מתלבט בין פסיכולוג לפסיכאטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבט בין פסיכולוג לפסיכאטר
    עידו
    26/07/2014

שלום,
    אני כבר תקופה של כמה שנים רוצה לגשת לטיפול. ורק עכשיו אני אוסף כוחות בשביל זה, כי זה נהיה בלתי סביל.
    אני אסביר בקצרה על מה שעובר עליי
    ארבע טראומות משמעותיות עברתי בחיים.
    1. שהייתי בן 8 ואחי היה בן12 היינו משחקים ונוגעים אחד בשני ומגיעים למצב של עירום ביחד במיטה.
    2.היה לי רומן עם נשואה והיה לי אחר כך מצפון ומועקה תמידית למשך כמה שנים.
    3.כמה חברים שלי נהרגו בתאונת דרכים נוראית.
    4. גילו לאבא שלי סרטן והוא היה בטיפולים תקופה.
    ועכשיו ברוך ה' בסדר.

תסמינים:
    יש לי חרדות, פעם הייתי בחור חברתי והיום כבר אין לי כח לאנשים, יש לי חוסר נוחות ליד אנשים, אני לפעמים חושב על הזהות המינית שלי ולא מרגיש בנח להפגש עם חברים שלי שהם לא ממש קרובים, אני נרתע מכח, קשה לי להסתכל הרבה זמן בעיניים, אין לי חשק לעשות פעולות בסיסיות, לפעמים בא לי רק להשאר במיטה בפלאפון ולא לעשות כלום.

אז ההתלבטות שלי זה אם ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר ואני רוצה ללכת לפרטי, למישהו טוב ושישאר אנונימי. אבא שלי מתעסק לי בכל מה שקשור לקופת חולים ולא הייתי רוצה שהוא ידע שאני מקבל טיפולים.

אשמח לעזרה, המצב שלי עכשיו כבר נוראי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני לא מומחית

מישהי
    26/07/2014

שלום לך,

מציעה לך להיפגש עם פסיכולוג/ית. לפי דעתי אתה צריך שיחות ולא יותר. נחכה למומחה ולשמוליק.

כל טוב ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון לעזור

שמוליק
    27/07/2014

שלום עידו.

ככלל ישנם שלוש גישות טיפוליות. האחת היא טיפול בתרופות בלבד, השנייה היאה טיפול המבוסס בעיקר על המרכיב הריגשי, והשלישית משלבת בין השניים.

כל מטופל צריך לבחור את הדרך שנראית לו הכי מתאימה.

אני אישית סבלתי סבל קשה מתופעות הלוואי של התרופות, ולכן אני בעד טיפול המבוסס בעיקר על המרכיב הריגשי, אבל כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ומבחינתי, גם טיפול המבוסס רק על תרופות הוא לגיטימי.

אין שום הבדל בין טיפול בשיחות אצל פסיכולוג לבין פסיכיאטר (אפשר גם ללכת לעובד סוציאלי קליני). מה שחשוב זה שתרגיש בנוח עם המטפל ושהוא מקדם אותך. בנוסף לכך, ללכת לפסיכולוג זה לא אומר לוותר על טיפול בתרופות. ניתן להשלים את הטיפול בתרופות אצל פסיכיאטר.

שיהיה בהצלחה רבה.
    שמולק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט בין פסיכולוג לפסיכאטר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

תתחיל עם פסיכיאטר.
    ניתן בהמשך לפנות לפסיכולוג או לשלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו