מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתית- פחד קהליהודית22/07/2014
שלום,
אני בת 20 וסובלת מפחד קהל קיצוני,
אין לי בעיה במסיבות ובארועים חברתיים כל עוד אני לא צריכה לדבר מול כמה אנשים...
אבל אני לא מצליחה בשום אופן לדבר מול כמה אנשים אלא אם כן זה ספונטני...
ניסיתי הרבה טיפולים-CBT, טיפול תרופתי קצר, פרחי באך
ושום דבר לא עזר בכלל...
ניסיתי לקחת כדור לוריוון והוא עוזר לי בראיונות וכדומה אבל לא בדיבור מול קהל..
אשמח מאד לשמוע עצות לטיפול בבעיה!!!!
כמו כן שמות של מטפלים באזור ירושלים
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוריוון ממכר.
מישהי23/07/2014אחרי שמפסיקים איתו החרדות מתעצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גם אני חרד חברתית
אלי23/07/2014הייתי בטיפול קבוצתי בגהה מיוחד לחרדה חברתית אצל צופי מרום זה די מומלץ.
רשמת שעשית CBT אני מקווה שבקבוצה.
שם בטח לימדו אותך שאסור להימנע מסיטואציות שגורמות לחרדה אלא לעשות לפני דף מחשבות ( להרגיע את הפחדים המשתוללים בראש לפני ) ללכת לאירוע המלחיץ ואחר כך לעשות דף מחשבות על מה שהיה באירוע עצמו על אירועים מלחיצים להרגיע את החרדות שוב המשתוללות בראש) ולהמשיך הלאה... כך כשלא נמנעים ועושים עם הפחד לומדים לשלוט בפחד עם הזמן הוא הולך וקטן לא נמנעים ועושים את המקסימום לא לפגוע בחיים לעצמנו בגלל הימנעות.
זאת כמובן התיאוריה במציאות זה אומר להילחם ללא פשרות בחרדות להילחם בעצמך למעשה וזה לא קל להשתנות בכלל זה אפשרי אבל לא קל בכלל.
הגעתי לד"ר מרום לטיפול הקבוצתי עם 110 בלייבוביץ' ויצאתי ממנו עם 70 בערך היום אני נמצא על 40 בערך
כלומר החרדות ירדו בגלל עבודה קשה ועם השנים כשנלחמים בזה אפילו לא בכל בכוח אלא קצת אבל בנחישות אפשר לחיות עם זה יפה מאוד. הכי חשוב לא לוותר לעצמנו אפשר להעזר בטיפול דינאמי להקל על הקושי במלחמה. ( אם יש קצת כסף)
יש ברשת קהילה שלמה של חרדים חברתית בפייסבוק עוזרים ונותנים עצות אחד לשני. יש פורומים שעוסקים בנןשא
13 אחוז מהאוכלוסיה בארה"ב סובלת מחרדה חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם עשית טיפולים
מישהי23/07/2014מימה שכתבת כביכול נראה שעזרו לך, למה אתה מגדיר את עצמך כחרד חברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר טוב
יהודית23/07/2014תודה על התגובות!
הייתי שמחה לשמוע על פסיכיאטר טוב ואם יש משהו שעבר טיפול כזה ומה היו התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
אלי23/07/2014למישהי
עזרו לי למדו אותי טכניקה לשלוט בפוביה בחרדה אבל את העבודה הקשה האדם עצמו עושה לבד... בכל מקרה אני עדיין סובל מחרדה חברתית אני בן 35 אני חושב שאסבול מזה לעד ברמה כזאת או אחרת.
יהודית:
אני ניסיתי טיפול פסיכיאטרי לי באופן אישי לחרדה חברתית זה לא ממש היה יעיל
לקחתי סרוקסט ולא מיציתי טיפול תרופתי כלומר לא ניסיתי הרבה סוגים של תרופות ניסיתי אפקסור גם אבל לדיכאון לא לחרדה חברתית.
בכל מקרה SSRI לי אישית לא עזר בכל מקרה טיפול תרופתי יכול מאוד להועיל זה אינדיבידואלי על חלק משפיע על חלק לא משפיע.
אני מכיר אנשים שעוזר להם. ומכיר שלא עוזר.
רופא טוב באיזור ירושלים אני אישית לא מכיר מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפחות אתה עוזר לעצמך.
מישהי23/07/2014הכרתי אנשים שמתו יחד עם חרדות עצומות, בלי עזרה מבחוץ, וללא יכולת עזרה עצמית.
דרך אגב, חרדות יש לכולנו, חלק כמעט ולא מרגישים אותן ולחלק זה פוגע בתפקוד היומיומי, פשוט לומדים לחיות איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אפקסור
רונן24/07/2014שמעתי שקשה להגמל מהאפקסור והבנתי שלקחת את הכדור הזה אפשר לדעת פרטים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רונן
אלי24/07/2014סתם הכניסו לך שטויות לראש אפקסור לא עושה שום בעיה בגמילה הוא לא ממכר זה לא קלונקס..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
אורית24/07/2014היי יהודית,
הייתי במצב מאוד דומה לשלך והתנתקתי חברתית לחלוטין.
הייתי מציעה לך אם לא עשית זאת עד היום לנסות לקחת אחריות על התנהלות בעניינים שונים ולייצר תקשורת עם נותני שירות, (ומתוך מטרה מוגדרת).
(שירות לקוחות טלפוני לדוגמא).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות!!
יהודית24/07/2014שחות טלפוני לא כל כך קשה לי לעשות ואני בטח מנסה לעשות כל מיני דברים אבל יש דברים שפשוט אין לי מצב לעשות אותם!!!
לדוגמא -להגיד את השם שלי (!!) לקבוצה גדולה של אנשים -כשנוצר שקט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב
אורית24/07/2014מאוד, שאת יודעת את החוזקות והחולשות שלך, ושאת שוכחת (?) אותן לפעמים.
את יכולה לדבר על הקשיים והחולשות בטיפול, אבל אין תחליף להתנסות.
מה הקשיים שלך לדעתך?
את רק בת עשרים, ואני לא פסיכולוגית, אבל ממרומי גילי ונסיוני אני כן יכולה לומר לך שכשהייתי צעירה נתתי חשיבות יתרה לבעיות שלי, ולקשיים השונים. לפעמים ההתעסקות בהם היה הדבר הכי קרוב שהיה לי להשגת התוצאה הרצויה (קשרים חברתיים), וצריך לשים לב גם לזה.
לתפוס מקום בין אנשים, להוביל חברתית, לדמות התנהלות קלילה או לרצות שישימו לב אלייך זה משהו שנבנה עם הזמן (או לא בכלל).
עם זאת, בגלל שעברתי הרבה שנים עם אותן הבעיות, הניסיון לימד אותי לא לתת כזה משקל לבעיות (למשל לומר לעצמי שבאופן מוחלט אני לא יכולה לעשות איקס). זה לא מקדם אותך בפועל, וזה מאוד מסוכן לומר את זה לעצמך כי זה נותן תחושת חוסר מסוגלות ומסכנות.
בכל מקרה את תמיד יכולה ללכת על שיטת - FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT
להעמיד פנים שהכל בסדר עד שהוא יהיה בסדר. אני רצינית, זה עובד.
משהו קצת יותר מועיל שאפשר לעשות זה לומר לעצמך שזו ההתחלה, יש לי בסיס כזה וכזה (את כן מצליחה לעשות שיחות טלפוניות למשל), ולהמשיך לנסות.
וכמובן לקחת בחשבון שאת לא מתחילה מ-100, את מתחילה מ-10 ואת תמשיכי לעלות. חשוב שתתני קרדיט לתוצאות המיידיות של הנסיונות שלך, עצם זה שניסית זה הכל, ושתשימי לב לכל התקדמות, גם אם הכי קטנה.
כל ניסיון כזה שלך לעמת את עצמך עם הקושי יגרור תובנה נוספת כלשהי. בסופו של דבר זה באמת שאלה של ניסיון, אבל שום דבר לא מוחלט.
ותזכרי שהכל בך בסדר חוץ ממה שאת רוצה לשנות.
חוץ מזה אני יכולה להמליץ לך בחום על קבוצות תמיכה שונות של צעירים שמתעסקות בהפרעות נפשיות ו/או קשיים חברתיים. בגדול הרעיון הוא סביבה תומכת שמודעת לקושי, שיש בה צעירים עם בעיות חברתיות שונות. הקבוצות מנוהלות ע''י מדריכים (פסיכולוגים) והצעירים שנמצאים בקבוצה הם לרוב אנשים רגילים לחלוטין עם קשיים שונים, והם יכולים להיות התחלה בדרך להשתלבות מלאה שלך בחברה.
אני די בטוחה שיש קבוצה כזו באסף הרופא ואחת בתל השומר.
מקווה שעזרתי D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)