מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס ואלכוהול ועישון סמיםאביב14/04/2008
שלום רב.
לאחר תקופה של חודש בה סבלתי מחרדות ודכאון קל פסיכיאטר רשם לי טיפול בציפרלקס. הוא הודיע לי שעליי להפסיק לחלוטין לשתות אלכוהול ולעשן סמים קלים.
ההתרשמות שלי היא שהוא - כמו גם חלק ניכר מהפסיכיאטרים בפורומים שעברתי עליהם היום - לא ממש מתייחסים לנזק שיכולה הפסקה פתאומית בשתיית אלכוהול ובעישון מריחואנה לגרום לאיכות החיים של מישהו במצבי. לא שהייתי אלכוהוליסט לפני כן, אבל חלק נכבד מחיי החברתיים - וזה כולל צפיה במשחקי כדורסל וכדורגל, אירועים חברתיים, דייטינג, מסיבות, חתונות של חברים, ימי הולדת ועוד - כרוכים בשתיית אלכוהול, ואני לא מדבר על כוסית אחת או שתיים. (מצד שני גם לא על בקבוק שלם של וודקה).
השאלה שלי היא האם באמת צריך חד משמעית להפסיק לשתות ולעשן , או שמספיקה הפחתה במינונים. האם אני יכול, למשל, להמשיך לשתות פעם בשבוע שבועיים באירועים חברתיים כמו ששתיתי לפני-כן (זה אומר , 2-3 מנות של וודקה) ? אני מודע להרגשה הרעה שיכולה להיגרם ביום שלמחרת, ובכל זאת, ההרגשה הרעה שלשבת ביומולדת של חבר שכולם שותים צוחקים ונהנים ואני לא נראית לי קשה שבעתיים.
בבקשה בבקשה אל תתנו לי את התשובה הלאקונית הרגילה של "אלכוהול ומריחואנה מעודדים התקפי חרדה ולכן יש להגביל את השימוש בהם" ווכו'. אני באמת מעוניין להבין מה הסיכונים כדי שאוכל לעשות שימוש בשיקול הדעת האישי שלי. ושוב, יש דבר שלאנשים מסוימים (אני מתרשם שלהרבה פסיכיאטרים) קשה להבין והוא שאלכוהול ומריחואנה / חשיש הם אלמנטים מרכזיים בחיי החברה שמשפיעים לטובה על איכות החיים של אנשים בגילי ובמעמדי (רווק בן 30 שגר בתל אביב) . אנא התייחסו לכך בתשובתכם.
תודה,
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא לאקונית - ואמיתית לחלוטין
חסרשקט14/04/2008שלום לך, יש לי בשבילך תשובה ואני מקווה בשבילך שתתיחס אליה ברצינות..
שים לב, אלכוהול, מריחוואנה, חשיש, אלו דברים שרוב הפסיכיאטרים לא ניסו ואלו שכן עדין כמו שאר הפסיכיאטרים כרוכים להגיד לך שזה לא בריא, ושזה עושה כך וכך וכך, אין להם את המותרות לבוא ולהגיד לך שאצל כל אדם זה אִינְדִּיבִידוּאָלִי, מעבר אל כך, מה שהם למדו אומר הרבה מאוד דברים מאוד לא נכונים לגבי סמים ואלכוהול,ואת ההרבה דברים הללו הם מעבירים הלאה כ-כת.
מה שאני יכול להגיד לך זה כמה דברים מאוד פשוטים, לפעמים בפעם הראשונה לפעמים לאחר זמן ממוצע או רב יותר של שימוש בעישונים של חשיש וזה.. אדם מוצא את עצמו בחרדה, חרדה זו עוברת לאחר כמה ימים, ואם הוא ממשיך לעשן אז היא ממשיכה יחד איתו, אך אם הוא מפסיק לעשן לתקופה קצרה של כמה ימים (שבוע נניח), החרדה עוברת והכל חוזר להיות רגיל, ואז הוא יכול להתחיל לעשן שוב, כאשר הוא מתחיל לעשן שוב, לפעמים החרדה חוזרה לפעמים לא...יש מצבים בו האדם לומד להתמודד עם החרדה ושולט על השפעת הסם ובכך מעלים את החרדה והיא לא חוזרת.
אך גם אתה וגם אני מעבר אל זה, לי אין את המותרות של לקחת תרופות ולהרגיש טוב יותר וכמו כן
אין לי את המותרות לעשן סמים ולהפיק מהעישון את מה שהייתי מפיק פעם, לי הזיקו מעל ומעבר.
אבל לך אני נותן במתנה מידע מאוד חשוב ומידע זה הוא פשוט וחד:
סמים פסיכיאטרים הם הרבה יותר קשים מכ50 אחוז מהסמים שנקראים סמי רחוב.
לערבב אלכוהול או סמי רחוב עם סמים פסיכיאטרים, יהיה זהו הנזק הגדול ביותר שאתה יכול לעולל לעצמך בכל הנוגע לסמים כאלו או סמים "תרופתיים".
עדיף לך להמנע מכך, כי עצם לקיחת סמים פסיכיאטרים זהו מעגל שהרוב לא יוצאים ממנו, ואם כן לתקופה קצרה... לקחת סמים פסיכיאטרים ולערבב אותם עם סמים או אלכוהול או שניהם, זה לחתום גזר דין ייסורים כאב בלבול ושיתוק נפשי על נפשך ועל עצמך. בחלק מן המקרים זהו מוות.
מאחל לך שיהיה לך טוב.
עושה רושם שלי עצמי.. תנתן אך ורק האפשרות לחוות טוב בצורה סינטטית שאיני מעונין בה.
אז אפשר להגיד שאני עם שני הרגלים בקבר והראש ולמעלה בוכה בלי דמעות לשמיים שיקרה נס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאביב
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2008לאלכוהול וסמים קנאבינואידים יש השלכות נפשיות משמעותיות ברגע והם נצרכים על בסיס קבוע בתדירות גבוהה. לגראס וחשיש, על אף שהם נחשבים סמים קלים, יש השפעה מזיקה ביותר לאנשים בעלי רגישויות. למשל באנשים עם נטייה לפתח התקף פניקה או התקף פסיכוטי זה יכול לעורר כאלו התקפים. באנשים עם נטייה לדיכאון זה יכול להגביר את עוצמת הדיכאון וכדו'. אלכוהול בצריכה בתדירות גבוהה יכול לעורר מצבים דכאוניים או חרדתיים אך סיבה נוספת לאיסור בלקיחה עם תרופות הוא שתרופות מסויימות מגבירות את ההשפעה של האלכוהול ואלכוהול מגביר את ההשפעה של התרופה. תרופה כמו ציפרלקס בשילוב עם אלכוהול יכולה להביא למצבים של blackout ולפגיעה משמעותית בשיפוט. לא ידוע לי על מחקרים שבדקו נטילה של תרופות בשילוב עם אלכוהול לאורך זמן ולא בשילוב עם גראס ואם יש כאלה הם בטוח לא בסדר גודל משמעותי ועל כן לא ידוע אם קיים סיכון של פגיעה באברים מסויימים (כמו הכבד למשל) או בסיכונים אחרים ועל כן ההנחייה החד משמעית היא לא ליטול אלכוהול יחד עם תרופות. סיבה נוספת היא שבאנשים הצורכים אלכוהול או קנאביס בתדירות גבוהה, כל עוד השימוש בחומרים אלו נמשך, האפקט של התרופה נוגדת הדיכאון פוחת.
בברכה,
דר' ערן הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אביב17/04/2008תודה על התשובה המעמיקה, אבל אני שאלתי משהו יותר ספציפי , ועליו לא קיבלתי תשובה :
האם יש סיכון ממשי בלשתות אלכוהול פעם בשבוע שבועיים? האם זה יפגע ביעילות התרופה? כנ"ל לגבי עישון סמים קלים
תודה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון אישי
דניאל29/09/2011שלום לכולכם,
סבלתי במשך שנים מהתקפי חרדה ששינו את מהלך חיי לחלוטין. חיפשתי מזור אצל כל רופא אפשרי, אך לצערי ההבנה של כמעט כל הרופאים שואפת לאפס! איך ייתכן שבמשך כל כך הרבה זמן אף אחד מהם לא יכול היה לתת לי את האבחנה הנדרשת. כמובן שחקרתי כמה שרק יכולתי באינטרנט, אך המידע הוא כה רב (ובהרבה מהמקרים סותר) שהיה לי קשה למרכז את המידע לבעיה שלפני. בסופו של דבר ביקשתי מרופאת המשפחה לוריוון, ובאמת הצלחתי לצאת קצת מסביבות עירי (לא יכולתי לעזוב את סביבות העיר, מיד הייתי נתקף בחרדה). אני אדם רציונלי לחלוטין ויודע שזו איזושהי תופעה פיזית ואין סיבה לדבר אך זה היה מעבר לשליטתי! לאחר כשבע!!! שנים של נסיונות למצוא פתרון אצל מגוון רופאים וטוענים למטפלי חרדה, שלאף אחד מהם לא היה את הפתרון ובודאי ובודאי לא את ההבנה (סליחה רופאים:) ביקרתי אצל פסיכיאטר שהוא במקרה מכר, והוא הציע לי ציפרלקס. חיי חזרו להיות חיי!!! סוף סוף התאזנתי. במשך שנים רבות שתיתי אלכוהול ועישנתי קנביס, וזה לא הגורם לחרדה דרך אגב, גיליתי שזה תורשתי במשפחתי, ואני זוכר שני התקפים כאלו בצעירותי. כמו צוואר בקבוק, יום אחד זה קרה שוב ולא הצלחתי לחזור למסלול חיים תקין. הפסקתי לעשן (סמים קלים) לתקופה ארוכה ולפני שנתיים התחלתי שוב לעשן חשיש/קנביס, ולשתות כאוות נפשי. בדרך כלל בירה שתיים פה ושם, אך אפילו בילוי בפאב עם מעט יותר, (צ'ייסרים של וודקה או וויסקי עם הבירה מדי פעם). אומר לכם שאינני מרגיש שום שינוי, הציפרלקס עדיין "עובד" אינני משתכר יותר, אין לי הרגשה לא טובה, אין חמרמורת, בקיצור חיים רגילים. נהדר! אוסיף רק דבר אחד, אם אקח לוריוון אגביל מאד את כמות האלכוהול (אולי בירה קטנה או שתיים), מפני שאכן השכרות הרבה יותר חזקה! ולא אעשן סמים קלים בכלל, ולא אעשה כן ביום שלמחרת. אבל לפי נסיוני מעט אלכוהול ולפעמים קצת יותר ממעט לא הזיקו בזמן שאני לוקח ציפרלקס, וכנ"ל עם ג'וינט פה ושם אפילו לעיתים יותר תכופות. צר לי שהעוסקים ברפואה אינם מסוגלים לזהות ולטפל בבעיה זו. אין לכם את הידע אל תיעצו, ובוודאי חובה עליכם ללמוד יותר לעומק את הנושא ולהבין באמת להבין לפני שתטענו שאתם יכולים לעזור. הייתי חוסך כך שבע שנים של סבל או העדר האושר שתמיד היה בי ולשמחתי חזר:) שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאביב
ד''ר ערן ואדים הראל17/04/2008כל עוד השתייה היא אחת לשבוע שבועיים ובכמות סבירה (עד 2 כוסות בירה) לא ידוע כי יש בכך סיכון בריאותי ממשי. כמו שכבר אמרתי השילוב עם התרופות יכול להגביר את ההשפעה הפסיכואקטיבית של אלכוהול (ישנוניות, התנהגות חסרת שיפוט) ועל כן יש להמנע מפעילות שדורשת קואורדינציה ושיפוט תקין כמו נהיגה. עישון קנאביס אינו מומלץ ככלל באנשים שיש להם נטייה לחרדה, דיכאון, מאניה או פסיכוזה. עישון קנאביס יכול להכשיל את הטיפול במצבים אלו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)