הפחתת מינון וולבוטרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת מינון וולבוטרין
    ערן
    31/07/2014

שלום,

לאחר שנים של ניסיון בתרופות נוגדות דיכאון, יש תרופה אחת בלבד שעובדת עבורי והיא ויאפקס. לצערי היא גורמת לי לתיאבון מוגבר ועליה רבה במשקל אך הצלחתי להפחית את התאבון בעבר בעזרת הוספת 2 מ"ג אדרונקס (שגורם אצלי לתופעות לוואי נוספות בפני עצמו).

בשנים האחרונות נטלתי 225 מ"ג ויאפקס (ו2 מ"ג אדרונקס), אך בעקבות תופעות לוואי, הרופא הציע שינוי ורשם לי לפני מספר חודשים 150 מ"ג ויאפקס + 150 מ"ג וולבוטרין שאמור להחזיר את החשק המיני ולעזור עם עניין ההשמנה (במקום האדרונקס).
    בעניין החשק המיני הוולבוטרין עובד אך בעניין התיאבון המוגבר ממש לא.

הייתי רוצה להפחית ממינון הוולבוטרין מבלי להפסיק אותו לגמרי, כדי שאוכל להוסיף במקומו שוב 2 מ"ג אדרונקס אבל למיטב ידיעתי 150 מ"ג הוא המינון המינימלי של וולבוטרין.
    האם ניתן ליטול כדור וולבוטרין של 150, אחת ליומיים?

תודה מראש,
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת מינון וולבוטרין

הוספת תגובה

• הפחתת מינון וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

חשוב לדעת מה מטרת הטיפול,
    באם מדובר בחרדות קשות

יש עדיפות לטיפול ב SSRI + ממריץ.
    באם הבעיה המרכזית עייפות, ריכוז, מוטיבציה והשמנה :
    יש צורך להפסיק וויפאקס ולמצות וולבוטרין עד 450 ( תוך מעקב אקג ול''ד )

יש לזכור וולבוטרין + וויפאקס : שילוב הפעלה על מערכת נוראדרנלין , סיכון לסיבוכים מיותרים, ל''ד, לב , החמרה בחרדה וכו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ערן
    04/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי

ערן
    04/08/2014

מה לגבי לחצות את הוולבוטרין 150 לשניים? אני מעוניין לרדת ממינון 150 (כדי להפחית בכמות הנוראדרנלין כפי שהמלצת) אבל עדיין להשאיר את החומר בגוף כדי שיעזור בנושא החשק המיני.
    אני יודע שחציית וולבוטרין XL תהפוך אותו לשחרור מיידי, אבל האם זה כזה בעייתי במינון הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

XR פורמולציה ארוכת טווח, לא מומלץ לחצות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין

ערן
    26/08/2014

משהו לא ברור לי בעניין איסור חציית הכדור:
    האם יש הבדל בין פעילות של כדור מסוג שחרור מושהה שחצו אותו לשניים, לבין זו של כדור שחרור מיידי?
    אם אין הבדל, ידוע לי שבארה"ב קיים מינון של וולבוטרין 100 מ"ג בשחרור מיידי..אז למה שיהיה אסור לחצות 150 מ"ג מושהה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסית סימבלטה או איקסל?

Daniel
    26/08/2014

איקסל היא 50 אחוז נוראדרנלין 50 אחוז סרוטונין מעוררת פועלת חזק על סרוטונין לא פוגעת בחשק המיני לא משמינה ומעוררת ניסית אותה?
    סימבלטה 30 אחוז נוראדרנלין 70 אחוז סרוטונין
    שווה לנסות לפני כל השילובים האלה
    וולבוטרין לא עושה לך חרדה? ייתכן כי במינונים גבוהים יותר הוא יוכל לעשות לך חרדה ובטח ובטיפול יחיד , אבל אי אפשר לדעת.
    בעניין החצייה לפי מה שהבנתי אם אתה תשבור את הכדור הוא יהפוך לשחרור מיידי אתה מוזמן לנסות ולראות אם זה עדיין משפיע.. הרופאים יגידו לך שאסור.
    אני על ציפרלקס 10 עם וולבוטרין 150.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי אותם ולא יעילים. שואל שוב

ערן
    26/08/2014

תודה דניאל, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי.

משהו לא ברור לי בעניין איסור חציית הכדור:
    האם יש הבדל בין פעילות של כדור מסוג שחרור מושהה שחצו אותו לשניים, לבין זו של כדור שחרור מיידי?
    אם אין הבדל, ידוע לי שבארה"ב קיים מינון של וולבוטרין 100 מ"ג בשחרור מיידי..אז למה שיהיה אסור לחצות 150 מ"ג מושהה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו