מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה ואובדן זכרון לטווח רחוקאורית24/07/2014
שלום רב,
סליחה על ההודעה הארוכה,
אני בת 30 ולפני מספר שנים אובחנתי כסכיזופרנית. מספר חודשים הייתי במצב פסיכוטי כשלאחריו עבר פרק זמן של שנה עד שהתחלתי להתאושש. חוויתי התפוררות של האישיות, שינוי דפוסי חשיבה, ירידה ביכולות קוגנטיביות שונות ועוד.
השאלה שלי היא לגבי זכרון לטווח רחוק. אף פעם לא היה לי זכרון מעולה, אבל על אף כך אני כרגע זוכרת רק חלקים מאוד מינוריים מהחיים לפני ההתקף הפסיכוטי.
אני יודעת שהיה לי בעבר (אחרי ההתקף הפסיכוטי) קושי רגשי אמיתי להתמודד עם זכרונות שונים מעברי. ולמרות שהיו לי חיים לא קלים היום אני סה"כ מצליחה למדי להתמודד רגשית עם תחושות קשות ומורכבות (ונמצאת בטיפול).
עם זאת, אני עדיין זוכרת מאוד מעט מהחיים לפני ההתקף. דוגמא יוצאת דופן היא חתול אהוב שהיה לי במשך שש שנים שנפטר שנתיים לפני ההתקף, והיה מאוד יקר ומשמעותי עבורי. היום אני לא אזכר בו גם אם יראו לי תמונות. הזכרון היחיד שלי ממנו הוא זה הזכרון החדש שנוצר מהתבוננות בתמונות. לצערי יש לי קושי להזכר במה הוא היה עבורי, ברגעים משותפים וכו'.
הפסיכיאטרית שמטפלת בי כרגע אמרה מסיבותיה היא שהיום היא לא בטוחה לגבי האבחנה של סכיזופרניה.
חפשתי די הרבה חומר קריאה ומצאתי שאובדן זכרון לטווח רחוק בסכיזופרניה הוא לא סימפטום נפוץ. כמו כן, דברתי עם הרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים ואף אחד לא ידע להתייחס לעניין של אובדן הזכרון.
מספר חודשים אחרי תחילת המצב הפסיכוטי התחלתי לקבל טיפול תרופתי, וכבר מעל חצי שנה שאני לא נוטלת כדורים.
עד כמה אובדן זכרון לטווח רחוק באמת נפוץ בסכיזופרניה והאם יש הפרעת נפש אחרת שחלק מהסימפטומים המוכרים שלה הם התקפים פסיכוטיים ואובדן זכרון לטווח רחוק?
היכן אני יכולה לחפש על כך מידע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אורטל
אלי24/07/2014חוויתי התקף פסיכוטי לפני 4 שנים הייתי מאושפז חצי שנה אחרי שלקחתי אקסטזי בכמות גדולה .
בזמן ההתקף הזיכרון שלי לא עבד פשוט..
לא זכרתי כלום.. לא דברים שהיו בעבר לא טווח קצר פשוט לא זכרתי דברים
גם אחרי ההתקף אני לא זוכר דברים מסויימים שקרו בזמן ההתקף עצמו
אני לא זוכר שלקחו אותי לרופא מסויים ושהייתי אצלו..
נעלמו לי כמה ימים מהזיכרון בקיצור.
היום אני ממש בסדר ומאוזן לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
אורית24/07/2014היי אלי, תודה על השיתוף.
אני יודעת כמה זו חוויה קשה ואני שמחה שהמצב השתפר וחזרת לקדמותך.
לי אין רקע של שימוש בסמים ככה שאין תשובה ברורה למצבי.
עם זאת, הבנתי שישנה אפשרות של נזק ממשי למוח במקרה של סכיזופרניה שלא טופלה תרופתית במהלך מספר חודשים. האם זה יכול להסביר את הבעיות עם הזכרון לטווח רחוק?
במהלך ההתקפים הפסיכוטיים הייתי במצב של חרדה ופרנויה (שלמיטב ידיעתי יש להם השפעה כלשהי על הזכרון).
לצערי חיים שלמים נעלמו לי. אני שלוש שנים אחרי ההתקף ויש שיפור מסויים (בין בכלל לא זוכרת - לקצת זוכרת). אני גם יודעת שלעתים רחוקות בעקבות טריגרים רגשיים אני נזכרת חלקית בחוויות מעברי מה שגורם לי להניח שיתכן שניתן להשיג שיפור.
בעבר עשיתי CT מוח שיצא תקין. מאחר ואף אחד מהמטפלים שדברתי איתם לא ידע להתייחס לעניין הזכרון, אשמח להכוונה נוספת של הרופאים בפורום. מהיכן להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק24/07/2014שלום אנה.
אני עברתי מספר התקפים פסיכוטיים, ולא זכור לי שהיה לי איבוד זיכרון, אבל זה לא אומר עלייך כלום.
כל הכבוד שאת מתמודדת עם הקשיים, ואני בטוח שתצליחי להתגבר עליהם.
אינני רופא, ואינני יכול לומר בוודאות האם תוכלי לרענן את הזיכרון שלך. לדעתי, צריך לקחת בחשבון גם את המקרה הגרוע שבו לא יהיה ניתן "לשחזר" את הזיכרון על מה שהיה בעבר לפני האישפוז, ולהתמודד עם זה.
מעניין אותי לשאול (וכמובן שאת לא חייבת להשיב) האם את מה שעבר עלייך אחרי שהתאוששת מההתקף הפסיכוטי את זוכרת באופן שנראה תקין.
כל טוב ובהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית24/07/2014היי שמוליק, תודה
אני מניחה שהכל בסדר אצלי ורצוי להמשיך לחיות, אבל חבל לי מאוד שאיבדתי זכרונות מחיים שלמים.
לגבי הזכרון, כעקרון החיים שלי נחלקים ללפני ההתקף (האבחנה) ואחרי.
קראתי קצת על המבנה של הזכרון וקשה לי לומר אם הזכרון שלי תקין (שליפה ויצירת זכרונות חדשים).
אני מרגישה שיש לי כיום מעט מאוד גישה לזכרונות מעברי, טובים ורעים.
סמוך להתקף היה לי קושי להזכר בחוויות רגשיות שעברתי בתוך סיטואציות שונות וככל שעבר הזמן נהיה לי קל יותר להעלות חוויות רגשיות מהעבר. אבל עדיין - באופן מצומצם.
גם כיום אני כמעט ולא נוטה להזכר "ספונטנית" בחוויות מהעבר.
לגבי השאלה שלך, אני חושבת שאני זוכרת בעיקר חוויות שעברתי אחרי ההתקף. ממש כמו התחלה של חיים חדשים.
עם זאת, אני לא יודעת לומר לגבי יצירת זכרונות גם היום (הזכרון שלי לא היה משהו גם קודם). אבל - הזכרון עבודה שלי בסדר גמור ואני סטודנטית ככה שמשהו בטח עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה ואובדן זכרון לטווח רחוק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014פגיעה בזיכרון לטווח רחוק - לא שכיחה.
הבעיה בסכיזופרניה זה החשיבה, היכולת ללמוד, ליזכור ולהשתמש בזיכרון.
תחת טיפול חדש בסיכוזפרניה ( דור 2) , יש סיכוי לאחר תקופה מסויימת, לשיפור יכולת החשיבה.
במקרה שלך, כאשר האבחנה לא ברורה וחד משמעית וקיים פגיעה בזיכרון
לטווח רחוק, יש מקום להדמייה , CT מוח , או אפילו MRI.
בשאלה של נזק, הפרעה אורגנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן אפשר לפנוץ לקבלת ייעוץ?
אורית04/08/2014באופן מוזר זה חדשות טובות עבורי.
מאחר והפגיעה בזכרון התרחש ךאחר ההתקף הפסיכוטי והתפרצות הסכיזופרניה - לאן עלי לפנות לצורך המשך בירור? ( בעבר עשיתי סי.טי שיצא תקין, בהפניית נוירולוגית שבדקה אותי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן אפשר לפנוץ לקבלת ייעוץ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014יש לעדכן את רופא המשפחה ולדון הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)