מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה ליטול ציפרלקס?גורג25/07/2014
שלום לכולם,
לפני 3 חודשים הפסקתי ליטול ציפרלקס אחרי שנה וחצי (15מג') ולאחר הטבה משמעותית במצבי החלטתי להפסיק, בהדרגה כמובן. תחילה היו קצת תופעות גמילה (זרמים בראש) אבל לאחר חודש הכול נעלם.
אולם לאחר הפסקת הציפרלקס הייה רגרסיה במצבי וחזרתי להרגיש כמו לפני שנה וחצי ( לפני נטילת הכדור), מצבי רוח, מחשבות טורדניות, חרדות כלליות (לא התקפות פאניקה אלא חרדות כלליות) תוקפנות ואימפולסיביות.
בנוסף בגלל שהנני גם מתמודד עם ADHD אני נוטל לפי הצורך ריטלין אבל לאחר הפסקת הSSRI היעילות של הריטלין ירדה ואפילו החמירה חלק מהסימפטומים שתארתי למעלה.
אני מאד מתלבט, כיוון שהנני אדם שלא אוהב להיות תלוי בכדורים וניסיתי טיפולים אלטרנטיבים, CBT, מדיטציה, טיפול דינאמי ארוך טווח אבל שום דבר לא מחזיק אותי יציב כמו התרופה.
האם זה אומר שנגזר עליי לקחת את התרופה כל החיים?
האם יש קשר בין היעילות של הריטלין להפסקת הציפרלקס?
האם אפשר לחזור ליטול ציפרלקס לאחר הפסקה של 3 חודשים ללא התייעצות של מומחה?
האם זה מסוכן ליטול ציפרלקס לאורך הזמן (לא מצאתי מחקרים שמעידים על כך)?
האם השילוב של SSRI עם ריטלין מסוכן?
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית,
בברכה,
גורג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סבלת או אתה סובל מחרדה
מישהי25/07/2014חברתית? מה הכוונה כלליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מישהי25/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGeneralized Anxiety Disorder
גורג26/07/2014זהו המנוח המקצועי Generalized Anxiety Disorder
בעקרון זה בא לידי ביטוי בדאגנות ומחשבות טורדניות כתוצאה עוררות רגשית (מגיל מאד צעיר אני זוכר את עצמי ככה ומהלך החיים זה פשוט החמיר).
כמובן שציפרלקס מצליח במידה מסויימת להפחית את המחשבות וזה בשבילי איכות חיים אבל המחשבה שלהיות תלוי בכדורים כל החיים לא נראת לי.
קצת חושש שזה יכול לעשות נזק לטווח ארוך או לגרום לדימנציה בשלב מאוחר יותר (זאת כנראה החרדה מדברת :-))?
אבל זה באמת כדור פלא
גורג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה ליטול ציפרלקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014לא מחייב טיפול כל החיים
יש צורך לחזור לרופא מטפל ולהתייעץ בנדון, לגבי החזרת טיפול.
שילוב עם ריטלין דורש זהירות , שינוי רכוז SSRI ...
ציפרלקס לאורך זמן יכול להוביל לשינוי הורמונלי תחת מינונים גבוהים, חובה מעקב גופני מסודר במסגרת קופ'ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)