י טיפול ריגשי הוא יוכל להביא אותך למצב שלא תצטרכי יותר תרופות.
אני הייתי במצב שבו התרופות עשו לי רע עד כדי רצון לסיים עם החיים, והודות לכך שהחלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי אני כבר מזמן לא במצב הזה.
אל תראי בכך המלצה להפסיק את התרופות. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל או ללכת לרופא אחר שמאמין שהוא יכול להביא אותך למצב כזה ולפעול על פי המלצותיו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמור ביותר
רונן17/07/2014שמוליק!!! איך אתה מעז לענות על שאלה לרופא ממוחה ?! אתה יודע איזה נזק אתה יכול לעשות!!! אני פונה למנהלי הפורום לאסור על אדון שמוליק לענות על שאלות מקצועיות . הרופאים לומדים 8 שנים כדי שיכלו לענות ומי אתה פישר קטן שמיתימר להיות רופא ועונה על שאלות מקצועיות. אם הנושא לא יטופל אני אגיש תלונה למשרד הבריאות שיבדקו את הנושא הזה . זה מאוד מסוכן וחולני לענות במקום רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי אין טענות - זה בסדר
מישהי17/07/2014הוא הביע את דעתו, אני לא חייבת לקבל אותה. אני מודה לו על נכונותו ומניסיונו לעזור. ( אין חכם כבעל ניסיון ).
זה פורום פתוח.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי עם הרופא שלי
מישהי20/07/2014לאחר שניסיתי את הסרנדה, ובעקבות תופעה שהרגשתי הוא אמר לי להוריד מיד את התרופה. בדקתי עוד ומתברר שצדקת. אתה גאון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת ממאניה דפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014יעילה לפאזה הדיכאונית.
לא מומלץ לתת ללא טיפול במייצבי מצב רוח לפני, סכנה להתלקחות מאנית.
בדר'כ, הטיפול המומלץ לדיכאון במאניה דיפרסיה , מייצב מצב רוח( דפאלפט, ליטיום, טגרטול, לאמיקטל..), ונוגד פסיכוזה דור 2 ( כגון סרווקאל, אביליפי, זיפרקסה).
לסיכום : אסור להתחיל סרנדה ללא כיסוי של טיפול מייצב מצב רוח לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014כרגיל אתה צודק..
מה קורה איתך ? מתי לימודי רפואה ?
יש לך את זה, תנצל את זה ללימוד מקצוע טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך.
מישהי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק22/07/2014שלום ד"ר דוידאור.
תודה רבה על הפירגון :-).
בגלל הנסיון שעברתי שכלל ארבעה אישפוזים, והפסקה של הטיפול התרופתי כתוצאה מסבל בלתי נסבל מתופעות הלוואי של התרופות, אני רואה שליחות חשובה להעביר את המסר שהמשוואה של לסבול מהתרופות או לסבול מהמחלה היא איננה נכונה, וע"י טיפול טוב במרכיב הריגשי של המחלה - אפשר להגיע למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול תרופתי.
המסר צריך לעבור גם לרופאים וגם למטופלים.
הרופאים צריכים להאמין בכוחם ובכישרונם לרפא את המחלות ע"י טיפול ריגשי, ולא לעמוד חסרי אונים מול מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות. אני בטוח אתה ושאר הרופאים של הפורום הפנימו את המסר.
גם המטופלים צריכים לדעת על האופציה הזו, ולהיות אדונים לגורלם, ולבחור מטפל בהתאם לדרך שהם מאמינים בה.
יש גם מטופלים שרוצים רק תרופות, וזו זכותם לטפל בעצמם איך שנראה להם.
אני גם מקווה שבעתיד רחוק יותר הגישה תשתנה גם במשרד הבריאות והדבר יבוא לידי ביטוי במרכזים לבריאות הנפש.
אינני יודע אם לצורך זה אני צריך להיות חלק מהמערכת.
אם כבר, אז אני אולי אלך לפסיכולוגיה קלינית, אבל כרגע אני רואה את עצמי ממשיך את העבודה כמהנדס תוכנה.
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק ברשותך יש לי שאלה
מישהי22/07/2014איזה טיפול עשית? איזה סוג של פסיכולוגית? וכמה זמן נמשך הטיפול? אגב, בן כמה אתה? אתה לא חייב לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק22/07/2014שלום.
מדובר בטיפול בשיחות שהחל כבר בשלוותה במחלקה הסגורה. הטיפול ניתן ע"י פסיכיאטרית.
כשעברתי למחלקה פתוחה, החליפו לי מטפל, והטיפול אותו לא כל כך צלח. בסוף הוא עזב את בית החולים, ואז קיבלתי שוב פעם את הפסיכיאטרית שטיפלה בי במחלקה הסגורה. היו עוד מטופלים שהיו שבעי רצון ממנה.
אני עדיין מטופל אצלה; היא פתחה קליניקה פרטית.
בפועל, היא מטפלת כמעט רק בשיחות. פעם שאלתי אותה אם לא היה עדיף לה ללמוד פסיכולוגיה קלינית - מסלול קצר יותר. היא אמרה שאכן, זה מסלול קצר יותר, אבל היא התחילה ללמוד רפואה מבלי לצפות מראש לאן יתפתחו הדברים.
מהסיבה הזו, אני חושב שכל פסיכיאטר שמטפל בפועל בשיחות צריך להאמין בכוחו של הטיפול בשיחות לחולל פלאות.
אני בן 36.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטרית שמטפלת בשיחות?
מישהי23/07/2014נדיר מאוד. תודה על התגובה המושקעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה נדיר?
שמוליק23/07/2014שלום.
בעיקרון כל פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות על מנת לקבל רשיון רופא. השאלה היא האם בסופו של דבר הוא ייטפל בפועל בשיחות או לא. אף אחד לא יכול לכפות עליו לטפל בשיחות, ואם לדעתו צריך לבסס את הטיפול רק על תרופות (או להשאיר את הטיפול בשיחות למישהו אחר) זו זכותו המלאה.
יצויין כי ד"ר דוידאור כתב פעם שלדעתו פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.
סטטיסטית, רוב הפסיכיאטרים משלבים בין טיפול בשיחות לטיפול תרופתי. יש גם פסיכיאטרים שלדעתם הטיפול בשיחות הוא העיקר והחשוב, ולכן בפועל הן כמעט ולא נזקקים לתת תרופות, ואולי גם בשל כך, לכתחילה מגיעים אליהם מטופלים שמעוניינים בעיקר בטיפול בשיחות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב הפסיכיאטרים, אבל לא הפסיכיאטר
מישהי23/07/2014שלי.
כששאלתי אותו על שיחות, הוא אמר :"אפשר", הוא לא המליץ לי על שיחות, אלא זה הגיע מהצד שלי. האמת אני גם לא מרגישה חופשייה לדבר איתו, למרות שהוא חברמן כזה, משום מה לא נוח לי לדבר איתו. גם כשאני מדברת, הוא כאילו לא מקשיב לי, אלא עסוק בכלל במחשבות אחרות, וממהר לסיים את הפגישה. בכל אופן זה הרושם שקיבלתי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מישהי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)